• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výborný a rychlý švestkový koláč s mákem
Napište svůj komentář k receptu

Výborný a rychlý švestkový koláč s mákem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 177
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výborný a rychlý švestkový koláč s mákem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      dl voda
    • 2
      ks vejce
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 200
      g cukr
  • Dále potřebujeme
    • mák mletý smíchaný s cukrem
    • švestky
    • skořicový cukr
    • drobenka
    • mouka

Postup přípravy receptu

1
Zamícháme hustší těsto a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe půlkami švestek, posypeme skořicovým cukrem. Dále posypeme hustě mletým mákem smíchaným s cukrem a nakonec přijde drobenka.
2
Pečeme cca 30-40 minut v předehřáté troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý švestkový koláč - výborný

Rychlý švestkový koláč - výborný

Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou

Výborný a rychlý borůvkový koláč s…

Švestkový závin s tvarohem (mákem)

Švestkový závin s tvarohem (mákem)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • alex.d1 | 8. 8. 2023 18:29

    Dala jsem 300g mouky, 1 dl oleje, 2 dl vody (opačně než v receptu), 150g cukru, jinak stejně, jako v receptu. Pecu 40 min na horkovzduch. 10 minut pred koncem vypnu horkovzduch a trochu snizim teplotu

  • pentelka | 22. 8. 2017 14:33

    Recept vynikající. Místo vody jsem dala mléko a dala jen 160 g cukru. Na těsto jsem dala tvarohovou náplň (s trochou cukru a vejcem), pak švestky, posypala jsem mletým mákem a skořicovým cukrem a nakonec jsem dala drobenku. Byl fakt moc dobrý, vůbec nebyl suchý.

  • Pavla | 1. 9. 2015 15:08

    Zdravím, dnes jsem vyzkoušela Váš koláč, tedy navíc tvaroh se smetanou, je opravdu výborný, chápu, že jako malé děti jste se ho mohli ujíst. Díky za vylepšený komentář. :-)

  • shod | 24. 7. 2014 12:20

    Vyborny a rychly, presne tak jak je napsano, dekuji za recept.

  • Lucik.kop | 18. 1. 2014 10:40

    Koláč jsem dělala asi před týdnem a měl veliký úspěch.Těsto výborné, křehoučké, jen jsem přidala méně cukru. Vůbec nebylo suché, jak se tu hodně píše, bylo křehké a vláčné. Možná je to tím, že jsem udělala klasickou makovou náplň a nedávala jen suchý mák, který vtáhne všechnu vlhkost z těsta. Švestky jsem dala až úplně nahoru a hodně drobenky. Vynikající, děkuji za recept. Chystám se péct znovu a tentokrát zkusím další tip a to přidat místo drobenky ještě tvarohovou náplň úplně navrch - 250g tvarohu, 1 zakys. smetana 2 vejce a dle chuti cukr (asi 100g).

  • Zdeňulka | 11. 1. 2014 18:32

    Milé hospodyňky,dnes jsem pekla tento moučník a byl vynikající!!!! :-) Na těsto jsem přidala rozmíchaný tvaroh s jogurtem potřela těsto naskládala švestky a posypala skořicovou drobenkou,i bez máku byla mňami mňami

  • Sája | 18. 10. 2013 18:57

    Koláč nám nechutnal, byl suchý a to jsem dala dost švestek. Čekala jsem od něj více. :-(

  • Hani | 5. 9. 2013 12:34

    Já tento koláč taky peču,ale pod švestky nejdřív namažu rozmíchaný tvaroh s jednou kysanou smetanou,pak teprve na švestky ten oslazený mák.Takto to vždy dělala moje máma my 3 děti jme se po něm mohly utlouct.

  • MílaO | 18. 8. 2013 15:09

    Výborný, jen jsem dala 150g cukru na 350g mouky - na velký plech, jinak vše stejně, oleje jsem dala stejně, jako je psáno. Buchta super a je to rychlovka. Díky! <3

  • Lenjah
    Lenjah | 3. 8. 2013 15:49

    musím jen potvrdit všechny komentáře, příprava neuvěřitelně rychlá a cpeme se ještě teplým :D pekla jsem ho 45 minut ve větší remosce do které jsem ještě vložila formu na koláč vyloženou pečícím papírem. Mák na těsto, na něj švestky a navrch skořicová drobenka...

