Toastový chleba opečte nasucho a rozmixujte na drobky. Přidejte parmazán, nadrcené ančovičky, nasekanou petržel, lístky tymiánu a nastrouhanou kůru z... více o Treska s bylinkovou krustou
Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte na oleji, přidejte maso a krátce orestujte. Osolte, opepřete, přidejte nasekaný česnek, chilli, protlak a duste... více o Chilaquiles s mletým hovězím
Šalotky nakrájejte nadrobno a nechte na oleji zesklovatět. Mrkev oloupejte, nakrájejte na kousky a přidejte k šalotkám. Restujte, dokud nezačne mrkev... více o Mrkvový krém se zázvorem
Troubu rozehřejte na 190 °C. Hrušky oloupejte, překrojte na poloviny a pomocí lžičky vydlabejte jádřinec. V rendlíku svařte za stálého míchání med,... více o Pečené hrušky
V míse smíchejte chia semínka, kokosové mléko a agávový sirup. Přes sítko do směsi propasírujte maliny a přilijte růžovou vodu. Vše dobře promíchejte... více o Malinový chia puding s růžovou vodou
Do větší mísy dejte ovesné vločky, přesejte k nim špaldovou mouku, přidejte kokosový cukr, kypřicí prášek, mletou skořici a špetku soli. K suché směsi... více o Ovesné sušenky
Troubu rozehřejte na 170 °C a formu vymažte kokosovým olejem. Ve větší míse vyšlehejte vejce. Přidejte 3 rozmačkané banány, med a kokosový olej.... více o Banánový chlebíček
Banány nalámejte na kousky, dejte do sáčku a uložte přes noc do mrazáku. Mražené borůvky a banány vložte do výkonného mixéru a postupně umixujte... více o Borůvková zmrzlina
Vychladlé oloupané brambory najemno nastrouhejte do mísy. Přidejte obě mouky a sůl. V hrnku promíchejte rozdrobené droždí s 200 ml vlažné vody a s... více o Ušatá špaldová bageta
Rozdrobené droždí rozmíchejte v malé misce s cukrem, přilijte asi čtvrtinu vlažného mléka a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do větší mísy vsypte... více o Housky
Nejprve v míse nebo v kotlíku robotu promíchejte tekuté suroviny s rozdrobeným droždím, kurkumou a cukrem. Do mísy přisypejte nebo ještě lépe prosejte... více o Jemný toastový chléb s kurkumou
V míse smíchejte 350 ml vlažné vody a droždí. Postupně přisypávejte mouku a hněťte, až vznikne hladké nelepivé těsto. Mísu přikryjte utěrkou a těsto... více o Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Troubu předehřejte na 200 °C. Všechny suché ingredience nasypte do a promíchejte. Doprostřed nalijte podmáslí a přidejte med. Nejprve vařečkou a poté... více o Irský chléb
Růžičkovou kapustu a ředkvičky pokrájejte na čtvrtky, květák rozeberte na malé růžičky. Na pánvi rozehřejte polovinu másla a zeleninu restujte pár... více o Smaženka s restovanou zeleninou
Vejce dobře našlehejte metličkou, přidejte jogurt nebo zakysanou smetanu, osolte a opepřete. Na středně rozpálené pánvi rozpusťte máslo a nalijte... více o Omeleta se žampiony a špenátem
Všechny ingredience na bircher müsli dobře promíchejte a v zakryté misce nechte přes noc odležet v ledničce. Jablko a hrušku zbavte jádřince, pokud... více o Bircher müsli s pečeným ovocem
Cibuli nakrájejte na klínky a restujte na troše oleje, přidejte nasekaný česnek, rajčata, tymián, sůl a pepř a pár minut poduste. Směs přendejte do... více o Jarní šakšuka
Hořejšek croissantů prořízněte a vydlabejte v nich prohlubně. Slaninu pokrájejte na kostičky a na pánvi ji vypečte dozlatova. Do mísy nahrubo... více o Plněné croissanty
Batáty oloupejte a uvařte doměkka. Důkladně slijte vodu a s batáty v hrnci třeste, aby odešlo co nejvíce páry. K rozmačkaným batátům přidejte mouku,... více o Batátové lívance se slaninou, javorovým sirupem a ořechy
Vyšlehejte vejce, přilijte mléko a sirup a postupně přisypávejte mouku, dokud nevznikne hustší, ale stále ještě tekuté těsto. Pánev vymažte máslem a... více o Pohankové palačinky s nutellou a banány
Smíchejte mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva. Rozšlehejte vejce s mlékem a přilijte rozpuštěné máslo. Poté spojte se sypkými surovinami a vymíchejte... více o Vafle s karamelem a kokosovou šlehačkou
Máslo nechte rozpustit, smíchejte ho se studeným mlékem a rozšlehanými vejci. Postupně přimíchávejte mouku, prášek do pečiva, sůl a studenou perlivou... více o Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem
Sterilovanou cizrnu slijte, dejte do výkonného mixéru nebo food processoru a důkladně minimálně pět minut mixujte. Přidejte pastu tahini, římský kmín... více o Bagely s hummusem
Chilli papričky nasekejte, zázvor nastrouhejte, česnek rozdrťte a smíchejte s ostatními surovinami na marinádu. Bůček nasolte ze všech stran a ponořte... více o Glazovaný vepřový bok
Šalotky nakrájejte nadrobno a zpěňte na másle, cibule nesmí chytit barvu. Přisypte mouku a umíchejte světlou jíšku. Přidejte nasekané stonky kopru,... více o Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Řepu oloupejte, umyjte, obalte ve slunečnicovém oleji, osolte. Každou bulvu zabalte do alobalu a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 80... více o Salát s pečenou řepou, tamarindem a wasabi
Troubu zahřejte na 165 °C a nastavte na horký vzduch. Dva plechy vyložte pečicím papírem nebo silikonovými podložkami na pečení. V robotu vyšlehejte... více o Mini pavlova s kokosovým krémem
Troubu rozehřejte na 180 °C V žáruvzdorné míse rozpusťte ve vodní lázni kokosový olej. Přidejte sůl a pomocí metličky rozpusťte cukr. Přidejte... více o Brownies
Ústřice otevřete a servírujte nejlépe na ledu. V misce smíchejte vinný ocet a najemno nakrájenou šalotku. Každou ústřici zakápněte lžičkou zálivky.... více o Ústřice se zálivkou mignonette
Do hrnce s vařící osolenou vodou vložte špagety a uvařte je podle návodu na obalu. Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na kostičky. Vložte do... více o Špagety s mořskými plody
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00