Troubu předehřejte na 200 °C. Zeleninu očistěte, mrkev a petržel rozpůlte podélně, řepu nakrájejte na měsíčky, brambory na půlky, osolte a zakápněte... více o Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Kachní maso pomelte v mlýnku na maso. Rozpalte pánev se sádlem, přidejte játra a 2 minuty je restujte. Přilijte brandy a nechte odpařit alkohol.... více o Kachní paštika
Krkovici nakrájejte na plátky asi 1,5 cm silné a přes fólii je lehce rozklepejte. Mouku důkladně osolte a opepřete, vejce prošlehejte v prostorné... více o Smažené řízky z krkovice
Dýni vydlabejte, pokrájejte na kousky a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 20 minut. Upečenou rozmixujte spolu se lžící olivového oleje a... více o Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky
Z bůčku odkrojte kůži, tuku pod ní se ale nezbavujte. Maso dejte do pekáče, obalte směsí soli a cukru, zakryjte potravinářskou fólií, zatěžkejte a... více o Marinovaný vepřový bůček s povidly
Zelí nakrouhejte na tenké nudličky. V míse ho důkladně osolte, opepřete a promíchejte s povidly a dvěma lžícemi oleje. Pomozte si rukama, aby se... více o Pečené zelí s dýní
Rozmarýn, římský kmín a česnek rozdrťte v hmoždíři, smíchejte s balsamikem, olejem a solí. Vzniklou pastu vetřete do masa a nechte půl hodiny... více o Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Mouku nasypte do mísy a promíchejte se lžičkou soli a čerstvě namletým pepřem. Omytá a osušená líčka očistěte a obalte v mouce. V kastrolu rozpalte... více o Vepřová líčka na cideru se šťouchanými brambory
Oškrábané syrové brambory nastrouhejte a vodu z nich nevylévejte. Vmíchejte vejce, mouku a osolte. Pokud bude potřeba, přidejte trochu mouky. Ve... více o Tvarůžkové halušky s dokřupava opečenou haluškovou slaninou
Brambory očistěte a i se slupkou je uvařte v osolené vodě tak, aby zůstaly trochu pevnější. Nechte vychladnout, a je-li potřeba, překrojte na menší... více o Teplý bramborový salát se slaninou a tvarůžky
Brokolici rozdělte na růžičky, řapík překrojte na více kusů a použijte ho také. Povařte asi 5 minut v mírně osolené vodě nebo na páře. Slijte, nechte... více o Sýrové nugetky s brokolicí
K mouce přidejte změklé máslo s Herou, špetku soli i cukru a vše nahrubo promněte. Poté přilijte 120 ml ledové vody a vypracujte těsto, které nechte... více o Fenyklový koláč s tvarůžkovou krustou
Tvarůžky a škvarky umelte najemno v mlýnku na maso. Doporučujeme nejdřív zpracovat tvarůžky a teprve potom škvarky, protože škvarky s sebou stáhnou... více o Škvarková pomazánka s kmínovými tvarůžky
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu. Přidejte lžičku soli a lžíci oleje a uvařte flíčky. Postupujte podle návodu a po uvaření flíčky přeceďte. Pekáč... více o Tvarůžkové šunkofleky
Bílky dejte do misky a nechte při pokojové teplotě přes noc. Troubu zahřejte asi na 120 °C. Plechy vyložte pečicím papírem a podle tvořítek... více o Makronková srdíčka
Olivový olej nalijte do velkého hrnce na polévku. Vložte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte ji asi 4 minuty. 2. Přidejte mrkev a celer, které... více o Minestrone s kadeřávkem
Na másle osmahněte nakrájenou šalotku a česnek. Po chvilce přidejte špenát a orestujte. Podlijte mlékem a vařte jen 5–7 minut, aby špenát zůstal... více o Špenátová polévka se smetanou
Fazole nechte přes noc namáčet a poté je vařte 60–90 minut. Připravte si pánev, rozehřejte ji a opečte na ní slaninu. Na pánev přidejte trochu oleje a... více o Vývar se slaninou a fazolemi
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na oleji osmažte cibulku a až bude zlátnout, přisypte k ní nakrájenou mrkev, petržel a oloupaná rajčata, vše... více o Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky
Do horkého neochuceného vývaru dejte nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, pepř, tymián a vše vařte zhruba 10 minut. Poté přidejte... více o Rybí polévka s filetem z tresky
Chleba nakrájejte na malé kostičky a nechte ho vařit ve vývaru zhruba 15 minut. Poté vývar slijte a chleba do něj přepasírujte přes cedník zpět.... více o Chlebová polévka
Ořechy namočte do vody. Řepu uvařte doměkka, oloupejte ji a pokrájejte na kostky. Ořechy slijte a rozmixujte, přidejte řepu a pokračujte v mixování.... více o Špagety s pestem z červené řepy a kešu
Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Papriky očistěte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky... více o Restovaná zelenina s bulgurem a dipem
Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo a důkladně vymačkejte rukou, abyste se zbavili přebytečné vody. Osolte, opepřete a vmíchejte 1 vejce. Na... více o Bramborové rosty se zeleninou a vejcem
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražený hrášek a krevety nechte povolit, batáty oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti sousta. Na nepřilnavé... více o Rychlé červené karí s krevetami
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Brokolici rozeberte na růžičky, košťál oloupejte a nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte... více o Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Troubu předehřejte na 180 °C. Do poloviny mléka namočte chléb. Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s mletým masem, kari, kurkumou, rozinkami,... více o Jihoafrické bobotie s rozinkami
Z droždí, vody a cukru vytvořte základ pro kvásek, který nechte vzejít na teplém místě. Vzniklý kvásek promíchejte s moukou, solí a olejem. Do těsta... více o Pizza bolognese
Smíchejte všechny přísady na knedlíčky dohromady. Kousky těsta rozdělávejte palcem ruky. Těsto musí lepit a být mokré. Poté do něj lžicí vložte... více o Polévka s knedlíčky wonton
Mrkve a papriky nakrájejte na malé kousky a osmahněte je společně s cibulkou na másle. Dejte do misky mleté maso a vložte do něj připravenou zeleninu,... více o Sekaná se slaninou a zeleninou
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00