Suroviny na těstíčko prošlehejte. Brokolici rozdělte, případně podélně překrojte. Cuketu nakrájejte na špalíčky dlouhé asi 6 cm. Mrkev nahrubo... více o Zeleninová tempura
Vývar přiveďte k varu a nasypte do něj hrášek a oloupané stonky chřestu (hlavičky odložte). Povařte 6 minut a poté slijte. Vývar uchovejte. Hrášek s... více o Zelené risotto s chřestem a krevetami
Cukety nastrouhejte na spirálovém struhadle na „špagety“ a mrkev nakrájejte na tenké nudličky. Obojí promíchejte ve velké míse. Přidejte na velmi... více o Asijské pikantní cuketové nudle
Tvaroh vyklopte do misky a dobře prošlehejte s olivovým olejem, pažitkou, balzamikovým octem a podle chuti osolte a opepřete. Je-li tvaroh příliš... více o Sendviče s pažitkovou pomazánkou a mozzarellou
Okurku oloupejte, rozpulte a lžící vyškrábněte semínka. Dužninu pokrájejte a nasypte do mixéru. Přidejte oloupané avokádo zbavené pecky, oloupaný... více o Avokádová polévka
Kuřecí maso nakrájejte na menší plátky, lehce naklepejte a osolte. Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečícím papírem. Toastový chléb... více o Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou
Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno. Mrkev a petržel oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte a... více o Rajská omáčka s masovými koulemi
Smíchejte mouku se špetkou soli, cukrem a vejcem. Nahoru rozdrobte droždí a vše zalijte vlažným mlékem a 100 g rozpuštěného másla. Vypracujte vláčné... více o Buchtičky se šodó
Opláchnutou a očištěnou vepřovou hlavu a bok uvařte v mírně osolené vodě doměkka, asi 1 hodinu. Po půl hodině dejte vařit výřez. Vařené maso nechte... více o Prejt
Připravte si 2 velké hrnce. Vepřový bok a lalok uvařte doměkka, zvlášť uvařte doměkka i plíce, asi 1 hodinu. Žemle nakrájejte na drobné kostičky,... více o Domácí jitrnice
Dobře vyprané kroupy uvařte den předem doměkka, asi 30 minut. Propláchněte a nechte okapat. Druhý den je přelijte procezenou krví, dobře promíchejte a... více o Kroupová jelita
Krkovičku vykostěte a nakrájejte asi na 2cm kostky. Stejně pokrájejte i lalok a vnitřnosti. Na sádle dozlatova osmažte drobně nakrájenou cibuli,... více o Zabijačkový guláš
Droždí rozetřete v malé misce s polovinou cukru na kaši. Přilijte polovinu vlažného mléka, přisypte lžíci mouky, krátce vše promíchejte a při pokojové... více o Koblihové pletýnky
Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte jablka, cukr, skořici i muškátový oříšek a restujte, až se cukr rozpustí... více o Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Z těsta vytvořte kuličky velikosti pingpongových míčků. Nechte je pod utěrkou nakynout 30 minut. V kastrolu rozehřejte olej, mělo by ho být na výšku... více o Mini koblížky s jahodovou marmeládou
Droždí rozetřete v malé misce s polovinou cukru na kaši. Přilijte polovinu vlažného mléka, přisypte lžíci mouky, krátce vše promíchejte a při pokojové... více o Základní těsto na koblihy
Ve dvou malých miskách rozpusťte obě čokolády – ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Máslo a cukr utřete do pěny a poté po jednom zašlehejte vejce... více o Mramorový dort s čokoládovou polevou
Troubu předehřejte na 160 °C. Do mísy nalijte mléko a promíchejte s oběma cukry a vanilkovým extraktem. Máslo rozehřejte s nalámanou čokoládou, nechte... více o Dort se slaným karamelem a medovými plástvemi
Květák rozeberte na růžičky, cibuli pokrájejte nadrobno, římský kmín nadrťte v hmoždíři. V kastrolu rozpalte 2 lžíce olivového oleje, nechte na něm... více o Květáková polévka s hráškem
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky velikosti sousta. Římský kmín nadrťte v hmoždíři a spolu s kurkumou, citronovou šťávou a jemně nastrouhanou... více o Marinované kuřecí špízy s čočkou
Brambory pečlivě umyjte a pokrájejte na menší měsíčky, kapie očistěte a pokrájejte na kousky velikosti sousta, stejně tak cuketu, cibuli nakrájejte na... více o Pečená zelenina s glazovaným bůčkem
Těstoviny vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly na skus. Poté sceďte. Rajčata zakápněte olivovým olejem... více o Tagliatelle se žampiony
Croissanty natrhejte na větší kusy, dejte je do zapékací mísy, zalijte dvěma lžícemi rozpuštěného másla a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C,... více o Zapečené croissanty s kadeřávkem
Květák rozeberte na růžičky a ty pokrájejte na plátky. Kadeřávek zbavte tuhých stonků, listy natrhejte na kousky velikosti sousta, dejte do cedníku,... více o Pizza z arabského chleba
Slaninu pokrájejte na nudličky, žampiony očistěte a pokrájejte na plátky. Slaninu dejte vypéct na rozpálenou pánev takřka dokřupava. Pokud nepustí... více o Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Brambory vydrhněte a podélně překrojte na poloviny. Rozložte je na plech a řeznou stranu potřete olivovým olejem. Dejte je do trouby předehřáté na 180... více o Pečené brambory s brynzou a slaninou
Čočku dobře propláchněte, nasypte do hrnce a zalijte vodou tak, aby hladina sahala alespoň 2 cm nad čočku, vařte asi 25 minut doměkka. Ve velké míse... více o Tortilly s čočkou, pečeným květákem a kuřetem
Česnek a zázvor nasekejte najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kusy. Stonek citronové trávy rozklepněte střenkou nože a... více o Voňavé asijské Ossobuco
Švestky zalijte brandy a nechte nasáknout. V pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm osmažte dozlatova kuře, 10 minut. Kuře přesuňte na talíř a... více o Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce
Maso nakrájejte na kostky asi 3 x 3 cm a orestujte je na rozpáleném oleji v hrnci se silným dnem. Poté maso vyndejte na talíř a do oleje nasypte... více o Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00