Lilek omyjeme a nakrájíme na kostičky. Kuřecí nakrájíme na kousky, můžeme použít jak prsní, tak stehenní. Maso jemně nasolíme. Přípravíme si pánev o... více o Dušený lilek s kuřecími kousky a sýrem
Plátky krkovice naklepeme, po stranách na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily při smažení, osolíme, opepříme a zprudka na rozpálené... více o Papriková krkovička
Rýži si přebereme, propláchneme a dáme do hrnce s vroucím mlékem (cca 1,2 litru), solí a máslem (cca 50 gramů). Za občasného a později za stálého... více o Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Mouku nasypeme do mísy a smícháme s moučkovým cukrem a solí. Uprostřed uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový... více o Angreštové / rybízové knedlíky
Mouku nasypeme do mísy, smícháme s moučkovým cukrem a solí. Uprostřed mouky uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí, přisypeme... více o Malinové / ostružinové knedlíky
Mléko dáme vařit se solí, vanilkovým a krupicovým cukrem. Přebranou rýži propláchneme a nasypeme do horkého mléka. Za stálého míchání vaříme do měkka,... více o Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Na oleji si společně s jemně pokrájeným špekem osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a... více o Hovězí kližka ala španělský ptáček
Uzené kosti zalijeme 2 litry studené vody, přidáme 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, lžičku soli a necháme vařit, až... více o Polévka z bílých fazolí s uzeným masem
1) Nachystáme si tedy na kostky dýni, najemno cibulku a dáme rozehřát máslo do hrnce. 2) Zesklovatíme jemně cibulku, přidáme dýni, necháme pustit... více o Dýňový krém se zázvorem a chilli
Dýni hokaido omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme střed a připravíme si čtvrtku, kterou nakrájíme na menší kostky. Mladou menší cuketu omyjeme, odkrájíme... více o Příkrm z dýně a cukety
Dýni oškrábeme, okrájíme konce a důkladně omyjeme. Rozpůlíme ji a měkký střed s jádry vydlabeme lžičkou. Opět omyjeme, osušíme a čistou dužninu si... více o Dýňový příkrm
Fazole namočíme na dvě hodiny do studené vody a poté uvaříme doměkka v mírně osolené vodě. Vaříme každý druh fazolí zvlášť, aby jeden druh nebyl... více o Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný
Mouku nasypeme do mísy a promícháme se špetkou soli. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a přilijeme část... více o Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec
Žampiony oloupat, nakrájet, převařit (nejlépe ve vývaru) a přecedit aby omáčka nezhnědla. Mezi tím do hrnce dát vařit smetanu (pořád míchat) do ní... více o Koprová omáčka se žampiony
Marmeládu připravíme buď čistě z meruněk nebo z broskví a nebo ji namícháme tak, jak je uvedeno v rozpisu ingrediencí. Pokrájené zralé ovoce dáme do... více o Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Maso si omyjeme, naklepeme. Formu na srnčí hřbet si vyložíme papírem na pečení a slaninou. Maso jsem pouze osolila a opepřila. Formu vyložíme masem. V... více o Kuřecí roláda se zámeckými brambory
1)Do hrnce nalijeme asi tak 3/4 litru mléka. Mléko vaříme za stálého míchání dokud nezačne vařit. 2) Jak se nám vaří mléko, tak zbytek mléka co nám... více o Puding s ostružinami a piškoty
Na sirup použijeme buď jeden kilogram meruněk nebo jeden kilogram broskví. Ovoce vybíráme hodně zralé až měkké, nikoliv však nahnilé. Ovoce pokrájíme,... více o Broskvový / Meruňkový sirup
Do mísy nasypeme mouku se solí, uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme zhruba polovinou vlažné vody.... více o Broskvové knedlíky - bez vajec
Krém: Smícháme kysanou smetanu (alternativně nízkotučný tvaroh) a pomazánkové máslo s vanilkovým a moučkovým cukrem. Následně přidáme vyšlehanou... více o Nepečený jablkový dort s ořechy
Kotletu máme nakrájenou na plátky, které ještě mírně proklepeme. Osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka osmahneme na olivovém oleji na... více o Kotleta na leču
Nejdříve si připravíme nudle. Dáme ohřát mléko (asi tak na stupeň 3), až bude vlažné, tak ho osolíme a poté přidáme krupičku. Chvíli mícháme, poté... více o Mlíkovka
Dáme si vařit kuskus. 3 hrstě zalijeme 0,75 l vody a osolíme. Dáme si na pánvičku rozpustit máslo. Mezitím si najemno nakrájíme cibuli. Po rozpuštění... více o Brokolicový kuskus
Oloupeme cibuli a červenou papriku a obojí nakrájíme na drobné kostičky. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky. V kastrolu rozehřejeme olej a... více o Rychlý zeleninový guláš
Ovesné vločky namočíme na cca 15 minut do mléka, aby se rychleji uvařily. Do menšího hrnce nalijeme mléko, přidáme špetku soli, přidáme vločky,... více o Kaše z ovesných vloček s krupicí
Nejprve si připravíme kuskus tak, že cca 1 hrnek kuskusu v míse zalijeme 1 hrnkem vývaru a necháme pod pokličkou nabobtnat. Mezitím si připravíme... více o Kuskus rajčatový
Nejprve očistíme a nakrájíme zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky a brokolici rozdělíme na menší růžičky.... více o Brokolicová polévka s hráškem
1. V hrnci si rozpalte vrstvu slunečnicového oleje. 2. Až bude olej dostatečně rozehřátý, tak přidejte na kostičky nakrájený točený salám. Jemně... více o Bramborový guláš bez cibule
Nejdříve přivedeme mléko se smetanou k varu. Jakmile se začnou vařit, sundáme hrnec z plotny a vložíme bobkové listy, rozpůlený a vyškrabaný vanilkový... více o Crème brûlée s bobkovým listem
Na másle osmažíme cibuli dosklovata, přisypeme hrášek, přidáme rozmáčknutý česnek a krátce osmažíme. Pak přilijeme vývar, zaklopíme a vaříme do... více o Hrášková polévka - sýrová
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme hrášek, nasekaný česnek a krátce také na másle osmažíme. Pak odebereme cca 50 gramů hrášku... více o Hrášková polévka se slaninou
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme hrášek a také ho krátce smažíme. Pak odebereme trochu kuliček hrášku stranou (cca 40 gramů),... více o Hrášková polévka - smetanová
Mouku smícháme se solí a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr a rozdrobíme droždí. Zalijeme polovinou vody a mírně cukr s... více o Jednoduché třešňové / višňové knedlíky
Mouky nasypeme do mísy, promícháme se špetkou soli a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme... více o Borůvkové knedlíky - bez vajec
Rybíz omyjeme pod tekoucí vodou, očistíme a vylisujeme. Šťávu necháme chvíli stát, aby se usadil kal a scedíme přes plátno Čistou šťávu (1 litr)... více o Sirup z rybízové šťávy
Květák si předvaříme v osolené vodě na skus, scedíme a necháme zchladnout. Pak pokrájíme na hrubo a dáme do mísy. Přidáme oloupaná pokrájená vejce,... více o Květákový salát (nejen) s vejci
Nejdříve si nalijeme do konve vodu,a dáme jí vařit na 6 -Až voda začne bublat vložíme špagety, opatrně míchat vařečkou,až budou hotové opatrně!... více o Špagety s vajíčkama
Rozpustíme máslo v hrnci s tlustým dnem a přidáme cibuli nakrájeno na malé plátky, dále lžičku cukru. Na mírném ohni , za občasného míchání, smažíme... více o Tradiční francouzská cibulačka
Rozpálíme ole v hrnci. Kuřecí maso a chilli papričku nakrájíme nadrobno a dáme dusit k oleji. Nakrájíme mrkev a pórek, přidáme k masu a posypeme... více o Ostrokyselá čínská polévka
Protože spousta lidí by rádo zkusilo kuskus, ale neví si rady jak na něj, tak jsem vyzkoušela tento jednoduchý, ale velice chutný recept. Tak snad vám... více o Bazalkový cous cous (kuskus)
1. Červenou čočku uvařte (10 minut) a sceďte. 2. Cibuli pokrájenou najemno osmahněte na oleji, přidejte kari a mletou papriku a krátce opražte.... více o Pomazánka z červené čočky
Nejdříve dáme vařit rýži. Na pánvi rozehřejeme olivový olej na středně mírný plamen (6) a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibule lehce... více o Rizoto s Tyrolským špekem
Strouhanku navlhčíme mlékem, trošku mléka si necháme, přidáme do něj vlahé máslo a žloutky a rozkvedláme. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme... více o Těsto se strouhankou na ovocné knedlíky
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu, olej a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý... více o Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Omyté papriky odstopkujeme a zbavíme semínek. Pak je naplníme směsí, kterou umícháme z vychladlé rýže, kterou jsme dle návodu na obalu uvařily ve... více o Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Vařené brambory ve slupce necháme zchladnout, oloupeme, nastrouháme do mísy, osolíme, přidáme vejce, promícháme a přidáváme mouku dle potřeby. Těsto... více o Bramborové noky s dušeným špenátem
Cibuli zlehka osmahneme na másle. Přidáme protlak (a cukr) a necháme chvilinku společně 'bublat'. Přilijeme vodu nebo vývar, přidáme tymián, skořici a... více o Luxusní rajská omáčka
Rozpálíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme mletou paprikou a podlijeme vařící vodou. Přidáme fazole bez nálevu, osolíme ... více o Indiánská polévka s fazolemi
Těstoviny uvaříme v horké vodě, fetuccini se vaří většinou kratší dobu než jiné těstoviny. Na pánev nalijeme trochu olivového oleje a přidáme... více o Fetuccini s listovým špenátem a cuketou
Pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle s olejem. Pak ji zaprášíme moukou, přidáme nesekený nebo nastrouhaný česnek a za stálého míchání... více o Jednoduchá špenátová polévka se sýrem