Kapustičky očistíme, větší kusy rozpůlíme a ve vroucí osolené vodě povaříme cca 3 minuty. Pak je zcedíme a rychle zchladíme, aby si zachovaly svěží... více o Masová směs s kapustičkami
Brambory ve slupce vaříme do poloměkka. Poté je oloupeme a se sýrem nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, mouku, strouhanku, sůl a vše promícháme. Z... více o Sýrové krokety se špenátem
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na nudličky pokrájenou nebo hrubě nastrouhanou mrkev, petržel a celer dorůžova. Zeleninu po osmažení posypeme... více o Květáková polévka s kořenovou zeleninou
Na kousku másla osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme krátce osmažit i nasekaný nebo nastrouhaný česnek. Přidáme mražený listový špenát... více o Bramborovo-špenátová polévka
Předehřejeme si troubu na 220 C a naplníme rychlovarnou konvici vodou a dáme vařit. Na velký pekáč (ve kterém pak budeme zapékat těstoviny) narovnáme... více o Květákové makarony
Pokud máme domácí vývar, necháme ho prohřát. Pokud ne, vypomůžeme si vývarem z kostky. Kuskus si dáme do nějaké podlouhlé nádoby (ve vysoké míse se... více o Kuskus se zeleninou na kari
Postup na korpus: bílky vyšleháme s 2/3 cukru na tuhý sníh a všleháme pudinkový prášek.Žloutky s vodou a 1/3 cukru ručně zamícháme metličkou.Obě směsi... více o Indiánci
Na oleji nebo jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Pak přidáme očištěné, pokrájené a krátce spařené (scezené) houby. Pokud... více o Houbový kuskus - rychle a chutně
Pokud máme lososa a krevety mražené, dáme rozmrazit a scedíme vodu. Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě, rozmačkáme v míse a necháme chladnout.... více o Fishcake
Vše nakrajet a dát do hrnce - nejvic mrkve a nejmíň celeru - množství dle potřeby. Pak přidat maso pokrájené na kostičky, koření a sůl. Je možné na... více o Baby svíčková
Maso nakrájíme na nudličky a cibuli najemno. Na sádle osmahneme cibuli do hněda, zaprášíme paprikou, přidáme maso, sůl, pepř a feferonky. Maso necháme... více o Samuraj
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme skutečným vývarem, rozšleháme a povaříme. Já osobně přidávám i hrst sušených hub (předem namočené).... více o Koprová omáčka s hříbky
Nejdřív si připravíme špenát. Zmražený ho dáme do hrnce a zalijeme vodou. Prolisujeme 2 stroužky česneku a opepříme. Necháme 5-10 minut dusit. Mezitím... více o Špalačinky
Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dosklovata. Přidáme pokrájené žampiony (plátky nebo čtvrtinky) a zprudka smažíme za občasného promíchání do... více o Jednoduché žampionové kari
Těsto: Do hrnce nalijeme vodu, olej, přidáme sůl a přivedeme k varu. Pak ztlumíme plamen, a za stálého míchání přisypáváme mouku. Mouka se nesrazí,... více o Větrníky na plech - karamelové řezy
Řepu dáme uvařit do osolené vody s rozmáčknutými stroužky česneku a bylinkami do měkka. Po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které na... více o Caprese z červené řepy
Řepu uvaříme v osolené vodě do měkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které klademe na talířky, přelijeme (pokapeme) dresinkem... více o Carpaccio z červené řepy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a olej a přidáme cibuli a většinu sdrhnutých lístečků tymiánu (necháme... více o Cibulačka s portským vínem
Špekáčky, rajčata a okurky nakrájíme na kolečka. Papriku nakrájíme na nudličky, cibuli na jemné kostičky. Vše zalijeme vychladlým nálevem, promícháme... více o Čínský pap
Do vroucí vody vmícháme překrájené zelí, brambory nakrájené na kostky, kolečka klobásy a feferonku. Osolíme, přisypeme kmín a vaříme. Když jsou... více o Zelňačka III.
