Nasekanou ňať vaříme asi tři minuty v malém množství vroucí vody. Slijeme a rozmixujeme s trochou vody. Cibuli nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme... více o Tříbarevné rizoto
Kuřata rozčtvrtíme, osolíme, obalíme v mouce, vejcích a strouhance, smíchané se stejným množstvím strouhaného sýra. Smažíme na oleji. Omáčka: z másla... více o Smažená kuřata po bavorsku
Čtyři větší kuřecí řízky naklepeme, potřeme česnekem, obyčejnou hořčicí, možno potřít i lehce jogurtovým Špakem. Osolíme, přidáme trochu vegety,... více o Pikantný kuřecí závitky se žampióny
Brambory nakrájíme na menší kousky. Můžeme je předvařit (ale nemusíme, v tom případě se doba vaření prodlužuje). Zapékací mísu vymažeme olejem a... více o Zapekané brambory s nivou
Očistené zemiaky postrúhame, primiešame múku, osolíme a vypracujeme cesto. V osolenej vriacej vode vyvaríme halušky (asi 2 minúty), scedíme ich a... více o Furmanské halušky
Nejdříve si nakrájíme maso na kostky a oloupeme cibuli. V kastrolu rozpálíme olej (sádlo) a cibuli na něm osmahneme. Jakmile zesklovatí, přidáme... více o Těstovinové kouzlo
Nakrájanú roštenku naklepeme, osolíme a plníme. Plnka: Šunku zmiešame s varenými zemiakmi na kocky nakrájanými zemiakmi, žĺtkami, smotanou, pridáme... více o Roštenka plnená šunkou
Vymiešame maslo a tavené syry. Tvrdý syr vložíme do mikroténového sáčku, zaviažeme a dáme variť do vriacej vody. Uhorky, šunku a vajcia nakrájame na... více o Syrová roláda VIII.
Uvařené fazole, cibuli a česnek rozmixujeme, osolíme a dochutíme citronovou šťávou. Najemno usekanou petrželku a prášek do pečiva přimícháme do směsi,... více o Fazolové placičky
Vločky namočíme na 1-2 hodiny do studeného mléka. Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme vločky a vaříme až se mléko odpaří. Poté přidáme... více o Vejce s ovesnými vločkami
Vločky večer namočíme do studeného mléka. Ráno je prohřejeme, ochutíme cukrem nebo medem a omastíme máslem. Kaši však také můžeme ochucovat ovocným... více o Vločková kaše
Flíčky uvaříme dle návodu na obalu a přecedíme. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostky uzeného masa, promícháme vše s kysaným... více o Moravské flíčky
do pětilitrové láhve od okurků Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme... více o Utopenci IV.
Namočíme žemle do mléka Kapustu uvaříme ve vodě se špetkou sody Kapustu necháme vychladnout Bůček vykostíme a pomeleme, vymeleme žemlí (nebo koupíme... více o Karbanátky s kapustou
1. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce. 2. Krupky propláchneme, spaříme, scedíme. 3. Vsypeme do vařící, osolené vody, přidáme lžíci oleje. 4. ... více o Smažené krupkové řízky
Růžici květáku očistíme, v horké vodě opereme, drobně rozsekáme a dáme na omastek do přikryté pánve udusiti. Mléko dáme vařit; když je horké,... více o Květákové krokety III.
Kapustu opereme, na tenké nudličky nakrájenou dáme udusiti za občasného podlévání vodou. Změklou kapustu necháme vychladnouti. Do studené vmícháme... více o Kapustové karbanátky II
Na lehce osmahnuté cibuli z obou stran opečeme plátky masa, potom přilijeme Halali i s nálevem a dusíme až je maso měkké. Maso vyndáme na talíř a... více o Svíčková-rychlá
Citrony oloupeme (i s bílou slupkou) a rozebereme na dílky. Jahody omyjeme, očistíme a rozkrájíme. V hrnci ovoce promícháme s želírovacím cukrem.... více o Jahodová marmeláda s citrony
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a necháme zchladnout. Kuřecí křídla vložíme do studené osolené vody a uvaříme doměkka. Pak křídla vyjmeme a... více o Polévka z kuřecích křídel
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a promícháme s olejem. Na rozehřátém másle asi 3-4 minuty restujeme tenké... více o Kapustová polévka s mušličkami
Rozinky přebereme, propláchneme, spaříme vařící vodou a necháme okapat. Mošt zahřejeme k varu, přidáme škrobovou moučku rozmíchanou s vodou,... více o Jablečný punč
Lišky dobře očistíme, pokrájíme a povaříme ve vodě okyselené citronem. Scedíme a na polovině másla chvíli podusíme. Ze zbylého másla a mouky... více o Houbová omáčka z lišek
Omyté broskve krátce povaříme v oslazené vodě doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z broskví, smetanou a 5 minut... více o Studená broskvová polévka
Do hrnce na polévku dáme vyškvařit drobné kostičky slaniny, přidáme nasekanou cibuli, papriku, pepř, rajský protlak, oloupané a na kostky nakrájené... více o Gulášová polévka z mletého masa
