Nejprve dejte vařit brambory. Oloupejte je a překrojte na čtvrtiny. Vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte do změknutí, asi 20 minut. Ve druhém... více o Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou přidejte špagety a uvařte podle návodu na skus, 4 lžíce vody ze špaget uchovejte. Cibuli a česnek nakrájejte... více o Houbové aglio olio
Pórek a fenykl nakrájejte na tenké plátky. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, nechte... více o Pórková polévka s fenyklem a jablkem
Troubu si předehřejte na 190 °C. Rajčata nakrájejte na kolečka a naskládejte do malého pekáčku vyloženého pečícím papírem, posypejte solí, cukrem a... více o Těstoviny s pečenými rajčaty
V míse smíchejte mouku, krupici, cukr, skořici a sůl. Postupně přidávejte změklé máslo, nakonec vmíchejte podmáslí. Míchejte, dokud se vše společně... více o Švestková galetka
Troubu rozehřejte na 200 °C a nastavte na grilování. Zeleninu omyjte a osušte, hlávky pak choi i ředkvičky pokrájejte na poloviny, naskládejte na... více o Grilovaný pak choi s ředkvičkami
Špenát dejte do mísy. Jahody i salátovou okurku omyjte a nakrájejte na plátky. Mátu nasekejte nahrubo a vše přidejte ke špenátu. Suroviny na zálivku... více o Špenátový salát s jahodami
Kuřecí paličky zbavte přebytečného tuku a naskládejte je v jedné vrstvě do pekáče. V míse smíchejte všechny suroviny na marinádu, zalijte je hrnkem... více o Kuřecí paličky BBQ
Z máty otrhejte lístky, část ponechte na ozdobu, zbytek nasypte do menšího hrnce. Zalijte 1 litrem horké vody a nechte louhovat asi 15 minut. Slijte a... více o Ledový mátový čaj s mangem a granátovým jablkem
Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek nasekejte. V kastrole rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli do zesklovatění, asi 4 minuty. Přidejte česnek a... více o Šněci z listového těsta se špenátem a goudou
Troubu rozpalte na 220 °C. Papriky rozložte na plech a pečte asi 30 minut, dokud slupka nezčerná. Poté je na 5 minut dejte do plastového sáčku, nechte... více o Šneci z listového těsta se slaninou a paprikou
Troubu předehřejte na 180 °C. Dortové formy tence vymažte máslem a vyložte pečicím papírem, nejprve dejte kruh na dno, poté pruh přiložte na bok.... více o Piškotový dort s malinovým mascarpone
Nejprve připravte olivovou majonézu. Do mixéru dejte 75 g oliv, žloutky, ocet, hořčici a ančovičku a rozmixujte na hladkou pastu. Poté pomalinku... více o Chřest v parmské šunce s olivovou majonézou
Ve velkém hrnci přiveďte k varu 4 litry vody s jarními cibulkami, oloupanou a rozčtvrcenou cibulí, chilli papričkami, omytým a pokrájeným zázvorem,... více o Salát z rýžových nudlí s kuřetem
Připravte avokádovou omáčku. Oloupané avokádo rozmačkejte vidličkou, přidejte citronovou kůru a šťávu a promíchejte spolu se smetanou, přidejte... více o Bramborové lívanečky s lososem a avokádovou omáčkou
Troubu předehřejte na 200 °C. Na pánvi rozpalte olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a 3 minuty restujte. Mangold nebo jiné... více o Rolky a lá hot dog s mangoldem a ricottou
Rozevírací dortovou formu velmi zlehka vymažte máslem. Rozložte ji, na dno přitiskněte arch pečicího papíru a formu zavřete. Z pečicího papíru... více o Limetový cheesecake s malinovým přelivem
Nadrobno pokrájejte cibuli. V hrnci rozpalte olej a nechte ji zesklovatět. Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a opečte ji dozlatova. Základ... více o Zelňačka s klobásou
Slaninu pokrájejte na kostičky, cibuli nadrobno. Obojí zpěňte na pánvi na lžíci olivového oleje a restujte, dokud slanina nezezlátne a cibule nezměkne... více o Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem
Houby dejte do misky, zalijte asi 250 ml horké vody a nechte nasáknout. Mezitím očistěte zeleninu. Mrkev, celer a petržel nakrájejte na malé kostičky,... více o Bramboračka
Tofu dobře osušte, pokrájejte na větší kostky, rozložte na prkénko, osolte a nechte vypotit. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Kokosové vločky... více o Tofu v arašídové omáčce s brokolicí a kokosovou rýží
Chleba nakrájejte na kostičky, na pánvi rozpusťte máslo a kousky chleba opečte dozlatova. Oloupejte brambory, nakrájejte je na malé kostičky, dejte do... více o Česnečka
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly na skus. Při jejich slévání uchovejte trochu vody. Kapusty očistěte a pokrájejte na poloviny,... více o Linguine s růžičkovou kapustou a klobásou
Jarní cibulku a koriandr nasekejte nadrobno, polovinu dejte do mísy spolu s mletým masem, přidejte vejce a polentu, důkladně osolte a opepřete. Směs... více o Tortilly s masovými kuličkami
Pohanku uvařte podle návodu na obalu. Pak ji propláchněte studenou vodou a promíchejte s citronovou šťávou, lžící olivového oleje, solí a pepřem.... více o Pohanková miska se zeleninou a ztraceným vejcem
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm velmi najemno nakrájenou cibuli. Po 3 minutách přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a po další minutě... více o Špenátová pizza s kozím sýrem
Ančovičky od sebe oddělte, dejte do misky a přidejte nastrouhanou kůru a šťávu z citronu. Promíchejte a nechte marinovat, asi 20 minut. Troubu... více o Mini pizzy s ančovičkami a cuketou
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm najemno nakrájenou půlku cibule, na drobné kostičky nakrájenou mrkev a najemno nakrájený řapíkatý celer.... více o Boloňská pizza
Z brokolice odkrojte zdřevnatělý košťál a zbytek stonků oloupejte škrabkou na brambory. Růžičky a stonky nakrájejte na menší kousky, dejte na plech,... více o Plněná pizza calzone
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu i se silným plechem, velkou litinovou pánví nebo pizza kamenem uvnitř. Těsto rozdělte na 2 části a na... více o Pizza s pestem a bůvolí mozzarellou
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00