  • Andrea | 27. 7. 2013 11:46

    Tak koláč už je v troubě a krasne provonil byt, jen jsem musela dělat jeden a pul dávky, mám nejaký velký plech :-)))

  • zuzka0011 | 7. 7. 2013 19:01

    dělala jsem z poloviční dávky do dortové formy a nemělo to chybu. jen cukru dám příště polovinu.

  • Jane | 30. 5. 2013 12:57

    Nejlepší švestkový koláč! Místo vody jsem dala mléko a mouku pul na pul s hladkou.. Těsto je pak vláčnější, nadýchanější. S tím mákem to nemá chybu..! :) <3

  • Melina | 17. 10. 2012 15:50

    Právě vyzkoušeno, před třemi hodinami dopečeno a je půlka pryč ;-) . S mákem jsem to přehnala a dala to tam opravdu hodně a je výborný, jen se po něm práší. Na menší část jsem mák nedala (menžel ho nejí) a i bez máku je skvělý. Místo vody jsem dala mléko, ale na výsledku se to nepozná. Doporučuji, opravdu výborný. :-D :-D :-D ;-)

  • Hanďule | 5. 9. 2012 19:10

    Můj manžel taky drží dietu...když koláč ucítil z trouby, vydal se uběhnout 10km a koláč zařadil do své diety 8-)

  • Hanďule | 5. 9. 2012 19:07

    Koláč je nádherně rychlý, ale podle reakce jedné z kuchařinek (že byl moc mastný :-\ ) jsem dala trochu méně oleje a místo vody mléko, a toho také 2dl. Křehounké.... :-P

  • Hanďule | 5. 9. 2012 19:00

    Super... taky jsem nejdříve dala mák, na to švestky, na ně skořicový cukr a drobenku a neuvěřitelně to vonělo z trouby. :-[ Manželovi strááááášllivě moc chutná, miluje mák a švestky. I mně moc čvachtá :-) Zase to mám doma hodně dobrý ;-) <3

  • Karla | 2. 9. 2012 20:26

    Koláč je chuťově vynikající - více sladký a příště dám nejdříve mák a potom švestky. Opravdu se drobí.

  • Lenka | 29. 8. 2012 00:12

    Dnes vyzkoušeno a výsledek bombastický..úžasný koláč, všem strašně chutnal, nejvíce starším zkušenějším strávníkům, kteří ocenili harmonii chutí - zralá švěstka, mák a skvělé křupavé těstíčko jež se skutečně jen v ústech rozplývá...Dáváme jedničku s hvězdičkou !

  • renata | 27. 8. 2012 12:33

    Právě jsem koláč dopekla a nemohla se dočkat a ješté vlažný ho ochutnala.Je sice drobivější,ale kombinace máku a švestek je vynikajîcí.Určitě ještě někdy upeču.Kdo má rád mák a švestky,tomu bude chutnat určitě.

  • Terka | 31. 7. 2012 14:18

    Dnes jsem koláč, jen jsem namísto 2 dl oleje dala 1 dl oleje a 1 dl mléka a musím říct, že byl výborný. Těsto po okrajích krásně křupalo a pod švestkamy bylo krásně vláčné a v ústech se doslova rozplývalo....Paráda ! <3

  • Tomáš | 30. 7. 2012 10:09

    Koláč je skvělý, dávám 1 :-) ;-)

  • Renda | 30. 5. 2012 16:50

    drobí se strašně to těsto-muselo se to jíst s lžičkou-ale chutově výborný

  • LucieKi | 15. 5. 2012 14:31

    Dnes jsem koláč dělala a bohužel se nepovedl. Těsto se drobí a musela jsem nechat i dlouho péct, protože po 40 min. v troubě to bylo stále nedopečené. :-(

  • Soninah | 25. 3. 2012 19:05

    koláč jsem pekla už dvakrát a je moc výborný.Dnes ho jdu péci znovu.Opravdu mňamka.

  • veriiyysek | 22. 3. 2012 16:47

    Co dodat koláč je výborný :-D jen se po něm zaprášilo <3 dávám 1***** 8-)

  • zavojnatka107 | 22. 1. 2012 10:14

    Rychlé a dobré O:-)

  • MartikK
    MartikK | 9. 9. 2011 16:13

    Tak jsem opět upekla tento koláč, dokonce dvakrát za týden. Je opravdu výborný, takže doporučuji jako dobrou variantu pro zpracování velké úrody švestek ;-) .

  • Mína33 | 31. 8. 2011 13:27

    Tak jsem dala koláč do touby a moc se těšíme...jsem zvědavá jak se povede...moc nepeču...tak snad bude tchýni chutnat O:-)

  • Kacagab | 6. 8. 2011 22:08

    Výborný rychlý a klidně místo oleje bych dala to máslo. Díky moc

  • kaca | 6. 8. 2011 21:35

    Výborný koláč, děkuji moc

  • tereza | 6. 8. 2011 15:17

    dle rad jsem dala mák pod švestky a namísto oleje máslo. nemám co vytknout.koláč je výborný, jednoduchý a rychlý!! :-)

  • MartikK
    MartikK | 11. 3. 2011 22:04

    Vynikající kombinace švestek s mákem. Mákem rozhodně nešetřete :))

  • Andrea Ohlsson | 22. 10. 2009 18:25

    Uz jsem kolac pekla asi 5x. Testo je vyborne a nedrobi se. Pecu to z polovicni davky do dortove formy, ale misto oleje pouzivam rozpustene maslo. MA to tak jemnejsi chut. Vsem to tak chutna. Skvelej recept

  • Andrea Ohlsson | 3. 10. 2009 15:18

    Na mleti maku muzete pouzit maly elektricky mlynek na kafe. Uz to tak delame asi 15 let a funguje to vyborne. Clovek nemusi mit extra mlynek na mak. A funguje to lepe nez mixer. Jen je treba jej po pouzit peclive umyt.

  • Heda Konečná | 31. 8. 2009 09:17

    Dle rady jsem dala mák pod švestky dobrý a rychlý koláč. 1*

  • Jana Hožová | 15. 8. 2009 19:56

    Tak musím říct, že tento koláč mě zklamal. Dělala jsem těsto z 1 a 1/2 dávky, oleje jsem dala jen 2dc, ale přesto byl koláč hrozně olejovitý. Jinak byl chuťově poměrrně dobrý,ale možná by bylo lepší nahradit olej rozpuštěným máslem.Mít mastnou pusu po koláči je nic moc.

  • Ivana Samcová | 9. 8. 2009 12:18

    Výborný koláč. Mák jsem také dala pod švestky. Část mouky jsem nahradila celozrnnou, jinak podle receptu. Velká chvála.

  • zdenka supolova | 9. 8. 2009 12:16

    Upečeno: oceňuji rychlost přípravy a nenáročnost na suroviny,také to posypání makovou nádivkou je fajn,žádné vaření.Dělala jsem podle receptu původního,jen nejdřív mák a pak švestky a sladký je,řekla bych,akorát.Těsto je skvělé,ale vršek se hodně drobí,příště zkusím místo máku tvaroh,jak už tu někdo psal.Je dobrý,ale vynikající nee.

  • zdenka supolova | 8. 8. 2009 15:21

    Tak a letím natrhat švestky,po přečtení komentářů není možno nevyzkoušet,výsledek napíšu.

  • Radka Křížová | 8. 8. 2009 14:54

    dělala jsem z poloviční dávky do dortové formy,mák dala pod švestky,jinak vše podle receptu, výsledek je skvělý

  • Alena Zadáková | 4. 2. 2009 13:26

    I já se musím přidat ke chvále, recept je opravdu vynikající, mák daný pod švestky se nedrobí, těsto je krásně vláčné a šťavnaté. Manžel se rozhodl držet dietu, ale tomuhle koláči prostě neodolal :o)

  • tereza R | 10. 8. 2008 15:52

    Výborný koláč!!Jednoduchá příprava, rychle hotové. Dala jsem na rady a mák nasypala pod švestky.Nedrobí se a je vláčný, není mastný, dala jsem oleje dle receptu.Rada:pokud je v návodu olej, část nahrazuji citronovým olejem(Estermann, cca 40,-Kč/0,5l)běžně v marketech.Dodává koláčům a buchtám skvělý šmrnc. Hodnotím 1*:-))

  • Jolana Janková | 8. 7. 2008 13:08

    Dělala jsem s mákem pod švestkama. Těsto na velký plech jsem udělala z 1 a 1/2 dávky a švestky jsem měla z mrazáku a skládala jsem je jednu vedle druhé. Na to posýpku, a to hodně a musím říct, že rodina byla spokojená moc. Nic se nesypalo ani nedrobilo, koláč byl šťavnatý a fakt strašně dobrý. Jen jsem mák udělala normálně jako když se dělá náplň - tedy nebyl sypký. Do těsta se sem tam vmáčkl a bylo to super.

  • Zdena z JM | 25. 4. 2008 08:43

    Chtěla jsem včera upéct nějaký koláč s nemletým mákem, ale zjistila jsem, že jsem omylem koupila mák mletý. Takže jsem vyzkoušela tento, který už mám nějakou dobu v oblíbených a stále čekal, až na něj přijde řada. Chuťově je výborný, ale také se mi mák s drobenkou dost drobily. Uvidím, jestli to třeba zítra nebude lepší. V každém případě vyzkouším ještě jednou a podle rady v některém z komentářů zkusím dát mák pod švestky. Dělala jsem přesně podle receptu, tak nevím, proč se někomu drobí a někomu ne.

  • mjka | 8. 3. 2008 13:34

    zrovna koláč jíme, není mastný, je výborný ubrala jsem na 150 g cukr. Mák jsem dala celou krabičku hotové makové náplně,/prodávají jí v globusu od labety/. Je to už umletý mák s cukrem a je toho 200 g. Nesype se to jak někdo psal, prostě u mě za 1 s hvězdičkou, ještě mám nejaké namražené švestky tak bude repete...:)

  • Hela - | 24. 10. 2007 15:15

    Petruško, ty jsi asi začínající kuchařinka, že se takhle ptáš. Normálně bych odpověděla všeho podle chuti. Nejsem autorkou receptu, ale už jsem ho dělala a bylo to moc dobré, tak se to množství pokusím upřesnit. Já sama si každou švestku nejen rozpůlím, ale ještě z obou stran naříznu, tak se rozloží jako harmonika a na jednu řadu plechu mi jich stačí asi 5, takže na plech asi 35 ks, to může být tak 3/4 kg. Ale čím více, tím lépe.Dají se použít i kompotované švestky. Máku by mohlo stačit tak 10 dkg (a zase čím více, tím lépe) a k tomu asi tak 2 lžíce cukru. Skořicového cukru stačí tak půl sáčku. Ohledně drobenky se tady před časem strhla celkem velká diskuse, můžeš si jí dohledat, jinak já dávám 100 g másla(Hery), 100 g cukr krupice a 200 g hrubé (polohrubé) mouky - všechno dát do misky a užmoulat rukou nebo šlehačem.Pokud zbyde, dobře se dá zmrazit.

  • Petra Stružová | 23. 10. 2007 16:01

    Promiň Te, ale nejsou tam uvedeny dkg na ostatní suroviny a já si to neumím sesumírovat

  • Petra Stružová | 23. 10. 2007 15:57

    Promiň Te, ale mohly by jste mi napsat kolik švestek máku cukru a jak udělat drobenku

  • manča | 21. 9. 2007 08:03

    děkuji za recept,opravdu velmi dobrý a jednoduchý,je pravdou,že odpoledne upečený ke snídani nevydrží

  • Kateřina Candrová | 14. 9. 2007 21:12

    Famézní.děkuji

  • Marsí | 10. 9. 2007 11:03

    Ze zvědavosti jsem to prubla, sice na malý plech, páč jsem neměla tolik švestek,ale dopadlo to výborně..je opravdu výtečný!Měl být dnes k snídani, ale když večer zavoněl, sarančata se postarala o jeho likvidaci..:-)) Jednoduchý, skvělý,dávám také za jedna...:-))

  • Zdeňka | 6. 9. 2007 19:09

    Opravdu výborný koláč,děkuji za recept a dávám za 1*.