Sóju omyjeme a dáme vařit do tlakového hrnce na 30 minut od doby, kdy hrnec začne pískat. Vody nedáváme mnoho. Uvařené boby vychladíme a smícháme s... více o Sójový salát
Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody, přidáme trochu oleje, aby se neslepovaly. Na oleji osmahneme utřený česnek a nasekanou... více o Italské špagety na česneku
Rýži uvaříme v mléce a rozmixujeme. Postupně k rýži přidáme mléko, cukr a bílky, napolo ušlehané na sníh. Vše vložíme do kotlíku a ve vodní lázni... více o Domácí rýžová zmrzlina
Uvařené brambory nakrájíme na silnější plátky. Na kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme na másle, přidáme mouku, když začne zlátnout přidáme cukr,... více o Brambory nakyselo
Ve vývaru vaříme nakrájené houby a pórek. Mírně osolíme a když jsou houby měkké, vložíme nakrájené maso a špagety. Nakonec do vroucí polévky... více o Kuřecí polévka s houbami
Smícháme, utvoříme kuličky nebo šišky . Vhodit do vroucí vody a vaří se 5 minut. Pak obalit ve strouhance nebo posypat osmaženou strouhankou.... více o Rychlé malé knedlíky
Nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova, přidáme na kostky nakrájené rohlíky a společně osmahneme. Dáme do mísy, zalijeme mlékem, přidáme vejce, nadrobno... více o Špekové knedlíky
V troše vody povaříme koření. Na tuku zpěníme drobně rozsekanou cibulku, osmahneme houby, přidáme na čtvrtky pokrájené brambory, přecedíme na ně vývar... více o Omáčka z brambor a vajec
Do vroucí vody dáme vařit maso. Když je poloměkké, přidáme zelí a vaříme společně s masem doměkka. Zvlášť osmažíme na tuku pokrájenou zeleninu a... více o Šči z kysaného zelí
Natvrdo uvařená a zchlazená vajíčka drobně pokrájíme a nasypeme do misky, kde už je připravené máslo, opatrně mícháme a podle chuti přidáváme hořčici... více o Rychlá vajíčková pomazánka
Veškerou zeleninu mimo brambor karájíme na menší kousky. Rozehřejeme olej, zeleninu osmahneme a dusíme asi 10 minut. Potom přidáme na kousky nakrájené... více o Savojská zeleninová polévka
Nakrájené brambory a nakrájenou cibuli dáme vařit do osolené vody. asi po 10 minutách přidáme spařená oloupaná rajská jablka ( zde lze použít... více o Polévka ostrá TexMex
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka a spolu se zeleninou na oleji osmažíme. Podlijeme horkou vodou, dosolíme a... více o Hustá zeleninová polévka
Kotlety naporcujeme, potřeme hořčicí a necháme ve vyhřáté troubě opéci. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a celer na malé kousky. Přidáme cibuli a... více o Kotlety v omáčce
Kotlety ponecháme v celku, jenom je na horní části nařízneme asi 2 cm do hloubky. V misce rozmícháme šťávu z konzervovaného ananasu, tmavý cukr,... více o Kotlety v pikantní omáčce
Zelné listy omyjeme a vložíme na půl minuty do vařící vody. Pak je rozložíme a tuhči žebra naklepeme paličkou. Maso smícháme s vařenou rýží, velmi... více o Zelné závitky
Namočené fazole (alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc) uvaříme v osolené vodě. V kastrolu rozehřejeme olej a osmažíme v něm najemno nakrájenou... více o Fazole kovbojsky
Očištěnou kapustu povaříme ve slané vodě asi půl hodiny. Pak ji slijeme, necháme okapat a po ochladnutí ještě zbylou vodu vymačkáme. Kapustu nadrobno... více o Kapustové karbanátky IV.
Jednu třetinu bůčku umeleme, dvě třetiny nakrájíme na kostky, vše smícháme s ostatními surovinami a necháme odležet 12 hodin v chladu. Pak směs... více o Bůčková roláda VII.
Porce kuřete očistíme, omyjeme a osušíme, potřeme ze všech stran kořením a necháme chvíli odležet. Zatím na rozehřátém oleji lehce osmahneme nadrobno... více o Kuřecí stehna na rajčatech
Oškrábané a na kostičky nakrájené brambory, nastrouhanou kořenovou zeleninu a na nudličky nakrájenou kapustu zalijeme vodou. Osolíme, okmínujeme,... více o Zeleninová polévka II.
Rajčata a okurky nakrájíme na kousky, papriky na nudličky a vše uvaříme doměkka. Potom přidáme nasekaný kopr, osolíme, zahustíme jíškou z másla a... více o Rumunská polévka
Oškrábané brambory nakrájíme na tenké plátky a vaříme ve 3/4 litru osolené vody do rozvaření, případně je ještě rozmačkáme. Po odstavení z ohně... více o Skleněná polévka
Chléb nakrájíme na menší kousky a osmažíme na másle. Zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme doměkka, asi 10-15 minut. Polévku můžeme prolisovat nebo... více o Chlebová polévka III.
Zeleninu nakrájíme, květák rozdělíme na růžičky a všechno podusíme na oleji do poloměkka. Pak přilijeme vodu, osolíme a necháme povařit, až zelenina... více o Cikánská polévka