Tento lahodný dezert si vás okamžitě získá. Pečeným hruškám politým medovým sirupem, a ozdobeným zakysanou smetanou a směsí oříšků zkrátka nebudete moct odolat.
Troubu rozehřejte na 190 °C. Hrušky oloupejte, překrojte na poloviny a pomocí lžičky vydlabejte jádřinec.
2
V rendlíku svařte za stálého míchání med, vodu, semínka z vanilkového lusku a citronovou šťávu, asi 5 minut, získáte sirup. Do zapékací misky nebo na plech naskládejte očištěné hrušky a zalijte je medovým sirupem. Vložte do trouby a pečte, dokud nezezlátnou, bude to trvat 40–45 minut.
Nasekejte ořechy a nasucho je spolu se semínky opečte na rozpálené pánvi. Upečené hrušky podávejte přelité šťávou z pekáče. Na každou porci přidejte kopeček zakysané smetany a bohatě ji zasypte restovanými oříšky.