• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí
Napište svůj komentář k receptu

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

autor: zrzka
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 52
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí
Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí
Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 300
      g cukr krupice
    • 150
      g ořechy
    • 100
      g čokoláda
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      lžička skořice
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrnek káva uvařená a studená
    • 180
      g máslo nebo Hera - rozpuštěné

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a dáme péci. Vychladlé polijeme čokoládovou nebo rumovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Citronové řezy s ořechy a čokoládou

Citronové řezy s ořechy a čokoládou

Plundrový závin s ořechy a čokoládou

Plundrový závin s ořechy a čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eva | 6. 10. 2013 09:34

    No tak doufame ze se nam to povede 8-) 8-) :-) ;-)

  • Natty | 22. 7. 2012 15:21

    Já to pekla v elektrické troubě na 180C asi 15-20minut :-)

  • Natty | 22. 7. 2012 10:41

    výborné mňam mňam :-P

  • Míša | 28. 9. 2011 06:45

    Můžete mi, prosím, napsat, jak dlouho korpus péct a na kolik stupňů? Děkuji

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 13. 1. 2011 12:25

    Děkuji :-)

  • pippiva
    pippiva | 13. 1. 2011 11:38

    Pani Zito,poteseni pro oko! Jak moucnik,tak fotka. :-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 13. 1. 2011 10:30

    Máte fotku přiloženou, tak se koukněte ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 13. 1. 2011 07:44

    Zito,zní to hodně jedle,jak je to pak vysoké?Tu polevu se zakysankou máme rádi a k tomu se to i hodí :-P ...

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 13. 1. 2011 03:58

    Cukru dávám jen 200 g, ořechů 200 g a přidávám do těsta pár lžic rumu. Čokoládovou polevu dělám ze dvou tyčinek Ledových kaštanů, kterou po rozpuštění smíchám se zakysanou smetanou. Je výborná. Peču na velkém plechu, hotové vychladlé řezy překrojím napůl a dám na sebe. Je to dobré a rychlé , foto přiloženo :-)

  • Zdenka Kocmichová | 19. 7. 2010 02:33

    Skvělý moučník. Dle komentářů jsem dala méně cukru a mouky, bílky jsem vyšlehala. Výborné! Hodnotím za 1.

  • Roman Raba | 28. 3. 2009 18:57

    Vynikající! Dělal jsem stejně jako paní Tina T., navrch polevu podle receptu "Jednoduchá čokoládová poleva". Nemá to chybu, nadýchané, výborné. 1.

  • Ingrid Adamusová | 25. 2. 2009 20:39

    Také jsem vyzkoušela tyto řezy. Čokoládu jsem sice vynechala a dala méně mouky, ale i tak byly řezy výborné a všichni si pochutnali. Potřela jsem ještě rumovou polevou, tak to mělo super šmrnc.

  • Jana Vencková | 23. 2. 2009 21:19

    Bezva recept, děkuju. Dlouho jsem se na něj chystala, až včera se povedlo. Je dobrý, jen se mi také trochu drobil, těsto se mi zdálo hodně řídké, a to jsem ani nedala celý hrnek kávy, co jsem si připravila. Cukr jsem dala hnědý třtinový a méně - cca 22 dkg. Polila jsem ho rumovou polevou a zmizel dost rychle, k snídani už nemám :-)) Dávám jedna.

  • Dušan Jan Starší | 22. 3. 2008 15:57

    Vážené dámy. Tak trochu se motám do vaření, ale musím říci že je v tom galimatyáš. Hlavně pokud se týče měr.Vezměte lžíci, nejsou všechny stejné, skleničku , bývaly o obsahu ml a ednes takové musíte hledat.,prášek do pečiva má od 12 do 22 gramů a tak se potom nedivte že se něco nepovede. Musíte dávat pozor! Ten 15 gramový je tak na půl kila mouky- lépe na půl kila těsta a tam se musí počítat i to co se do těsta dává!! dělal jsem dnes ty řezy. Dopadlo to dobře. Jsou křehké. Možná jsem to přepískl s tím rumem, ale ono to trochu vyprchá.Dle mého názoru se dá vynechat třeba čokoláda a možná i ořechy a nahradit to třeba kokosem.Je to dobrý recept

  • Tina T. | 29. 2. 2008 14:49

    Tak jsem po přečtení komentářů udělala mírné úpravy a výsledek byl skvělý. Cukru jsem také dala jen 200 g, zato jsem zvedla ořechy taky až na 200g, abych tím doplnila množství těsta (a protože nevím co s nima :-) Abych předešla té tuhosti, co tady někdo popisoval, tak jsem žloutky hodila do mixéru s cukrem a z bílků pak nakonec udělala sníh a lehce vmíchala. Sníh to nadlehčil a těsto nebylo tak těžké.A poslední úprava - té kávy jsem dala do těsta jen 3/4 hrnku, do zbylé čtvrtky jsem přidala rum a polila tím už upečenou buchtu. Řezy byly nadýchané, vlahé, nádherně to vonělo. No a chlap je blázen do kokosu, tak jsem místo původně plánovaného pocákaní čokoládovou polevou nakonec udělala polevu komplet a posypala jsem to kokosem. Už snědl půl plechu a ještě bral kolegům do práce, aby ochutnali. Od mlsného chlapa největší ocenění :-)

  • Týna | 5. 1. 2008 21:55

    Čekala jsem víc,hezky to voní,ale je to na můj vkus suchá buchta.Čokoládu jsem rozsekala v ručním robotu-ne v každém to jde.

  • Ev´ka | 28. 11. 2007 19:08

    Připadají mi moc tuhé.... jedla jsem již lepší...

  • Tana | 28. 11. 2007 17:49

    Dobrý večer,řezy jsem ještě nedělala ale prubnu protože kam se strouhá čokoláda a jsou ořechy hm tak to už samo o sobě s receptu voní a je lákavé,jak jsem tu četla chtěl někdo fígl na čokoládu,tak prubněte můj já čokoládu pomelu na mlýnku na strouhanku na kterém pomelu vše ořechy,piškoty,čokoládu a hodně se mě to v kuchyni osvědčilo,čokoláda by měla být chvilku v ledničce,pak se pomele krásně.Tana U.Hradiště

  • Anonym | 28. 11. 2007 16:10

    Výborný,dávám jedničku s hvězdičkou.Jiřina

  • Simona | 25. 11. 2007 16:57

    Zrovna jsem dopekla a musím říct, že jsou opravdu vynikající!Jen se mi při pečení těsto trochu nafouklo, což způsobilo nerovnoměrný povrch. Po upečení jsem ještě polila půl kelímkem smetany, aby řezy nebyly tak suché a nakonec čokoládová poleva. Dávám 1

  • Lucie Hrabcová | 20. 11. 2007 10:39

    Pekla jsem je včera, jsou vynikající. Dala jsem o 100g méně cukru, zato se mi nechtělo strouhat čokoládu, tak sem jí jednoduše nalámala, přidala kakao a ve finále bych dodala, že takové rozinky namočené v rumu by nebyli špatné. Celé upečené sem polila rumem a pocákala čokoládou, jsou fakt vynikající. Dávám 1*

  • Evangelina Ciprová | 15. 11. 2007 13:06

    Právě jsem je upekla a samozřejmě hned ochutnala. Jsou vynikající!! Jen jsem dala 220 g cukru místo 300 a stačí mi to. Škoda že nemůžu dát další 1.

  • Evangelina Ciprová | 14. 11. 2007 21:12

    Tak jsem přečetla recept a komentáře a hned jsem si ho zařadila mezi své recepty. Vypadá moc dobře. Tak dávám za jedna, abych vyvážila tu špatnou známku, kterou vám to někdo zkazil, protože takové závistivce taky nemám ráda. Zítra zkusím upéct. Jen s tou čokoládou se mi nechce strouhat. Nemáte na to nějaký fígl?

  • Květa Štěpánková | 19. 10. 2007 16:26

    přidala jsem 1

  • Květa | 19. 10. 2007 16:25

    Upekla jsem s čokopolevou, velká dobrůtka, moc chválím.

  • Jarka O. | 16. 10. 2007 07:32

    Na tomhle pětkování je nejhorší to, že ani pět dalších jedniček nevyváží jednu ubohou zlou pětku:-///

  • Květa B. | 15. 10. 2007 17:27

    Přes víkend jsem byla na chajdaloupce a koukám, že než mi stačila sláva stoupnout do hlavy nad tím, že se i můj recept dostal na 1.místo TOP receptů, tak se pár vtipálků postaralo, abych moc nezpychla.Díky jim!!!Nakonec komu chutná, ten si ho upeče ať má jakékoli ohodnocení.

  • Jana z VM | 15. 10. 2007 10:07

    O kvalitě tohoto receptu svědčí pochvalné komentáře a né výlevy nějakého chorobného mozku.... Taky chválím, opakovaně peču a skoro pokaždé jako bábovku. Je prostě vynikající!

  • Zita Matejkova | 15. 10. 2007 09:29

    Tak jsem šoupla 1, protože je to dobrý recept,ať si trochu zase polepší!

  • Di | 14. 10. 2007 19:04

    Vidím, že si na tento recept někdo doslova zasedl. Ještě před chvílí byl znova na pozici číslo dvě a už je z TOP řebříčku pryč!! To ale, paní Květo, samozřejmě nic nemění na jeho kvalitě.

  • Hela - | 13. 10. 2007 21:33

    Výborné, dávám 1. Cukru jsem dala jen 200 g, ale navrch rumovou polevu do které jsem přidala kousek bílku, aby byla bílá. Pak jsem do ní zdobila červeným rosolem (propasírovaný rybíz z receptu Rybíz jinak - aneb rumu není nikdy dost). Výsledek vynikající.

  • Di | 13. 10. 2007 13:37

    Moc dobrý moučník typu odvaž, smíchej, vylij na plech a upeč. Pokud jsou oloupané oříšky, pak i rychle hotová. Kávu jsme dala silnou, ale rozpustnou, protože doma jinou nepijeme a nechtělo se mi kupovat celý balíček kvůli jedné buchtě. Souhlasím však s autorkou, že zrnková - třeba i s částí sedliny - je do moučníků lepší. Cukru jsem jako obvykle dala o 50 g méně. Škoda jen, že tento recept sotva vystoupal na pozici č.1, některá z ubohých dušiček srazila vzápětí o hodně míst dolů. Snad to trochu svojí jedničkou napravím.

  • Katka | 22. 6. 2007 10:43

    Budu ho péct, tak jsem na to zvědavá, zní to zjímavě..

  • Anonym | 20. 6. 2007 10:25

    Děkuji za rychlou odpověď. Už se nemůžu dočkat, až si recept vyzkouším. ;oD

  • Květa B. | 19. 6. 2007 10:39

    Já dávám pouze obyčejnou, rozpustná mi tak pěkně nevoní.

  • Anonym | 19. 6. 2007 10:25

    Ta káva stačí obyčejná nebo musí být rozpustná?

  • Lenka Havlíková | 22. 4. 2007 16:41

    Dnes jsem tento moučník dělala a drolí se mi. Asi jsem dala moc té kávy. Ale chuťově je báječný!

  • Květa B. | 1. 4. 2007 23:49

    Já dávám asi čtvrtlitrový.

  • Anonym | 1. 4. 2007 20:46

    hrnek bývá většinou o objemu 200-250 ml,tak něco mezi :0)

  • Anonym | 1. 4. 2007 16:13

    mohu se zeptat jak velký hrnek kávy?

