1717
Očištěné mrkve nakrájíme na tyčinky. Maso opláchneme, kůži odkrojíme a plátky ještě přepůlíme. Vejce rozšleháme se solí a pepřem. Maso obalíme ve... více o Ševcovský řízek na zelenině
Oloupeme brambory, omyjeme a nakrájíme je na malé kostičky. Nasypeme je do horkého vývaru a vaříme doměkka asi 15 minut. Oloupeme jednu cibuli a... více o Šunkové rolky se zelnou náplní
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm po obou stranách osmažíme. Cibuli nakrájenou na 0,5 cm... více o Přírodní řízek se smaženou cibulí
Kuře zbavíme kůže a vykostíme. Plát zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Ze špenátu odkrojíme stonky, spaříme a necháme okapat. Na plát masa... více o Kuřecí roláda se špenátem
Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně přidáváme... více o Szigligetská roláda
Filé omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na zhruba 6 cm široké kusy. Pokapeme citronovu šťávou, posolíme a necháme 20 minut odležet. Očistíme a... více o Smažené rybí filé se zelím
Maso rozdělíme na osm porcí a z každé vytvarujeme podlouhlé nízké placky. Na čtyři placky položíme po plátku šunky a sýra. Okraje potřeme rozšlehaným... více o Sekané řízky Cordon bleu
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme po obou stranách hořčicí. Obalíme v jemně nastrouhaném sýru, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance.... více o Gurmánské smažené řízky
Část šunky nebo salámu rozložíme na rozstřižený mikrotenový sáček tak, aby vznikl obdélník, který po zabalení vytvoří tvar rolády. Ostatní salám 2x až... více o Šunková roláda s ovocem
1.těsto: vše ušlehat 2.těsto: vše ušlehat. Na hlubší plech dát pečící papír a natřít olejem. 1.těsto (sníh) dát do pytlíku s velkou dírou a dělat... více o Sněhové řezy
Upečeme piškotový základ dáme vychladnout. Meruňky scedíme, necháme okapat. Šťávu z meruněk dolejeme do 1 l vodou, osladíme, zamícháme oba pudinky a... více o Sváteční řezy
Z krajíce chleba - může být i starší, vykrojíme střed tak, aby obvod s kůrkou zůstal asi 1 cm silný. Dáme na rozpálený olej, doprostřed rozklepneme... více o Rychlá svačina
Vymícháme těstíčko husté tak, aby nestékalo ze špízů. Všechny ingredience na napichování nakrájíme přibližně na velikost kolečka rohlíku. Na špejli... více o Rohlíkové špízy
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na 1 cm široké kousky a v míse smícháme s cukrem, skořicí a citronovu šťávou. Listové těsto rozválíme na placku, potřeme... více o Šneci z rebarbory
Z bílků ušleháme sníh, opatrně po jednom zašleháme žloutky, přidáme vanilkový cukr, mletý cukr, kakao a mouku. Vzniklé těsto na šlehačkovou roládu... více o Šlehačková roláda
Rýži uvaříme v osolené vodě. Mezitím si připravíme kuřecí maso. Řízky omyjeme, lehce osušíme v utěrce a nakrájíme na kostičky. Na pánvičce na trošce... více o Smetanové kuřecí kousky s rýží
Na hlubší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, potom přidáme utřený česnek a nakonec přidáme koření dle chuti,... více o Rizoto ze sojového masa
Koupené plátky list. těsta (pokud jsou tam 2 pláty) rozřízneme ještě na dvě půlky. Vezmeme 1. půlku a rozválíme na čtverec. Rozřízneme na čtvrtky,... více o Listové rychlé sladké tajemství
Žloutky utřeme s cukrem a olejem do pěny, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na... více o Řezy s jablky, ořechy a smetanou
V míse smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a dáme péci. Vychladlé polijeme čokoládovou nebo rumovou polevou.... více o Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí
Maso naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, v žloutcích rozmíchaných s mlékem, ve strouhance a nakonec ve sněhu z bílků. Pomalu smažíme v horkém tuku.... více o Vepřové řízky ve sněhu
Zamícháme hustší těsto a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe půlkami švestek, posypeme skořicovým cukrem. Dále posypeme hustě mletým... více o Výborný a rychlý švestkový koláč s mákem
Vypracujeme těsto. Vyválíme placku dortové formy o síle 1-2 mm. Nakrájíme na šestnáctiny - trojúhelníčky. Ty potřeme do 1/2 poloviny (od širší strany)... více o Maličké rohlíčky ze šlehačkového těsta
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný plech a v dobře předehřáté troubě... více o Rebarborový koláč se sněhem
Škvarky smícháme se sádlem a rozetřeným nebo rozmixovaným česnekem, přidáme na droboučko nasekanou cibuli, kmín a sůl podle chuti. Máme-li trochu... více o Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila
Červený rybíz prolisujeme a odměříme množství šťávy. Na 1,5 l šťávy přidáme 2,1 l vody a kyselinu benzoovou a necháme přes noc stát. Potom přecedíme... více o Nevařená rybízová šťáva
Bobulky černého rybízu vaříme s omytými listy ve 3 l vody 20 minut. Přecedíme přes látku, přidáme do šťávy cukr, kyselinu citronovou a vaříme 20 minut... více o Šťáva z černého rybízu
Rozšleháme žloutky se sýrem a vlejeme do hrnce. Na malém plamínku pak metličkou vše rozšleháme, až se sýr roztaví. Za stálého míchání pak přiléváme... více o Řecká žloutková polévka se sýrem
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vanilkový cukr a po jednom všleháme žloutky. Zapracujeme mouku se solamylem. Těsto rozetřeme na plech a... více o Švestková roláda
Rybíz odstopkujeme, umyjeme, rozmačkáme, přidáme vodu, aby byl ponořený (nebo více dle vlastní úvahy). Necháme do druhého dne, občas promícháme. Nesmí... více o Rybízový sirup
Všechny suroviny dobře smícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech, poklademe půlkami švestek - řeznou plochou nahoru a posypeme drobenkou.... více o Rychlý švestkový koláč - výborný
Pozor, krém je třeba dělat nejméně 8 hodin před vyráběním dortu. Krém: zkaramelizovat cukr (jen slabě na hnědo), postupně zalévat mlékem téměř k varu,... více o Malakov dort - starý recept po prababičce
Porce rybího filé osolíme, opepříme a opečeme na osmažené cibuli po obou stranách. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem,... více o Rybí filé zapečené se sýrem
Ze 4 bílků vyšleháme tuhý sníh, osladíme. Žloutky také vyšleháme a smícháme s bílkem a obarvíme kakaem. Vlejeme na pečící papír a pečeme do zlatova.... více o Šlehačková roláda IV.
Smícháme všechny suroviny mimo vody a promícháme. Poté masovou hmotu hněteme asi 10-15 minut. Vodu přidáváme postupně dle potřeby. Směs po dokončení... více o Řeznická sekaná
Těsto: hladkou mouku prosejeme, přidáme žloutky, Heru, cukr moučka a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto, rozdělíme na dva kusy 2/3 a 1/3, vše dáme do... více o Hraběnčiny řezy - strouhané
Očištěné, omyté a na plátky nakrájené houby dusíme cca 10 min. na másle s jemně nasekanou cibulí, přidáme v mléce namočenou, vymačkanou žemli, vejce,... více o Sekané houbové řízky
Játra omyjeme, odblaníme a tak jak jsou mokrá je posypeme ze všech stran grilovacím kořením. Nachystáme si pekáček, každý kousek játra obalíme jen ve... více o Rychlá drůbeží játra, jako smažená
Svaříme cukr s trochou vody "na nit" a vmícháme do tuhého sněhu z bílků. Vychladlou hmotu ochutíme skořicí a vanilkovým cukrem a dobře promícháme.... více o Skořicové rohlíčky - sněhové
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme nastrouhaným sýrem a stočíme jako roládu. Obalíme v trojobalu a smažíme na oleji dozlatova. Před... více o Smažený vepřový řízek se sýrem
Brambory oškrábeme a nastrouháme na okurkovém struhadle s většími otvory. Pečlivě vymačkáme vodu a slijeme ji. Do brambor vmícháme 1 lžíci škrobu a... více o Rösti - smažená nebo pečená příloha
Mléko dáme vařit - osladíme ho. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový prášek a mícháme. Necháme projít varem a když je... více o Rychlá ovesná kaše ke snídani
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách do zlatova osmažíme. Vyšší... více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude rýže měkká. Lehce osolíme,... více o Dobrá rýžová polévka se sýrem
Na vále uhněteme těsto, tvoříme placičky a klademe na plech. Plech nemusíme vymašťovat, těsto mastné. Pečeme do zlatova. V půli pečení placičky... více o Škvarkové placky rodinné
Žloutky našleháme s cukrem, přidáme vše ostatní. Těsto vlijeme na velký plech vyložený pečícím papírem, uhladíme a dáme zapéct do trochu vyhřáté... více o Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké
Do mletého masa přidáme pepř, sůl, 1 vejce, strouhanku a trochu mléka a na drobno pokrájenou 1 cibuli. Pořádně vypracujeme a děláme placičky velké asi... více o Sekaná jako roštěná
Vepřové plátky naklepeme a po stranách nařežeme, položíme do vymazaného pekáčku. Ručním mixerem rozmixujeme česnek (já dávám tak půl paličky), nivu ... více o Vepřové řízečky s nivou a smetanou
V míse smícháme všechny ingredience, maso nakrájíme dle možnosti nejprve na plátky a poté krájíme z těchto plátků zhruba stejně velké kusy ve tvaru... více o Asklepiovo řecké Souvlaki
Do mísy dáme v mléce rozmočenou natrhanou housku společně se všemi ingrediencemi kromě fety. Tuto směs řádně prohnětáme. Kvádr fety podelně rozkrojíme... více o Afroditina řecká sekaná plněná fetou
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Přidáme houby a majoránku a krátce prohřejeme. Podlijeme smetanou, opět necháme... více o Vepřové se smetanou a houbami s rýží
Taky při loupání vařených vajec často bojujete se skořápkou, která na bílku drží jako… Celý článek
Pokrm původem z Balkánu u nás rychle zdomácněl. Maso napíchané na špejli nebo kovové jehle,… Celý článek
Mají skvělé výživové vlastnosti, obsahují velké množství tolik potřebných bílkovin, vlákniny,… Celý článek
I když si v dnešní době už můžeme vybírat, k dispozici běžně máme polníček, rukolu, dubáček a… Celý článek
I když každodenní konzumace uzenin není příliš zdravá, kvalitní párek, špekáček nebo klobásku,… Celý článek
Hlávkový salát je nejlepší čerstvě sklizený, je nádherně křupavý a příjemně nasládlý. Ne… Celý článek
Milujete saláty? Pak víte, že se neobejdete bez zálivek, které podtrhnou chuť zeleniny a… Celý článek
Ať už se chystáte připravit zelný salát nebo třeba dušené zelí jako přílohu k pečenému masu,… Celý článek
Čerstvé nakrájené ovoce bohužel rychle podléhá oxidaci. Zhnědne a nevypadá příliš chutně.… Celý článek
Když krájíte ovoce nebo zeleninu, které mají hodně šťávy, jako jsou například rajčata, meloun… Celý článek