Rajčata pokrájejte na poloviny, avokádo rozkrojte, zbavte pecky, vydloubněte ze slupky lžící a nakrájejte na kousky. Piniové oříšky nasucho opražte na... více o Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Lilky podélně rozkrojte a na řezné straně nařízněte do tvaru mřížky. Zářezy dělejte hluboké a asi v centimetrových rozestupech. Lilky naskládejte do... více o Pečený lilek s jogurtem a rajčatovou salsou
Troubu si zahřejte na 180 °C. V míse našlehejte vejce s cukrem do husté světlé pěny. Pomalu přilévejte máslo a stále šlehejte dohladka. K vaječné... více o Pečená třešňová omeleta
Troubu rozehřejte na 170 °C. V míse prošlehejte vejce s javorovým sirupem, mlékem, vanilkou, skořicí a solí. Croissanty překrojte podélně i příčně... více o Zapečené croissanty s krémovým sýrem a ovocem
Ve velké míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. V menší misce prošlehejte jogurt s cukrem, vejci, citronovou kůrou, vanilkou a olejem.... více o Citronový chlebíček s borůvkami
Kapie podélně rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Polovinu vypeckovaných oliv nasekejte nadrobno, většinu balkánského sýra nadrobte, čedar... více o Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na troše olivového oleje, restujte asi 3 minuty. Přilijte rajčata a duste bez poklice 5–8 minut, aby se tekutina... více o Šakšuka v praprikách
Papriky podélně rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Nivu nastrouhejte nahrubo a promíchejte s ricottou, přidejte vejce, osolte, opepřete a dobře... více o Pečené papriky se sýrem, rajčaty a pestem
Broskve ponořte na pár minut do vroucí vody, poté je oloupejte, vypeckujte a pokrájejte na kousky. Rebarboru oloupejte škrabkou, nakrájejte na menší... více o Broskvová zavařenina s rebarborou
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a pokrájejte na menší kousky. Cibuli, česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej,... více o Jablečné čatní
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na menší kousky a rozložte na plech nebo velký pekáč. Přidejte ostatní ovoce, citronovou šťávu, cukr i... více o Pečený čaj
Mléko s polovinou másla dejte do středního kastrolu a přiveďte k varu. Vsypte mouku se špetkou soli a důkladně míchejte, dokud nevznikne hustá kaše,... více o Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta s ořechy
Brambory uvařte ve slupce, nejlépe den předem. Vychladlé je oloupejte a nastrouhejte najemno do mísy. Přisypte mouku, sůl, změklé máslo a vejce.... více o Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Tvaroh smíchejte v míse s vejcem a špetkou soli. Mouku promíchejte s práškem do pečiva, přidejte k tvarohu, umíchejte kompaktní těsto a nechte ho pár... více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Droždí rozdrobte do hrnku, vidličkou umíchejte s cukrem na kašičku, pak přilijte polovinu vlažného mléka a dobře promíchejte. Nechte v teple vzejít... více o Kynuté borůvkové knedlíky
Rajčata pokrájejte na menší kousky, v cedníku z nich vymačkejte většinu vody a rozetřete je na dno zapékací misky. Osolte je, opepřete a vmíchejte dva... více o Cuketové rolky s brynzou v rajčatové omáčce
Mléko promíchejte v míse s droždím a cukrem a nechte pár minut na teple stát, až se začnout tvořit bubliny. Ve velké míse zpracujte rukama mouku se... více o Máslové briošky
Lilky propíchejte vidličkou a dejte na 20 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C. Upečené lilky dejte do mísy, zakryjte poklicí a nechte pár minut... více o Lilkové kuličky v domácí briošce
Cizrnu slijte, ale tekutinu zachovejte. Čtvrtinu cizrny ponechte stranou, zbytek nasypte do mixéru a nahrubo rozmixujte. Přidejte na kostičky... více o Falafel burger s halloumi a hummusem
Z bazalky otrhejte lístky, oloupané mango nakrájejte na tenké proužky dlouhé asi 8 cm. Hrášek a cibulky rovněž pokrájejte na dlouhé proužky. Omytý a... více o Salát do ruky
V hluboké pánvi nebo kastrolu, které jsou vhodné do trouby, rozehřejte olej a orestujte na něm nadrobno nasekanou cibuli a mrkev. Po 4 minutách... více o Chilli sin carne
Mouku nasypte do mísy a promíchejte se solí a rozdrceným fenyklem. Do odměrky nalijte 180 ml vlažné vody a promíchejte s droždím a cukrem. Nechte pár... více o Chlebový šnek s tahini a fenyklem
Začněte těstem. Mouku promíchejte se solí a pepřem, do směsi nahrubo nastrouhejte máslo a prsty udělejte drobenku. Přilijte vodu a vymíchejte pevné... více o Zeleninová galetka
Do kastrolu dejte mléko, máslo, cukr a sůl a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, odstavte ji z plotny a najednou vmíchejte všechnu... více o Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Kuřecí prsa pokrájejte na menší kostky, asi 2 x 2 cm. Dejte je do mísy, zakápněte olivovým olejem a ochuťte čerstvě mletým pepřem, ale nesolte,... více o Kuřecí špízy s hummusem a zeleninou
Dejte vařit vodu do širšího hrnce, fazole důkladně prolijte v cedníku horkou vodou, aby povolily, chřestu odlomte dřevnaté konce, cibuli pokrájejte na... více o Těstoviny s fazolemi edamame a chřestem
Papriky omyjte, osušte, dejte na plech a pečte v troubě při 220 °C, asi 20 minut. Papriky by měly zčernat. Mezitím připravte knedlíčky. V misce dobře... více o Polévka z pečených paprik s ricottovými knedlíčky
Brambory oloupejte, pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Cibulku nakrájejte na kolečka, pažitku nasekejte nadrobno. Troubu rozpalte na 200 °C.... více o Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami
Tofu dobře osušte a pokrájejte na menší kostky. Na pánvi rozpalte asi 2 lžíce olivového oleje a tofu opečte ze všech stran, aby bylo křupavé. Všechny... více o Salát s opečeným tofu a hořčičnou zálivkou
Zeleninu očistěte a nakrouhejte na tenké delší nudličky. Koriandr nasekejte nahrubo a přidejte k zelenině. V misce smíchejte ingredience na zálivku a... více o Salát z červeného zelí
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00