Zelí nakrájíme a asi 3 minuty povaříme v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Vychladlé zelí smícháme s... více o Zelí na studeno
Cibuli nakrájíme na malé kostky, na oleji opražíme do sklovita. Přidáme na větší kusy nakrájenou papriku (my ji přidáváme i s jadérkami a žilkami,... více o Maďarské lečo
Na pánvi necháme zhnědnout mandle obalené olejem (míchat), okořenit solí a papričkami a hned podávat.... více o Párty mandle Jamieho Olivera
Brokolici a mrkev nechám na pařáčku trochu změknout (do vody přidám sůl a trochu prášku do pečiva). Potom na oleji rozpustím nivu, přidám trochu mléka... více o Tetina zelenina
Dáme vařit těstoviny a mezitím si v kastrůlku rozpustíme máslo s olejem, přidáme drcený česnek, sůl, trošku bazalky a pórek nakrájený na půlkolečka.... více o Pórkové těstoviny
Čekanky očistíme a podélně rozčtvrtíme. Mělkou zapékací nádobu vytřeme olejem, rozložíme čekanku, do mezer rozmístíme koření, přidáme oloupané celé... více o Čekanka s tymiánem a slaninou
Na másle zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájený chleba a opečeme. Vejce rozšleháme s utřeným česnekem a vegetou, opepříme, osolíme... více o Veselá bída
Patizony oloupeme, zbavíme zdřevnatělých částí a semen (u mladých plodů tato práce odpadá), nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit". Do... více o Patizony zapečené s hermelínem
Oloupaný celer nakrájíme na tenké plátky, povaříme ve slané vodě, nebo v zeleninovém vývaru do změknutí. Pak celer naskládáme do zapékací misky,... více o Celerová mňamka
Všechno nakrájíme na kostičky a zamícháme majonézu. Dle chuti lze dosolit či dokořenit. Rychlé, jednoduché, chutné.... více o Šopský salát jinak
Omyjeme lilky a podélně je rozkrojíme. Lžící vydlabeme vnitřky. Dužinu posolíme a necháme odležet. Na kostičky pokrájíme rajčata. Troubu předehřejeme... více o Zapečený lilek s nivou
Hrašku smícháme s vodou tak, abychom dostali středně husté těsto. Vmícháme uvařenou a na drobno nakrájenou zeleninu (různé druhy, podle chuti) nebo... více o Placičky z Hrašky
Celé papriky opečeme na grilu ze všech stran, až slupka zčerná. Ještě horké je vložíme do mikrotenového sáčku a necháme vychladnout. Pak slupku... více o Grilované papriky s česnekem
Uvařený květák rozebereme na růžičky. Namočíme do těstíčka z vajec, hladké mouky a mléka, osmažíme. Na oleji osmažíme i na drobno nakrájenou cibuli,... více o Květáková musaka
Vejce ušleháme a vmícháme do něj rozdrobené sušenky, cukr a nadrobno nakrájená rajčata. Směsí naplníme máslem vymazanou zapékací misku nebo skleničku... více o Zapečená rajčata s vejcem pro děti
Oloupané kedlubny povaříme v malém množství osolené vody a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané zapékací misky urovnáme polovinu plátků kedluben,... více o Zapékané kedlubny pro děti
Omytý pórek povaříme 15 minut v osolené vodě. Necháme okapat a nakrájíme na 2 cm dlouhé špalíky, které urovnáme do malé zapékací misky, pokapeme... více o Pórek v jogurtové omáčce pro děti
Brokolici krátce povaříme (nejlépe v páře). Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do poloměkka. Obojí vložíme do máslem vymazané zapékací... více o Zapečená brokolice se žampiony
Květák omyjeme a uvaříme v osolené vodě s mlékem do měkka. Vyjmeme a vývar uchováme. Mouku opražíme nasucho do světle žluta, přidáme olej, promícháme... více o Květák v sýrové omáčce pro děti
Všechnu zeleninu omyjeme (papriky vykrájíme) a nakrájíme na větší kousky cca 5-10 cm, rozložíme na plech, okořeníme (sůl, pepř, oregáno, grilovací... více o Mediterranean - grilované papriky s rybou
Těstoviny uvaříme dle návodu, kukuřici na pařáčku rozmrazíme. Smícháme dohromady, okořeníme a osolíme dle potřeby. Na pekáč nalijeme trochu oleje,... více o Zapékané těstoviny s kukuřicí
Do pekáče nalejeme trochu oleje, maso naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na dno pekáče. Zalejeme zeleninovým lečem a tompou, přidáme 2-3 feferonky.... více o Tompa
Brambory nakrájíme na kolečka, tlačenku na nudličky. Do vymazaného pekáče skládáme: vrstvu brambor, které osolíme, opepříme, polovinu vymačkaného zelí... více o Brambory zapečené s tlačenkou
Květák uvaříme do měkka, necháme dobře okapat a rozmačkáme na kaši. Osolíme, opepříme, přidáme vejce a tolik krupice, aby se daly formovat karbanátky... více o Květákové karbanátky II.
Do mouky rozmíchané se solí nastrouháme tuk, zalijeme pivem - může být i voda, zapracujeme až se vše spojí a dáme do lednice minimálně přes noc. Druhý... více o Závin s kysaným zelím
Cuketu nastrouhat najemno, přidat vše kromě mouky. Moukou podle potřeby zahustíme a vytvarované karbanátky v ní obalíme. Opékáme.... více o Cuketové karbanátky s ovesnými vločkami
Nať z řepy nakrájíme a s trochou vody uvaříme. Necháme vychladnout a smícháme s rozmíchaným mlékem se smetanou. Omyté okurky a ředvičky nastrouháme na... více o Chlodnik - židovská kuchyně
Nakrájené zelí podusíme s pepřem a solí do měkka. Necháme vychladnout, vmícháme vejce, droždí rozkvedlané v mléce a tolik mouky, aby vzniklo tužší... více o Zelné slejšky
Zelí drobně překrájíme a i s lákem smícháme s ostatními ingrediencemi. Vzniklé těsto rozvalujeme na pomoučeném válu, krájíme rádlem čtverečky asi 5x5... více o Zelné čtverečky
Brambory nové neškrábeme, jen omyjeme, pozdější oloupeme nastrouháme na hrubo, pro jednoho dvě větší. Roztáhneme na rozpálenou pánev, lehce osolíme,... více o Nejrychlejší bramborák
Polentu rozetřeme do vymazané zapékací mísy. Na trošce oleje opražíme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, dusíme asi 5 minut. Vmícháme sekané... více o Zapečená polenta se sýrem
Žloutky rozmícháme s mlékem, moukou a solí, přidáme sníh z bílků a necháme 20 minut odstát. Přidáme rozmixované bylinky a na oleji upečeme 6 palačinek... více o Palačinkový dort s rajčaty
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a najemno posekáme. Papriky nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme 2 lžíce oleje. Cibuli, česnek,... více o Mozarellové balíčky ve slanině
Brambory nakrájíme na plátky a na oleji opečeme dozlata (asi 20 minut). Často obracíme. Osolíme, opepříme. Na jiné pánvi na trošce oleje asi 10 minut... více o Brambory po řecku
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený celer, mrkev a kedlubnu, na čtvrtky nakrájené brambory a opékáme 5 minut. Osolíme,... více o Zeleninové ragú s hořčičnou omáčkou
Z oloupaných (klasicky) paprik odstraníme vnitřek se semínky a naplníme náplní. Obalíme v mouce a smažíme na oleji. Náplň: smícháme brynzu, žloutek,... více o Plněné papriky brynzou
1) Zeleninová: kedlubnu, mrkev a květák uvařit a rozmačkat. Na másle podusíme zeleninu i s hráškem, osolíme a zahustíme vejcem. 2) Chlebová: kostičky... více o Trochu jiné nádivky do kuřete
Syrové brambory nastrouháme na kaši, vybereme co nejvíc vody a toto množství nahradíme mlékem, přidáme vejce, koření, anglickou slaninu nakrájenou na... více o Cmunda na pekáči
Oloupaná rajčata nakrájíme na kostky, přidáme sekanou 1 cibuli, polovinu nasekaných feferonek, kukuřice, sekanou nať, šťávu a sekaný česnek. Okořeníme... více o Kukuřičné kuličky se zeleninou
Sterilovanou papriku nakrájíme na menší kousky, zeleninu rovněž nakrájíme na co nejmenší kousky, aby se salát pěkně rozležel. Vše smícháme, přidáme... více o Feferonový salát
Lilek nakrájíme na slabé plátky a rajčata na měsíčky. Parmezán si nastrouháme na struhadle. Plátky lilku osmahneme na olivovém oleji. Scedíme a... více o Zapečený lilek s parmezánem
Rajčata, papriky a lilky rozkrojíme na polovinu a trochu osolíme. V misce nebo hlubokém talíři (podle množství zeleniny) smícháme strouhanku s... více o Zapečená zelenina III.
Rajčátka odřízneme u stopky, vydlabeme. Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme na oleji do zlatova, přidáme dužinu rajčat, lilek na kostičky a vydusíme... více o Babiččina plněná rajčátka na pátek
Na oleji opečeme na kolečka nakrájenou mrkev (asi 5 minut), přidáme na kostky nakrájenou dýni, osolíme, ochutíme sójovou omáčkou, zázvorem, skořicí a... více o Micky dýně
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a podusíme do měkka. V mléce... více o Zeleninový štrůdl
Všechno smíchat v míse a dát nejméně na 2 hodiny do ledničky proležet. Dát do úhledné misky a podávat s bramborovými lupínky, syrovou zeleninou,... více o Mandlovo-cibulový dip
Špenát rozmrazit, vymačkat a případně ještě nasekat nadrobno, smíchat s 1 pytlíkovou polévkou a smetanou a nechat v ledničce proležet minimálně 2... více o Špenátovo-cibulový dip
Opláchnutý špenát nasekáme na drobno, osolíme a necháme odstát. Potom z něj jemně vytlačíme vodu, přidáme nasekanou cibuli a kopr, rozmačkaný sýr,... více o Špenát zapékaný ve fillo těstě
Na čtvrtky nakrájený květák vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Pórek nakrájíme na kolečka. Začneme urovnávat jednotlivé suroviny do zapékací nádoby,... více o Květák zapékaný se sýrem
Upečeme klasické palačinky. Nakrájenou cibuli orestujeme na trošce oleje, vložíme vymačkané a nakrájené zelí a na plátky nakrájené houby, osolíme a... více o Smažené palačinky