Do misky rozdrobte droždí, přidejte 40 g cukru a lžičkou rozetřete na hladkou kaši. Přilijte asi třetinu vlažného mléka, přidejte 2 lžíce mouky a vše... více o Špaldový mazanec s ořechy
Droždí rozmíchejte v mléce spolu s 1 lžící cukru a nechte na teplém místě vzejít kvásek, přibližně 5 minut. Mouku nasypte do mísy a promíchejte s... více o Hot Cross Buns
Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl a mák. V robotu s třecím nástavcem nebo v ruce metlou utřete máslo s... více o Citronovo-makový beránek
V misce rozetřete droždí se lžičkou cukru na hladkou kašičku. Zalijte 100 ml vlažné smetany, přimíchejte lžíci mouky a nechte stát na teplém místě 5... více o Jidáše
Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy prosejte mouku a promíchejte ji s práškem do pečiva, sodou, solí a skořicí. Dýňová i pistáciová semínka... více o Mechové muffiny
Koření nadrťte v hmoždíři spolu s 1 lžičky soli. Všechny suché ingredience dejte do velké mísy, přidejte koření a promíchejte. Přilijte olej a vodu a... více o Semínkové krekry
V hmoždíři nadrťte římský kmín a koriandr s trochou soli. Avokádo rozkrojte a zbavte pecky. Česnek oloupejte a naplocho nožem rozmáčkněte. Jarní... více o Avokádový hummus
Růžičkovou kapustu zbavte vrchních lístků, řepu, mrkev, dýni a brambory důkladně vydrhněte. Brambory pokrájejte na poloviny či čtvrtiny, kapustičky na... více o Pečená zelenina s bylinkami
Římský kmín rozdrťte v hmoždíři se špetkou soli. Česnek oloupejte a rozdrťte plochou stranou nože. Cizrnu slijte a propláchněte. Všechny suroviny... více o Hummus
Ořechy dejte do mixéru, přidejte nahrubo nasekané bylinky, oloupaný a rozdrcený česnek, osolte a mixujte, dokud nevznikne hustá kaše. Přidejte olivový... více o Těstoviny s vlašskými ořechy
Do mísy dejte předem uvařenou a vychladlou quinou, přidejte vejce, 2/3 nasekané pažitky, 3 utřené stroužky česneku, jemně nastrouhaný parmazán a... více o Placky z quinoy
Zeleninu a brambory vydrhněte, osušte a ostrým nožem do každého kusu udělejte zářezy asi 2 mm od sebe, dokrojte vždy jen asi do 3. Pomůže, když... více o Zelenina Hasselback s čočkovým salátem
Pórek očistěte, odkrojte konce, podélně ho rozkrojte a propláchněte, v rozeklané zelené části rádo ulpívá bláto, tak se ho touto cestou zbavte. Čistý... více o Čočková polévka s pórkem
Do výkonného mixéru nebo food processoru dejte fazole, 2/3 mandlí, citronovou šťávu, jemně nasekaný rozmarýn, česnek a přilijte olivový olej. Vše... více o Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Čtvercovou formu vyložte pečicím papírem. Med, vanilku, polovinu kešú másla a 2/3 kokosového oleje rozpusťte v malém kastrolu. Sundejte z ohně a... více o Kešú řezy s burisony a slunečnicí
Formu vyložte pečicím papírem. Datle, kakao, arašídy, arašídové máslo, strouhaný kokos a vanilku mixujte ve výkonném mixéru 2 až 3 minuty, dokud se... více o Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou
Troubu předehřejte na 200 °C. V míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, kokos a cukr. Přidejte na kostky nakrájené máslo a rychle pomocí prstů... více o Borůvkové scones
Toastový chléb rozmixujte ve food processoru na drobky, ořechy a sušené ovoce nasekejte nadrobno, vše dejte do mísy a přidejte změklé máslo. Prsty... více o Salát se zapečenou čekankou
Kadeřávek zbavte tuhých stonků a natrhejte na kousky velikosti sousta. Dejte do cedníku, osolte, dobře rukou promněte, propláchněte vodou a osušte v... více o Salát s citrusy a fetou
Troubu předehřejte na 170 °C. Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny a postupně vmíchejte dýňové pyré a olej. Ve druhé míse smíchejte mouku, koření,... více o Dýňová bábovka s čokoládovou polevou
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Dýni vydrhněte, rozkrojte, vydlabejte, nakrájejte na měsíčky, zakápněte olivovým olejem a... více o Salát z pečené dýně s granátovým jablkem
Připravte krutony. Bagetu nakrájejte na kostičky, v míse promíchejte s olejem a rozpuštěným máslem. Přidejte nadrobno nasekané bylinky a kousky pečiva... více o Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Troubu rozehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Hrušky oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a odstraňte jádřince. Dýni překrojte napůl,... více o Dýňová polévka s hruškami
Kuřecí prsa potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Hotové kuře nechte chvíli vychladnout a... více o Salát z rýžových nudlí s kuřetem a avokádem
Vejce dejte do kastrolu s vroucí vodou, vařte 7 minut, zchlaďte v ledové vodě a oloupejte. Stonkovou brokolici očistěte, případně podélně rozkrojte a... více o Jarní bramborový salát s vejcem
Brokolici rozeberte na růžičky, cibuli nasekejte najemno, mrkev, petržel a celer očistěte a nakrájejte na kousky. V hrnci rozehřejte olej s máslem a... více o Krémová brokolicová polévka s kokosovou smetanou
Mouku se špetkou soli promněte v prstech se studeným máslem nakrájeným na kostky, až vznikne drobenka. Přidejte žloutek a 50 ml studené vody a rychle... více o Quiche s brokolicí, Fava fazolemi, slaninou a fetou
Ve velkém zapékacím kastrolu rozehřejte trochu oleje. K kapusty vykrojte košťály, nakrájejte ji na osminky, naskládejte do kastrolu. Přidejte na půlky... více o Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou
V misce prošlehejte mirin se sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem, zázvorem, dvěma lžícemi sezamového oleje a sezamem. Polovinu marinády přimíchejte... více o Korejská rýže Bibimbap
Na salát nastrouhejte okurku a mrkev na tenké plátky, přidejte dragon fruit nakrájený na čtvrtměsíčky. Promíchejte v misce s posekaným koriandrem a... více o Kung pao
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00