Mouku smícháme v míse se solí, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, které posypeme špetkou cukru a zalijeme necelou polovinou vlažné... více o Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Na rozpáleném tuku si osmažíme cibuli dorůžova, přidáme pokrájené osolené a opepřené maso a smažíme dozlatova. Poté přidáme nastrouhanou řepu (cca 50... více o Křenová omáčka s řepou a masem
Kuřecí prso nakrájejte na rovnoměrné, ne moc tlusté plátky a lehce osolte. Slaninu nakrájejte na kousky a opečte na pánvi, dejte stranou, ale tuk... více o Alfredo zapečené gnocchi
Rozpustíme máslo s olejem, pak přisypeme vločky, které necháme zrůžovět. K vločkám přidáme osmažit poté i nastrouhanou mrkev s celerem a česnekem, vše... více o Jednoduchá vločková polévka s kapustičkami
Pokrájené cibule, špek a olej dáme do hrnce a osmažíme dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a za občasného promíchání... více o Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou
- dýni i zeleninu omyjeme, dýni překrojíme napůl, odstraníme semínka, pokud má poškozenou kůru nebo tvrdou, oloupeme, jinak necháme, vše nakrájíme na... více o Polévka dýňová na česneku s houstičkou
Čokoládu dáme do nádoby a necháme ji rozpustit v mikrovlnné troubě nebo na sporáku ve vodní lázni. K čokoládě přidáme vaječný koňak a moučkový cukr a... více o Máslový ležák
Těstoviny - uvaříme dle návodu. Omáčka - V hrnci necháme pomalu rozpustit máslo, poté přidáme hladkou mouku a chvíli mícháme, přilijeme mléko,... více o Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené
Papriky omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky nebo čtvrtky, jsou-li malá, koktejlová, která jsou nejvhodnější.... více o Lečo se smetanovou omáčkou
Brokolici si nachystáme na růžičky, dáme vařit do osolené vody a vaříme do měkka. Těstoviny (nejlépe široké nudle - tagliatelle) uvaříme dle návodu.... více o Brokolicové tagliatelle
Ramínko nasolíme, napepříme, v kastrolu orestujeme, vytáhneme a dáme stranou. Na zbylém oleji orestujeme dohněda na kostky (1,5x1,5 cm) nakrájenou... více o Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou
Nejdříve si uděláme pyré, a to tak, že v menším rendlíku orestujeme na dvou lžících olivového oleje nahrubo nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme... více o Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, smetanu, mouky s kypřidlem kávou a ořechy a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z... více o Kávovo-ořechové řezy
Krok 1: Obalte každý steak plátkem prosciutta. Rozehřjte si olej na vysokou teplotu. Steaky opepříme a opékáme z každé strany 3-4 minuty (nebo jak... více o Hovězí s prosciuttem a hořčicovou brandy omáčkou
Krok 1: Oloupeme a očistíme krevety a nakrájíme na třetiny. Krok 2: V pánvi rozpálíme olej. Přidáme cibuli, česnek a opékáme tak 4 minuty. Přidáme... více o Špagety s krevetami, rajčaty a bazalkou
Dýni si nakrájím i se slupkou na menší kostičky, které zlehka opražím na másle. Zaliji horkou vodou a vařím do měkka. Až je dýně měkká rozmixuji... více o Krém z dýně hókaidó
Špagety uvaříme dle návodu na obalu a odstavíme. Orestujeme si cibuli a přidáme mleté maso, osmažíme, osolíme, opepříme a přidáme rajčata. Směs... více o Zapečené špagety s mletým masem
Začneme smažit nakrájenou cibuli a až zesklovatí, přidáme kuřecí kousky, prolisovaný zázvor a česnek. Ke konci smažení přisypeme všechno sypké koření.... více o Tikka masala
Na trošce oleje osmažíme větší pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené krůtí maso a smažíme do zlatova. Pak... více o Bylinkový krůtí guláš se žampiony
Uvařené brambory doměkka scedíme, rozšťoucháme a necháme trochu zchladnout. Pak přidáme vejce, sůl a tolik mouky, abychom měli kompaktní vláčné těsto,... více o Bramborové placky s dipem z řepy
Na rozpálené pánvi s troškou oleje si zprudka (nerozdusit!) osmažíme pokrájenou cuketu, cibuli a papriku dozlatova, kterou na závěr smažení ochutíme... více o Bezmasá (nejen) zeleninová směs
Brambory pro dva oloupeme, pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme. Libovolnou, námi oblíbenou sezónní zeleninu (fazolky, papriky, cukety.... více o Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme cibuli dorůžova. Fazolky krátce spaříme v osolené vodě, scedíme. Po osmažení cibuli zaprášíme moukou a za... více o Fazolky na smetaně s koprem - sladkokyselé
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme směs zeleniny se sušenými houbami, které jsme v dlaních promnuli na menší kousky. Po osmažení přidáme... více o Zeleninová bramboračka
Nejdříve si očistíme brokolici a mrkev, omyjeme, popřípadě si nakrájíme na menší kousky a dáme vařit. Brokolici si osolíme ve vodě, přibližně 2-3... více o Brokolicový krém se smetanou
Mouku smícháme v míse se solí a citronovou kůrou, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, na droždí nasypeme vanilkový cukr a zalijeme... více o Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Segedín: Na trošce tuku osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli. K cibuli přidáme na kostky pokrájený osolený a opepřený bůček, rozmáčknutý česnek,... více o Segedín s knedlíkem po našem
Není lžíce jako lžíce a tak se množství krupičky může o něco málo lišit (dáváme rovné, nikoliv přeplněné), ale to se dá dost dobře regulovat drobným... více o Jemná krupicová kaše - pohádka mládí
Mléko (jeden litr) se solí uvedeme k varu. Rýži přebereme, propláchneme a přidáme do mléka společně s máslem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou.... více o Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Recept na zadělávanou cibuli nebo cibulovou omáčku se moc neliší, tak jsem spojil dva recepty v jeden. Pokud chceme omáčku, budeme pouze přidávat o... více o Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule