Kuře omyjte a důkladně osušte. Nastrouhejte kůru z jednoho citronu, nasekejte petrželku, polovinu tymiánu a rozmarýnu, rozdrťte dva stroužky česneku a... více o Pečené kuře s bylinkami, česnekem a citronem
Z omytého pomeranče nastrouhejte kůru, poté ho oloupejte a dužninu pokrájejte. Cibuli i česnek nakrájejte, papričku posekejte. Vše dejte do mixéru,... více o Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou
Pečivo nakrájejte na kostičky, nasekejte petrželku, z tymiánu otrhejte lístky. Vše dejte do mísy, promíchejte, zalijte rozpuštěným máslem a mlékem,... více o Baby kuřátka s nádivkou a zeleninou
Dýni rozkrojte a vydlabejte semínka. Upečte v troubě doměkka a rozmixujte na hladké pyré. Cukr prošlehejte s vejcem, javorovým sirupem, olejem a 200 g... více o Bílý dort s překvapením
Mouku a cukr prosejte do mísy, přidejte prášek do pečiva, dřeň z vanilkového lusku, droždí promáčknuté přes sítko, pak pomerančovou kůru a studené... více o Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Banány vidličkou rozmačkejte na kaši, přilejte olej a prošlehejte s cukrem a vejci. Přisypte mouku s práškem do pečiva a nakonec těsto nařeďte mlékem.... více o Banánoví mini beránci
Troubu předehřejte na 180 °C. Obě části formy dobře vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. V míse utřete změklé máslo s cukrem a vanilkou. Po chvíli... více o Beránek
Troubu předehřejte na 170 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Mouku promíchejte se sodou, práškem na pečení, kořením a solí. V druhé míse utřete... více o Mrkvové koláčky whoopies
V misce rozdrobte droždí se lžičkou cukru. Přimíchejte lžíci mouky a polovinu vlažného mléka. Nechte na teplém místě asi 10 minut, než vzejde kvásek.... více o Mini mazance
Lososa zbavte kůže, pokrájejte na kousky a dejte do food processoru. Přidejte vejce, pokrájené jarní cibulky, chilli papričku a sůl. Vše rozmixujte na... více o Rybí karbanátky se salátem
Baby špenát nasekejte nadrobno, promíchejte ho se zakysanou smetanou, parmazánem a podrceným česnekem. Směs dochuťte solí a pepřem a dobře promíchejte... více o Portobello se špenátem
Batáty, brambory a cibuli oloupejte, pokrájejte na větší kusy a dejte vařit do vývaru. Po chvíli přidejte i očištěnou a pokrájenou chilli papričku.... více o Batátová polévka s cizrnou
Mleté maso osolte, opepřete, přidejte 2 lžíce strouhaného parmazánu, strouhanku, vejce a jednu nadrobno pokrájenou cibuli. Dobře zpracujte a... více o Masové koule zapečené v rajčatech
Z pomela okrájejte tuhou slupku a vyloupejte jednotlivé dílky dužniny. Granátové jablko rozkrojte na poloviny, dejte řeznou stranou do dlaně a nejlépe... více o Salát s pomelem a uzenou rybou
Sušenky rozmixujte a v misce zalijte rozpuštěným máslem. Promíchejte a nasypte do formy o průměru 20 cm vyložené pečicím papírem. Rovným dnem sklenky... více o Mangový cheesecake
V míse utřete máslo s cukrem a citronovou kůrou. Postupně do těsta zašlehejte vejce a tvaroh. Nakonec už jen krátce vmíchejte mouku s práškem do... více o Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Máslo utřete s cukrem a vanilkovými semínky dohladka. Postupně do másla zašlehejte vejce a nakonec mouku předem promíchanou s práškem do pečiva.... více o Cupcakes s borůvkovým srdcem
Máslo nakrájejte na kostky a utřete do pěny spolu s cukrem, nejlépe v robotu s plochým šlehačem. Zašlehejte žloutek a špetku soli a poté již jen... více o Máslové sušenky s jedlými květy
Vejce vyšlehejte v kuchyňském robotu na vyšší rychlost do husté světlé pěny, asi 10 minut. Poté tenkým proudem pomalu přilévejte olej a dál šlehejte.... více o Nahý dort s malinami a tymiánem
Do kastrolu dejte mléko, máslo, cukr, sůl a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, sundejte ji z plotny a najednou vmíchejte všechnu... více o Věnečky s mátovým krémem
Očistěte artyčoky: odkrojte stonek, otrhejte asi dvě třetiny listů, místa po odkrájených listech opět očistěte nožíkem. Poté velkým ostrým nožem... více o Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Připravte salsu: bylinky, kapary a ančovičky nasekejte, česnek utřete a vše promíchejte se zbytkem ingrediencí. Dochuťte pepřem a uložte do ledničky.... více o Smažený artyčok se salsou a majonézou
Začněte přípravou artyčoků: malým ostrým nožíkem okrájejte stonek a postupně kolem dokola otrhejte většinu listů. Místa po odkrájených listech opět... více o Opečené artyčoky s krutony
Brambory důkladně omyjte a uvařte doměkka. Sceďte je, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a do každé bouchněte dlaní, aby se rozmáčkla.... více o Mačkané brambory
Hrášek dejte do vroucí vody a nechte přejít varem. Sceďte a nahrubo rozmixujte tyčovým mixérem. Lístky máty nasekejte a spolu s ricottou vmíchejte do... více o Losos s hráškovým pyré
Do rajčatové passaty vmíchejte lžičku sušeného oregana, nadrcený česnek, sůl a pepř. Polovinu placek potřete ochucenou passatou, druhou polovinu... více o Pizza z arabského chleba
Sušená rajčata rozmixujte se dvěma lžícemi nálevu, pinovými semínky, špetkou chilli, česnekem a kapary. Pastu promíchejte se strouhaným parmazánem. ... více o Špagety s pestem ze sušených rajčat
Připravte pesto: petrželovou nať, česnek, slunečnicová semínka a 3 lžíce olivového oleje rozmixujte nahrubo, promíchejte s nastrouhaným parmazánem,... více o Rajčatová polévka s petrželovým pestem
Květák rozeberte na růžičky a uvařte doměkka. Sceďte ho, dejte do mixéru a rozmixujte s mlékem, máslem a česnekem na hladký krém. Dochuťte ho solí,... více o Těstoviny s květákovou omáčkou
Kuřecí maso nakrájejte na proužky asi 1 cm silné, osolte je, opepřete, naložte do jogurtu (postačí 4 lžíce) a promíchejte, aby se každý kousek obalil.... více o Kuřecí stripsy v sezamu se salátem z quinoy
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00