  • Květa B. | 14. 3. 2007 07:06

    Já peču na plynu a za ty roky jsem se už naučila, že pečení se blíží ke konci, když pečivo začíná vonět a když na něj nakouknu, oddělují se okraje od plechu.

  • Anonym | 13. 3. 2007 19:41

    pekla bych tak na 170 stupnů a jak dlouho,zkoušela bych špejlí jestli je hotová.

  • Anonym | 13. 3. 2007 18:30

    Tenhle recept zni dobre, ale nevim jak dlouho to mam pect a na kolik stupnu.

  • Safira | 20. 1. 2007 16:55

    Mňam!!!

  • Alina | 28. 11. 2006 16:45

    Výborné

  • Jana Povolná | 27. 11. 2006 21:43

    výborné,chuťově zajímavé a ještě jsem je vylepšila o čokoládový krém....mňam :-)

  • Ida Juřicová | 21. 11. 2006 21:31

    Tyto rezy jsou chutove bajecne!Polila jsem je rumovou polevou,doda jim to smrnc:-)Jeste ted vecer jsem ochutnavala kousek,i kdyz by se na noc nemelo jist.Vonely tak nadherne,ze jsem musela zhresit.

  • Míla Kořínková | 5. 10. 2006 17:57

    Moc dobré, pekla jsem klasické řezy na hluboký plech a polila rumovou polevou, jen se po nich zaprášilo ! Díky, za výborný recept.

  • Jitulka | 16. 8. 2006 22:30

    Výborné!!! Také jsem udělala jako bábovku a lepší jsem zatím nejedla. Nechala jsem se inspirovat paní Janou a do těsta jsem nastrouhala malou studentskou pečeť, navrch tmavou čokoládovou a je to skutečná delikatesa, máme rádi výraznější chutě a proto u nás bábovky nikdy moc nefrčely, ale tohle těsto je výborné, děkujeme autorce a přidáváme velkou 1 !!!

  • Martina | 10. 8. 2006 08:08

    Delikatesa, super, dala jsem mlete mandle a nema chybu, dekuju !!

  • Květoslava Borovičková | 2. 6. 2006 18:59

    Velice mě těší,že vám chutnalo a ještě víc mě potěšilo, že nejsem sama, kdo si pálí patro horkýma buchtama.

  • Martina S. | 1. 6. 2006 19:12

    Je výborná, dnes jsem vyzkoušela také jako bábovku a dala jsem si ji skoro horkou, nemohla jsem si poručit. Vynikající.

  • Jana z VM | 1. 6. 2006 10:57

    Milá Květoslavo! Je to v y n i k a j í c í !!! Pekla jsem tyto řezy jako bábovku včera. Místo čokolády na vaření, kterou dávám do buchet, jsem tam nastrouhala malou studentskou pečeť a je to jedna chuť. Pekla jsem hodinu, bábovka se upekla dobře a je moc dobrá, voňavá a chuťově velice, velice výrazná . Díky moc za recept, pochopitelně za j e d n a !!

  • Šárka Štěpánová | 26. 5. 2006 16:27

    Velmi dobré a hlavně rychlé, není nutná ani žádná poleva.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Narozeniny Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Hladká mouka Káva Máslo Ořechy Prášek do pečiva Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Listové šátečky (nejen) s tuňákem

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

75
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
72
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
55
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
46
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
42
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Kávová roláda s kávovým krémem
Kávová roláda s kávovým krémem
Kávové cupcakes s karamelovým krémem
Kávové cupcakes s karamelovým krémem
Kávové muffiny
Kávové muffiny
Kávové slzičky
Kávové slzičky
Kávovo-ořechová roláda
Kávovo-ořechová roláda
Kávovo-ořechové řezy
Kávovo-ořechové řezy
  • Recepty.cz
  • Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact