Troubu zapněte na 160 °C. Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Špenát spařte vroucí vodou a nasekejte. Bazalku natrhejte. Slaninu nakrájejte na... více o Penne se špenátem
Lososa rozdělte na filé a z obou stran posypejte solí, pepřem a zakápněte citrónem. Společně se zeleninou dejte rybu do parního hrnce nebo do... více o Losos na páře s restovanou zeleninou
Tip na rychlý a zdravý oběd. Nejprve si dáme vařit pohanku (5-10 minut). Vody dáme jen o malinko víc než obilniny. Když bude téměr hotová, přidáme... více o Zeleninové pohankové "rizoto"
Pstruhům odřízněte hlavu, vykostěte, ale nechte spojené ocasem. Osolte, opepřete, přidejte bylinky, pokapejte olejem a přeložte druhým filetem. Vložte... více o Pečený pstruh s holandskou omáčkou
Filety pražmy osolte, opepřete a orestujte – nejprve stranou, na které je kůže – na olivovém oleji dozlatova z obou stran. Lehce přitom prsty přidržte... více o Salát s pražmou
Omyté brambory ve slupce povařte asi 15 minut. Slijte a nechte trochu vychladnout. Očištěné fazolky povařte 8 až 10 minut ve vroucí osolené vodě, hned... více o Jarní salát s vajíčky nahniličko
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Očištěnou papriku nakrájejte na proužky, pórek na kolečka. Na velké pánvi rozehřejte olej a asi 10... více o Tortilla s paprikou a pórkem
Ve vroucí osolené vodě vařte artyčoky asi 10 až 15 minut tak, aby ještě zůstaly pevné. Sceďte a zprudka zchlaďte v ledové vodě. Podélně je rozpulte a... více o Tagliatelle se smaženými artyčoky a parmazánem
Opláchnutou čočku povařte v mírně osolené vodě asi 10 minut tak, aby byla měkká, ale na skus pevná. Mrkve oškrabejte, lilky omyjte a obojí pokrájejte... více o Čočkový salát s fíky
Salát a zelené lístky opláchněte a vodu otřepejte. Opláchnutou okurku rozpulte, kedlubnu oloupejte a obojí nadrobno nakrájejte. Houby očistěte. Salát... více o Smažený losos na salátu
Kousky rebarbory posypte cukrem a pečte v troubě předehřáté na 100 °C asi 30 až 40 minut. Svařte spolu 150 ml pomerančové šťávy, kůru nastrouhanou z... více o Pečená reveň s mořským ďasem
Rebarboru a chilli papričky povařte ve 1/4 litru vody, až se rebarbora rozvaří. Pyré propasírujte sítem a odvar prudce svařte se želírovacím cukrem,... více o Grilovaná ryba s rebarborovým želé
Fazolky, fazole a hrášek krátce (2 až 4 minuty) blanšírujte v horké vodě, až zkřehnou. Slijte a propláchněte ledovou vodou, aby si zelenina zachovala... více o Mátová vignarola
Nejprve si připravte bramborový salát. Brambory vařte na mírném plameni asi 15 až 20 minut, až budou měkké. Slijte je, oloupejte a nechte stranou. Do... více o Parmice nachová s mátou a citronem
Kalamáry nakrájejte asi na čtyřcentimetrové plátky, osušte je kuchyňskou papírovou utěrkou a nechte v chladu. V třecí misce rozdrťte česnek se špetkou... více o Grilované kalamáry s mátou a chilli
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad plamenem opečte, až slupka... více o Chlebový salát Panzanella
**Postup:** Rukolu, piniové oříšky a olivový olej rozmixujeme. Poté přidáme nastrouhaný sýr Pecorino a parmezán. Opět mixujeme než vznikne krém. Ten... více o Linguine s rukolovým pestem
Překrojeným cuketám lehce seřízněte ještě spodní část tak, aby vznikly jakési lodičky. Do remosky nalijte trochu vody, vložte do ní cukety a na 10... více o Plněné cukety podle časopisu F.O.O.D.
