1282
Do studené vody vložíme vejce, které vaříme přesně 6 minut. Poté vyndáme a zchladíme ve studené vodě. //Tip: Pokud vejce budete vařit s trochou octa,... více o Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Sušenou cizrnu necháme nabobtnat (cca 12 hodin), promyjeme, osušíme a na oleji v rozpálené pánvi několik minut orestujeme. Přidáme rozetřený česnek,... více o Cizrnová chuťovka
Sušenky rozdrťte a vmíchejte do rozpuštěného másla. Směs namačkejte do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem a dejte... více o Nepečený cheesecake s omáčkou z čerstvých borůvek
Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka nebo ji můžeme zabalit do alobalu a upéct v troubě na roštu třeba s kuřetem nebo jiným masem, které... více o Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou
Zelený chřest omyjeme a bílý oloupeme a omyjeme. Chřest dáme povařit na skus do osolené vody na 5 - 8 minut, dle jeho tloušťky. Chřest můžeme povařit... více o Chřest s bešamelovou omáčkou
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžičkou oleje, česnekem, zázvorem a solamylem. Tento... více o Masová minutka s chřestem
Okapaného tuňáka v misce vidličkou rozmělníme, přidáme na drobno nasekané černé olivy, jemně pokrájenou cibuli, protlak nebo jemně pokrájená sušená... více o Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky
Troubu zapňete na 180 °C. Mouku, cukr, koření, sodu, prášek do pečiva a sůl prosejte do velké mísy. Dýni oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Vejce... více o Dýňový chlebíček z pižmové dýně
Prosejte mouku se sodou a vmíchejte cukr. Přidejte máslo, vejce, koření a med. Dejte ho 3 lžíce a po chvíli poslední. V robotu nebo v ručním mixéru... více o Chaloupka z perníku
Troubu zapněte na 180 °C. Žampiony nakrájejte na kousky a na másle je opečte dohněda. Přidejte jemně nasekané bylinky. Nechte chladnout. Mouku... více o Žampionový chlebíček
Pekáček nebo zapékací misku vytřeme slaninou. Dno pokryjeme kysaným zelím, přidáme kmín, cukr a podle chuti i trochu soli. Na zelí dáme na kolečka... více o Kuře na zelí a chlupatý knedlík
Tresku necháme okapat od oleje. Rohlíky pokrájíme na kolečka (bagetu na plátky), která namažeme máslem a na ně nandáme vidličkou dle chuti drcenou... více o Jednohubky / chlebíčky s drcenou treskou
Ořechy nasucho opražte a najemno nadrťte i se sušenkami. Obojí promíchejte s máslem a upěchujte na dno formy vyložené pečícím papírem. 10 minut pečte... více o Cheesecake s kdoulemi
Grilovaná krkovička Den předem naložíme krkovičku do výše uvedených surovin tak, že opláchnutou krkovičku potřeme sypkými surovinami, poté přidáme na... více o Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré
Smetanu vyšleháme na šlehačku, pokud máme nízkoprocentní, přidáme ztužovač šlehačky. Do šlehačky dále vešleháme mascarpone (nebo domácí smetanovou... více o Křenové jednohubky / chlebíčky
Troubu zapněte na 160 °C, formu vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem a cukrem. Udusejte je na dno formy a dejte... více o Cheesecake s třešněmi a drobenkou
Ingredience vložíme v pořadí dle seznamu do pekárny. Nastavíme program na č. 1 Basic (základní), velikost na Small (malý), barva (Color) na Medium pro... více o Chléb z domácí pekárny
Budete potřebovat kulatou dortovou formu (já použila malou – průměr 20 cm) - mám radši vyšší cheesecake). Pokud máte větší, budete mít nižší, nebo... více o Cheesecake a la Piňa Colada
Troubu předehřejte na 200 °C. Všechny suché ingredience nasypte do a promíchejte. Doprostřed nalijte podmáslí a přidejte med. Nejprve vařečkou a poté... více o Irský chléb
Do rajčatové passaty vmíchejte lžičku sušeného oregana, nadrcený česnek, sůl a pepř. Polovinu placek potřete ochucenou passatou, druhou polovinu... více o Pizza z arabského chleba
Na kousku rozpuštěného másla si osmažíme mrkev a pokrájenou uzeninu dorůžova, kterou po osmažení zaprášíme moukou, promícháme a ještě krátce zasmažíme... více o Chalupářská hrstková polévka
Troubu předehřejte na 160 °C, dno formy vyložte pečicím papírem, okraje bohatě potřete máslem. Rozinky namočte do calvadosu. Oloupaná jablka... více o Jablečný chlebík
Očištěný chřest nakrájejte na menší kousky. Pár kousků ze špiček 3 minuty blanšírujte ve vroucí osolené vodě, pak prudce zchlaďte a odložte. Na másle... více o Chřestová polévka
Nakrájený chřest povařte minutu ve vroucí vodě a prudce ho zchlaďte. Maso osolte a opepřete, nakrájejte na kousky a na oleji je orestujte dozlatova.... více o Chřestová omeleta
Prosejte mouku, prášek do pečiva, sodu, skořici a pro barvu i kurkumu. Psyllium smíchejte se 7 lžícemi vody a 2 lžícemi oleje a nechte 5 minut... více o Cizrnový chlebíček
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem a zvnějška ji obalte alobalem, boky potřete máslem. Rozdrťte sušenky a smíchejte je s... více o Rozmarýnový cheesecake
Nejprve v míse nebo v kotlíku robotu promíchejte tekuté suroviny s rozdrobeným droždím, kurkumou a cukrem. Do mísy přisypejte nebo ještě lépe prosejte... více o Jemný toastový chléb s kurkumou
Troubu rozehřejte na 170 °C a formu vymažte kokosovým olejem. Ve větší míse vyšlehejte vejce. Přidejte 3 rozmačkané banány, med a kokosový olej.... více o Banánový chlebíček
Sušenky rozmixujte a v misce zalijte rozpuštěným máslem. Promíchejte a nasypte do formy o průměru 20 cm vyložené pečicím papírem. Rovným dnem sklenky... více o Mangový cheesecake
Chřest opláchneme, seřízneme konečky a v osolené vodě ochucené šťávou z půlky citronu krátce povaříme na skus. Pak scedíme a necháme okapat. Během... více o Máslový chřest (nejen) s vejcem
Kedlubny oloupejte, nakrájejte na kostičky. Na másle zpěňte šalotku a kedlubnu, 2 minuty restujte. Přilijte vývar a při nižší teplotě poduste do... více o Pizza s kedlubnou a chřestem
Špagety (necelou polovinu půl kilového balení) nebo jiné těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě a scedíme. Během vaření špaget si ve vyšší pánvi s... více o Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Den předem řecký jogurt osolte, dejte ho do plátýnka a nechte v chladu vykapat. Na chleba uvařte brambory ve slupce. Oloupejte je, osušte a... více o Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami
Do hnětače dejte nejdříve mouku se solí. Potom opatrně přidávejte studenou vodu s podmáslím, med, máslo, lněné semínko a droždí. Míchejte, dokud... více o Podmáslový chléb
Uvařené nebo upečené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Droždí rozpusťte ve studené vodě s medem. Přidejte k mouce a pomalu vmíchejte... více o Bramborový chléb
Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu. Omytou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle nebo 1:1 hrubé a jemné struhadlo. Osolíme, přidáme vejce,... více o Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Maso nakrájíme na kousky, chřest, cibulku, rajčata i hlívu na menší kousky. Dáme olej na pánev a rozehřejeme nejprve maso, osolíme, přidáme chřest a... více o Těstoviny s chřestem
Žloutky utřeme s cukry a máslem do pěny. Přisypeme mouku s kypřidlem a solí, přilijeme mléko a vše dobře promícháme. Do těsta nasypeme a vmícháme dle... více o Biskupský chlebíček - hrnkový
Nejprve si zaděláme na kvásek z hrnečku vlažné vody, cukru a kostky droždí.Než nám kvásek vykyne, tak si mezí tím smícháme mouku sůl a kmín promícháme... více o Těsto na domácí chleba
Králíka si očistíme, omyjeme, rozporcujeme na menší díly, které naložíme alespoň na hodinu do marinády umíchané ze lžíce oleje, 3 lžic sojové omáčky a... více o Asijský králík - jednoduše a chutně
Do hrnce nasypeme rýži, přidáme sůl a kari dle chuti, zalijeme vodou a dle návodu vaříme za občasného promíchání doměkka. Mezitím si krátce spaříme v... více o Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně
Mouky, sůl, kmín a droždí nasypeme do větší mísy na kynutí a na sucho promícháme, pak přidáme 1 lžičku octa a necelé 2 hrnky studené vody. Vše... více o Jednoduchý domácí chléb bez hnětení
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným olejem maso osmažíme dozlatova. Během smažení si pokrájíme... více o Masová minutka na zeleno - rychle a chutně
Nejprve si připravíme dip, aby se nám stihl v chladu trochu proležet: v zakysané smetaně promícháme zázvor, česnek a sůl - každý přidá zázvor s... více o Játra v trojobalu s dipem - rychle a chutně
Brambory pro dva oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme. Libovolnou, námi oblíbenou sezónní zeleninu (fazolky, papriky, cukety.... více o Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu, olej, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý... více o Jahodová roláda - rychle a chutně
Mascarpone rozmícháme se lžičkou oleje a rozetřeným česnekem nebo bylinkami. Pak vmícháme nasekané nebo rozmixované olivy, promícháme, dosolíme dle... více o Jednohubky / chlebíčky s olivovou pomazánkou
Játra dle vlastního výběru a špek pokrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme na klínky. Tymián můžeme nechat na větvičce, kterou nakonec z játrové směsi... více o Játra rychle a chutně
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme krátce osmažit i pokrájenou slaninu, přisypeme kukuřici, vše zalijeme smetanou a... více o Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně
Den před pečením si připravíme základ na náplň: smícháme jeden velký tučný jogurt a jednu velkou zakysanou smetanu, nalijeme do cedníku vyloženého... více o Cheesecake z domácí lučiny
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme pokrájené žampiony (hlívu) a dále smažíme doměkka.... více o Chlebová polévka se žampiony (hlívou)
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno