Dvě lžičky kukuřičného škrobu s 50 g cukru rozmícháme ve 100 ml smetany. Do rendlíku nalijeme zbývající smetanu, přidáme žloutky, zbytek cukru,... více o Pastéis de nata
Plátky želatiny dejte do misky, zalijte studenou vodu a nechte asi 5 minut nabobtnat. Formu (11 x 30 cm) lehounce vytřete olejem a vyložte... více o Jogurtová šarlota
Formy na madlenky vymažte máslem a vysypte moukou. Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, špetku soli a promíchejte. Do jiné mísy rozklepněte vejce... více o Madlenky
Vločky a chia semínka dejte do kastrůlku, zalijte vodou a mlékem, přidejte sirup a nechte asi 30 minut nasáknout. Promíchejte, přiveďte k varu a na... více o Trojí sladká ovesná kaše
Oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Žloutky utřete se změklým máslem a oběma cukry do světlé pěny, pak do nich přidejte vanilkový... více o Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou
Troubu předehřejte na 200 °C a vložte do ní pánev. Do mixéru dejte vejce, mléko, mouku, 2 lžíce cukru, semínka vanilky a krátce promixujte. Rozpálenou... více o Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem
Droždí rozdrobte do misky, promíchejte s 20 g cukru a nechte vzejít kvásek, asi 10 až 15 minut. V teplých dnech to bude rychlejší. Do mísy robota... více o Svatební koláčky s mandlovou drobenkou
Tortovú formu (priemer 20 cm) vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie vrátane bokov. Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a primiešame k nim... více o Tvarohový koláč s bobulovým ovocem - cheesecake
Do mísy robotu dejte cukr, vejce a šlehejte asi 5 minut, vznikne hustá a objemná pěna. Do vyšší misky nalijte olej, promíchejte ho s jogurtem nebo... více o Citronový dort s třešněmi
Vánočku nakrájejte na plátky široké asi 3 cm. Troubu předehřejte na 160 °C. Zapékací formu vymažte máslem. Jablko a hrušku zbavte jádřince a... více o Žemlovka s jablkem a hruškou
Želatinu rozmíchejte v misce ve 2 lžících vody a nechte 5 minut nabobtnat. Mezitím vytřete formičky malým množstvím oleje. Vanilkový lusk podélně... více o Panna cotta s granátovým jablkem
Odlijte si stranou 100 ml smetany a zbytek nalijte do hrnce s vysokým silným dnem. Přidejte cukr a promíchejte. Vanilkový lusk na prkénku podélně... více o Domácí vanilkový pudink
Nalijte mléko a smetanu do velkého kastrolu, přidejte dřeň z vanilkového lusku a zlehka za občasného míchání zahřívejte, dokud směs nezačne pářit, ale... více o Domácí vanilková zmrzlina
Den předem připravte obě šlehačky. Nejdřív připravte karamelovou. Do hrnce se širokým dnem nasypte slabou vrstvu cukru a bez míchání ho nechte... více o Větrníky z cukrárny Myšák
Změklé máslo vyšlehejte s medem do pěny. Poté postupně zašlehejte vejce jedno po druhém a semínka z vanilkového lusku. Do máslové směsi zapracujte... více o Špaldové sušenky s meruňkovou marmeládou
Mandle vložte do mixéru a spolu s piškoty rozmixujte dohladka. Přidejte moučkový cukr, máslo a mléko a vše zpracujte do kompaktní hmoty. Těsto dejte... více o Mandlová kuřátka
Do větší mísy nasypejte všechny suché ingredience. Vanilkový lusk rozřízněte, špičkou nože vyberte semínka, přidejte je do mísy a znovu důkladně... více o Velikonoční sušenky
Dva bílky ušlehejte takřka dotuha, pak postupně přisypávejte adekvátní množství cukru a ušlehejte lesklý, pevný sníh. Nakonec přidejte škrob a už jen... více o Pusinkovo-ořechový dort se švestkami
Jablka oloupejte, nakrájejte na čtvrtky, zbavte jádřinců a namočte do mísy s vodou a trochou citronové šťávy. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a... více o Tarte tatin (obrácený koláč)
Sušenky rozdrťte v robotu na drobenku a rozdělte do skleniček. Mascarpone promíchejte s cukrem a vanilkou. Smetanu ušlehejte dotuha a postupně ji... více o Vanilkový dezert
Do misky se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji nabobtnat, asi 10 minut, pak ji důkladně vymačkejte, ať ji zbavíte přebytečné vody.... více o Panna cotta s angreštovou omáčkou
Máslo vyšlehejte spolu s cukrem. Přidejte vejce a semínka vydlabaná z jedné poloviny vanilkového lusku. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Tuto... více o Vánoční vanilkové cupcakes
Mandlovou mouku spolu s moučkovým cukrem dobře promíchejte tak, aby směs byla co nejjemnější. Pak ji prosejte přes jemné síto, abyste získali opravdu... více o Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Droždí rozmíchejte se lžící cukru na kašičku, přilijte vlažné mléko a nechte 10 minut při pokojové teplotě vzejít kvásek. Do velké mísy prosejte mouku... více o Semlor
Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a nabobtnala. Oba druhy smetany nalijte do kastrůlku, přidejte cukr a... více o Panna cotta s lesním ovocem
Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a mírně nabobtnala. Smetanu nalijte do kastrůlku, na středním plameni... více o Panna cotta s borůvkovým přelivem
Smíchejte mouku se špetkou soli, cukrem a vejcem. Nahoru rozdrobte droždí a vše zalijte vlažným mlékem a 100 g rozpuštěného másla. Vypracujte vláčné... více o Buchtičky se šodó
Česnek a zázvor nasekejte najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistěte a nakrájejte na větší kusy. Stonek citronové trávy rozklepněte střenkou nože a... více o Voňavé asijské Ossobuco
Meruňky odpeckujte, nakrájejte na menší kousky a dejte do hrnce. Přidejte cukr a pektin, dobře promíchejte a za stálého míchání přiveďte k varu.... více o Meruňková zavařenina s vanilkou
Nejprve připravte krém. Ve vodní lázni ušlehejte ručním šlehačem žloutky s cukrem a dření z lusku do husté teplé pěny. Přendejte ho do robotové mísy,... více o Ořechová kolečka s vanilkovým krémem bez lepku
Troubu předehřejte na 210 °C, asi 3 velké plechy vyložte pečicím papírem. Na vál prosejte mouku. Udělejte do ní důlek a do něj vložte máslo, cukr a... více o Linecká srdíčka bez lepku
Žloutky utřete s máslem a cukrem do pěny. Přimíchejte mandle, mouku smíchanou s práškem do pečiva, smetanu, kůru a šťávu z citronu a semínka z... více o Citronový chlebíček s mandlemi
V hrnci přivedeme k varu 100 ml vody. Přidáme do ní opláchnutou rýži a vaříme, dokud rýže nenasaje všechnu vodu (zhruba 5 minut). Následně k rýži... více o Fit rýže v mléku s mandlemi - Riz a l'amande
Smíchejte ovesné vločky, mléko, vodu a semínka z vanilkového lusku ve velkém hrnci nebo pánvi. Za občasného míchání nechte vařit na mírném plameni... více o Ovesná kaše s vanilkou, mandlemi a javorovým sirupem
Nejlépe přes noc si nechte přes plátýnko nebo látkovou plenu, okapat tvaroh. Druhý den si vyšlehejte v robotovi smetanu s cukrem, přidejte semínka z... více o Cheesecake do skleničky podle Máma peče doma
Droždí, lžíci cukru, trochu vlažného mléka a lžíci mouky rozmíchejte v misce a nechte v teple vzejít kvásek. Mouku, zbylý cukr a mléko, sůl,... více o Buchtičky s krémem
Mouku smíchejte s cukrem, citronovou kůrou a vanilkou. Přidejte rozšlehané vejce, arašídové máslo a nakrájené máslo. Vypracujte hladké těsto. Pokud by... více o Arašídové hvězdičky
Plátky želatiny namočte do misky se studenou vodou. Do rendlíku vlijte smetanu, přidejte cukr a semínka vanilkového lusku. Míchejte, dokud se cukr... více o Panna cotta s rebarborovým přelivem
Oloupejte ananas a odstraňte vnitřní dřevité srdce plodu. V hrnci karamelizujte cukr. Až zhnědne, vmíchejte pomerančovou šťávu spolu s máslem,... více o Grilovaný ananas s vanilkovo-pomerančovou omáčkou
Jahody očistěte, omyjte, pokrájejte a dejte do mixéru. Rozkrojte vanilkový lusk, vydlabejte zrníčka a přidejte je k jahodám spolu s cukrem a vše... více o Milkshake s jahodami
Do food processoru nasypte mouku, cukr a na kostičky pokrájené studené máslo. Umixujte drobenku. Přidejte vejce a mixujte, dokud se obsah nádoby... více o Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami
Jako první smícháme žervé, cukr a semínka z rozříznutého vanilkového lusku a pomůžeme si elektrickým mixérem. Směs mixujeme tak dlouho, dokud se vše... více o Cheesecake Pedro dortíčky s jahodovo - čokoládovou polevou
Mouku a cukr prosejte do mísy, přidejte prášek do pečiva, dřeň z vanilkového lusku, droždí promáčknuté přes sítko, pak pomerančovou kůru a studené... více o Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Máslo utřete s cukrem a vanilkovými semínky dohladka. Postupně do másla zašlehejte vejce a nakonec mouku předem promíchanou s práškem do pečiva.... více o Cupcakes s borůvkovým srdcem
Troubu rozehřejte na 190 °C. Hrušky oloupejte, překrojte na poloviny a pomocí lžičky vydlabejte jádřinec. V rendlíku svařte za stálého míchání med,... více o Pečené hrušky
Bílky dejte do misky a nechte při pokojové teplotě přes noc. Troubu zahřejte asi na 120 °C. Plechy vyložte pečicím papírem a podle tvořítek... více o Makronková srdíčka
Troubu předehřejte na 160°C. Dno mističek vyložte pečicím papírem. Mascarpone smíchejte s cukrem, smetanou a vanilkou. Jedno po druhém vmíchejte vejce... více o Mini cheesecake jako Créme Brûlée
Mouky smíchejte s kypřícím práškem a oběma cukry. Udělejte ve směsi důlek, do kterého rozklepněte dvě vejce, přidejte máslo, citronovou kůru, trochu... více o Vrstvený koláč
Mouku prosejte s práškem do pečiva. Přidejte oba cukry, tři žloutky, mléko smíchané se semínky z vanilkového lusku a slunečnicový olej. Vše důkladně... více o Vanilkové mini bábovky
Sušenky a preclíky rozmixujte na drobenku, přidejte cukr, přilijte zchladlé rozpuštěné máslo a pečlivě promíchejte. Směs napěchujte na dno a boky... více o Banánový koláč s karamelem