Na rozpálené grilovací pánvi opečte ze všech stran kousky cibule. Na hlubší talíře rozdělte rukolu, cibuli, avokádo a parmazán a zalijte zálivkou,... více o Salát z grilované cibule a avokáda s parmazánem
Fenykl naloupejte na velmi jemné plátky a vložte do ledové vody. Rybu opepřete, potřete olivovým olejem a zprudka ogrilujte. Zakryjte a nechte chvíli... více o Ryba na fenyklu a grapefruitu
Očištěnou karotku nakrájejte na asi 3 mm silná kolečka. Na středním ohni rozehřejte máslo a karotku spolu s většinou jemně nakrájené petrželky na něm... více o Dušená karotka na másle s petrželí
Lososa mírně osolit, lehce pokapat citronem, vložit do vymazaného pekáčku. Zakysanou smetanu smíchat s cibulkou na jemno nakrájenou, pepřem a... více o Losos s vůní kopru
Celerová směs: na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli s nastrouhaným celerem. Přidáme sůl, prolisovaný česnek a speciální koření na ryby,... více o Pstruh s celerovou směsí
Rajčata vložím na minutu do vařící vody a poté z nich sundám slupku. Pak rajčata dusím asi 15 minut, až se dokonale rozvaří, přidám máslo a sůl.... více o Nudle s rajčaty - staročeské krajové jídlo
Naporcované kuře osolíme a jemně posypeme kari. Dáme do pekáče, zasypeme pokrájenou zaleninou (u nás čím více, tím lépe), dáme na vrch asi 3 plátky... více o Nejúžasnější kuřátko babičky Květušky
Nejprve očistíme ryby. Ty velké nakrájíme na menší kousky. Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme. Pak ji opečeme na rozehřátém oleji. Do směsi... více o Bouillabaisse-rybí polévka
Kromě paprik, vše smícháme a do marinády položíme filet rybičky. Necháme alespoň hodinu odležet. V kastrůlku rozpálíme 1 lžíci oleje a filet... více o Losos v marinádě
Oloupanou cibuli přepůlíme, očištěnou mrkev s celerem pokrájíme nahrubo a s kořením a krůtími prsíčky vaříme zvolna v osolené vodě doměkka (průběžně... více o Pošírovaná krůtí prsa s tuňákovou omáčkou
Krůtí prsa očistíme, pokrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme, ochutíme zázvorem, zakápneme olejem a necháme v chladu hodinu proležet. Pak maso... více o Ovocný salát s krůtím masem
Z olivového oleje, oregana a kůry z citronu připravíme marinádu na ovčí sýr. Kuskus připravíme podle návodu ve vývaru a promícháme s papájou,... více o Cuketový kuskus
Rozehřejeme olivový olej na teflonové pánvi a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibulku. Přidáme žampiony, kousky brokolice a podlijeme troškou... více o Rýžové nudle s brokolicí a žampiony
Pórek podélně rozřízněte a dobře propláchněte. Pak ho nakrájejte na plátky. Rajčata také opláchněte a nakrájejte na plátky. Do zapékací mísy nebo... více o Rajčata zapečená s pórkem
Tofu nakrájíme na hrubší proužky. Všechny ingredience kromě tofu spolu smícháme, takhle vytvoříme marinádu na tofu, do které tofu úplně ponoříme a... více o Pečené tofu s citrónovou marinádou
Kuskus připravíme dle návodu na obalu, je lepší použít silný masový vývar místo osolené vody. Pokrájenou zeleninu (lze použít i mraženou směs) dle... více o Zeleninový kuskus s gyros kostkami
Karotku i pastinák pokrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě. Vývar slijeme do jiné nádoby. K zelenině přidáme nastrouhanou kůru, vše propasírujeme... více o Karotkové pyré s pastinákem
Batáty omyjeme a pečeme v troubě 50 minut při 160 °C. Pak je rozpůlíme a opatrně vydlabeme, aby jsme neporušili slupku. Dužinu dobře ušleháme s máslem... více o Pyré za sladkých brambor (batáty)
Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Okořeníme solí, pepřem a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpustíme máslo a pstruhy na něm osmažíme 2 - 3 minuty... více o Lucemburský pstruh ve vinné omáčce s bylinkami
Brokolici necháme chvíli spařit a rozebereme na růžičky, cuketu pokrájíme na kousky, kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky (posolíme). Na pánvi... více o Brokolice zapečená s drůbežím masem a cuketou
Rohlíky nakrájíme na kolečka a namočíme je v mléce. Brokolici a květák vaříme 3 minuty ve vodě (popř. v páře), ostatní zeleninu nakrájíme (množství... více o Zeleninová žemlovka
Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Když jsou skoro hotové přidáme smetanu, opět necháme přejít varem, pak přidáme... více o Bílý šťovíkový boršč
Nakrájíme bramboru na malé kousky a uvaříme ve vývaru, přidáme také najemno nasekaný rozmarýn. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli s... více o Výtečný cizrnový krém
Rybu po obou stranách natřeme pastou z utřeného česneku se solí a okořeníme grilovacím kořením. Na másle pečeme tak dlouho, aby filé zůstalo buď v... více o Ryba se zeleninou
V mixéru rozmixujeme všechny ingredience kromě avokáda a těstovin do hladka. Když je třeba, můžeme přidat pár kapek oleje navíc. Pak smícháme s ješte... více o Těstoviny s avokádem a pestem
Lasagne připravíme podle návodu na obalu. Ze špenátu vymačkáme vodu a necháme usušit. V mixéru smícháme tofu, cukr, sojové mléko, česnek, citronovou... více o Vegánske tofu lasagne se špenátem
V míse smícháme vejce, parmezán a cottage cheese. Plát lasagní vložíme do vymazané zapékací mísy, navrstvíme půlku špenátu, dáme plát lasagní, dál... více o Celozrnné špenátové lasagne
Plátky lososa lehce opepříme a okořeníme kořením na ryby, ale jen trošku, aby se neřeklo (losos má zvláštní chuť sám o sobě a hodně koření ho spíš... více o Zapečený losos na bramborách a mrkvi
Do velké mísy dejte jemný bulgur a vařící vodu. Zamíchejte a nechte bulgur odpočívat 5 - 10 minut, dokud neabsorbuje všechnu vodu. Bulgur nesmí být... více o Turecký salát z jemného bulguru nebo kuskusu
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme naklíčenou cizrnu, koření, zeleninový vývar a dusíme do poloměkka. Potom přidáme pokrájená rajčata a... více o Cizrna na rajčatech
Uvaříme těstoviny v osoloné vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat a vychladnout. Do mísy nastrouháme 3 ks syrové mrkve a půlku... více o Śpagetový salát III.
Pangase (zmrzlého) položíme do pekáče, osolíme (ne moc, sůl je také v koření na ryby), posypeme kořením nebo citrónovým pepřem, přidáme máslo a... více o Pangas raz dva