  • Stáza Veselá | 6. 9. 2007 08:48

    Ahoj holky. Když dáte švestky na koláč šlupičkou dolu, tak nebudete mít mokré těsto a mák a drobenka se navrchu také udrží a nepadá. Koláč byl výborný a dnes ho jdu péct zase.

  • Kacka | 31. 8. 2007 21:37

    Ahoj Tatano, zalezi na tom,kde presne v zahranici jsi.Ja jsem v USA a mlety mak sem privezt ani nemuzes,ale nasla jsem tady mlety v plechovce. Pokud mas zajem,ozvi se.Prodavaji ho v plechovce u naplni do kolacu,je sice sladci,ale da se namichat se strouhankou nebo ryzi......drzim palce,ja tady oecu s makem o 106! K.

  • tatana novakova | 28. 8. 2007 02:25

    dekuji za rady, pouzila jsem klasicky mixer a mixovala, jak zde byla rada, mak s cukrem. Vse se povedlo, kolac chutnal. Jeste jednou diky.

  • Lída* | 27. 8. 2007 16:12

    Výborný koláč, dávám 1.

  • Majka Rončáková | 27. 8. 2007 08:35

    Diky p. Novotné jsem dala mák na těsto a pak švestky. Výborný a rychlý recept. Dávám za 1.

  • Danka Snášelová | 26. 8. 2007 17:39

    Koláč nemá chybu. Manžel se vyjádřil, že je delikates. Na těsto jsem dala tvarohovou náplň = 700 g tvarohu, 2 žloutky, nastrouhanou citron.kůru. Dochutila cukrem a rumem. Tvaroh se na těsto nedá rozetřít, proto jsem dělala hromádky, které jsem nožem jemně rozetřela. Dál jsem postupovala podle receptu. Pekla jsem na klasickém hlubokém plechu 38 x 29 cm. Kdo bude koláč dělat bez tvarohové náplně, tak doporučuji ingredience na těsto z 1 1/2 dávky. Na uvedený typ plechu je těsto moc nízké. Dávám velikánskou 1.

  • alena eberlein | 24. 8. 2007 21:49

    Devcata-hlavne ty co jsou v cizine,ja koupila za par babek mlynek na mak na blesaku a jiz jsem je tam videla parkrat,kouknete!Takovy jako od babicky,funguje perfektne!

  • Iveta Kraušnerová | 24. 8. 2007 13:08

    Koláč už vystydl a je výtečný!!!!

  • Jana Peková | 23. 8. 2007 17:07

    Mohu poradit - mlýnek na mák také nevlastním a již mnoho let mák mixuji s krystalovým cukrem v mixeru nebo v drtičce na obilí,kterou jsem si přikoupila k robotu.Někdy ho ještě povařím s mlékem a kořením - hlavně na nádivky.

  • Petra | 23. 8. 2007 14:14

    Tatano, toto kopiruji z receptu "Rychlá maková bábovka" od Šárky Tkáčove. Snad ti jeji rada pomuze. Mozna by slo misto mouky pri mixovani pouzit cukr?? Ja sama take ziji v zahranici a take postradam namlety mak - vzdy si z navstevy CR privezu mnoho balicku jiz namleteho maku a ten pak skladuji v mrazaku. "V mixéru na koktejly nasypu polohrubou mouku a mák - krásně se rozemele. Při mixování mixér nakláním, ať se suroviny promísí, pokud má někdo mixér menší, raději rozdělit mouku a mák na 2 části. Mně se tento postup osvědčil a odpadlo mi skládání a mytí mlýnku na robotu"

  • Hela - | 23. 8. 2007 12:21

    Mletý mák bez mlýnku je těžká věc. A neprodává se tam u vás jako tady už mák umletý?Já sama melu mák na elektrickém kafemlýnku. Dříve se mák vařil v mléce a pak se třel dřevěnou paličkou v hmoždíři. Nevím, jestli by šlo ho uvařit a pak rozmixovat. V tom případě bych pak do něj vhodila ty švestky, obalila je a pak dala na těsto. Za zkoušku to stojí, ten koláč je fakt dobrota!

  • tatana novakova | 23. 8. 2007 04:56

    muze mne nektera kucharinka poradit, jak ziskat mlety mak bez mlynku? Jsem v zahranici,na tento kolac se mne sbihaji sliny a nevim, co s tim makem.Dekuji.

  • Hela - | 22. 8. 2007 10:54

    To byla ale dobrota, dávám 1. Bála jsem se, že to bude mastné, tak jsem ubrala trochu oleje, ale připadá mi spíš, že se do těsta nasákne šťáva ze švestek.

  • M.V. | 21. 8. 2007 13:03

    ja jsem ho delala a zda se mi strasne mastny, priste dam min oleje

  • Tom | 20. 8. 2007 17:35

    na kolik stupňů C elek.trouba

  • Eva Víšová | 20. 8. 2007 16:29

    je to opravdu super!! Dělám ho už leta a neznám nic lepšího.

  • TINA | 20. 8. 2007 15:59

    Prostě----JE TO SUPR KOLaČJak jinak než---- za 1

  • Karla | 19. 8. 2007 14:59

    tito buchtu pekla ještě moje maminka .Mě je 69 a pořád na jeho chuť nemůžu zapomenout

  • Miroslava Severová | 17. 8. 2007 12:59

    Tento koláč také dělám, ale tak, že umletý mák přimíchám přímo do těsta a pak teprve na plech a na to švestky, jdou i jabka ,třešně apod a na to drobenka. Je to takový makovec s ovocem.

  • Yvonne St. | 17. 8. 2007 07:59

    Perfektný!Šťavnatý!Vôbec nie veľmi sladký(ako sa píše v komentároch-samozrejme záleží na chuti a "diéte" každého), ani mastný.Včera večer som upiekla.Dnes ráno ostalo ledva na raňajky.Rodina maškrtila v noci. Večer ho pečiem znovu.Ešte dobre, že máme tento rok veľa sliviek.Ďakujem za recept.

  • Laďka | 9. 8. 2007 17:09

    Na 250 gr. mouky se mi zdá 2 dl oleje hrozně moc, není to zbytečně moc mastné ?

  • monika novotná | 28. 7. 2007 14:14

    Koláč jsem vyzkoušela a je moc dobrý,dávám za 1. :-)Trochu jsem dala na předchozí komentáře a vlastní zkušenost s poměry cukru a mouky a do těsta dala pouze 100g cukru.Protože píšete,že je koláč díky máku hodně sypký,prohodila jsem pořadí a nejdříve dala na těsto mák a pak teprve švestky.Mák navlhl štávou ze švestek.

  • Markéta Špelinová | 24. 7. 2007 09:13

    Tak jsem také neodolala a upekla.Moc dobrý,dávám za jedna.

  • Jana Jelínková | 6. 5. 2007 19:19

    Ráda peču a i tento koláč jsem vyzkoušela.Výborný,výborný,výborný.Co dodat.Upeču jej znovu. Jana

  • Lenka Kaňová | 20. 4. 2007 15:12

    Výborný koláč. Moc mi chutná. Ubrala jsem cukru (tedy melasy) na 100 g do těsta a zbytek jsem dala na posypku. I tak je dost sladký. Mouku jsem měla celozrnnou a vůbec to nevadilo. Je to skutečně skvělý recept, děkuji.

  • renata | 11. 2. 2007 22:05

    je vynikajici a rychly doporucuji

  • Jitulka | 31. 1. 2007 10:49

    Je výborný, vřele doporučuji !!! Samozřejmě 1

  • Petra Matysová | 8. 10. 2006 09:27

    Zkoušela jsem tento recept minulý týden a byl výborný. Jen se po něm zaprášilo. Akorát jsme ho museli jíst lžičkou s plechu, protože mi mák zůstal na mnoha místech sypký.

  • Gábina Houšková | 27. 9. 2006 10:29

    vyzkoušela jsem o víkendu, ale zdál se mi takový moc suchý a drobivý

  • Mirka G. | 25. 9. 2006 10:40

    Ja som ho urobila na oslavu a viacerí si ho pomýlili s čučoriedkovým - :)) Bol výborný

  • Jana z VM | 25. 9. 2006 07:23

    Koláč je velmi dobrý, jenom jsem , myslím, dala moc drobenky, protože na máku moc nedržela a sypala se. Ale na chuti to nevadilo, těsto výborné, celkový výsledek stojí za to !

  • Jana | 21. 9. 2006 11:48

    Karlo, děkuju, po tolika kladných ohlasech to musím zkusit. Hezký den, Jana

  • Marie Horáková | 20. 9. 2006 19:16

    Právě jsem koláč upekla a je výborný, dávám za 1

  • Jindra, Plzeň | 20. 9. 2006 19:07

    Koláč je opravdu VÝBORNÝ a jeho příprava nenáročná na čas. Dlouho už jsem něco tak dobrého v kombinaci švestky + mák nejedla.

  • Karla Hudecová | 20. 9. 2006 11:17

    Máku jsem dala 7dkg,cukru 3 dkg a bylo to príma.

  • Jana | 20. 9. 2006 09:43

    Prosím o radu, kolik toho cukru a mletého máku ? Díky, Jana (kuchařka- začátečnice)

  • Karla | 19. 9. 2006 18:40

    koláč je velmi dobrý, všichni jsme si pochutnali. Děkuji za recept.

  • Hana Rožníčková | 19. 9. 2006 10:09

    také jsem o víkendu upekla tento koláč, ale moc nám nechutnal, těsto mi připomíná olejovou bábovku, raději máme těsto jogurtové, ale každý máme jiné chuťové buňky

  • Hana, Brno | 18. 9. 2006 22:22

    Zkusila jsem jej o víkendu,takovou dobrůtku už jsme dlouho nejedli.

  • Martina S. | 16. 9. 2006 13:14

    Velmi dobrý koláč ... moc nám všem chutnal ... a děkuji za recept.

  • Ludmila Konvalinková | 11. 9. 2006 22:33

    Dnes jsem vyzkoušela a byla jsem mile překvapena.Koláč je jednoduchý a velmi dobrý.

  • Simírka | 5. 9. 2006 13:14

    Recept jsem vyzkoušela včera, když jsem potřebovala něco rychle upéci. Zarážela mě ta jednoduchost a rychlost,ale výsledek byl naprosto skvělý!!! Ochutnalo vícero lidí a všichni jej chválili. Super recept.

  • jitka horáková | 14. 8. 2006 09:37

    Koláč je výborný,když jsem ho dělala podruhý,tak jsem na těsto dala tvarohovou nápln-2 tvarohy,vajíčko,vanil cukr a trochu mléka.Pak jsem dala ostatní ingredience,podle receptu.Doporučuji vyzkoušet!!!

  • Ivana K. | 7. 8. 2006 08:41

    Ale vykyne, vyzkoušejte, moc dobré

  • Monika | 6. 8. 2006 11:51

    A ti tenhle kolac nedelate z kynutyho testa? to nemuze tolik vykynout s tim kypricim praskem ne?

  • Eva Dvorackova | 27. 7. 2006 13:09

    Ano,jak pise Ivana K., mleko muzete pridat misto vody.Ale ja to delam odjakziva s vodou a nemyslim ze by to nejak ubralo na chuti a kvalite teto namky.

  • Ivana K. | 27. 7. 2006 08:41

    Mléko můžete dát místo vody

  • Aninka | 26. 7. 2006 19:18

    S tím mákem to bude moc dobrý.

  • Iveta Pazderová | 26. 7. 2006 15:47

    To se tam nedá žádné mléko?

  • Ivana K. | 26. 7. 2006 11:14

    Tento koláč dělám již několik let a je opravdu výborný. Doporučuji vyzkoušet!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Drobenka Mák mletý Mouka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořicový cukr Švestky Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Špenátovo-vločková polévka

Špenátovo-vločková polévka

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

70
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
60
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
42
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
40
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč
35
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Výborné zázvorky
Výborné zázvorky
Výborný "podmaz" na chlebíčky
Výborný "podmaz" na chlebíčky
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý borůvkový koláč s…
Výborný čokoládový fondant
Výborný čokoládový fondant
Výborný dresing
Výborný dresing
Výborný chléb s pohankovou moukou
Výborný chléb s pohankovou moukou
  • Recepty.cz
  • Výborný a rychlý švestkový koláč s mákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact