Houby uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. Housku nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem, přidáme vejce, krupici a necháme nabobtnat. Dále přidáme... více o Božíhodový hubník
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, přidáme papriku a nastrouhanou cibuli. Zalijeme 1,5 litrem vody, zakapeme octem, přidáme celý pepř a bobkové... více o Polévka z jiker
Uvařte libovolné těstoviny. Během toho si v menším hrnci ohřejte konzervu s tuňákem i s olejem z tuňáka. V tomto obsahu rozpuste tavený sýr a omáčkou... více o Těstoviny se sýrovou omáčkou s tuňákem
Vypracujeme těsto, plníme ovocem, vytvarujeme kuličky a vkládáme do vroucí vody.... více o Tvarohové knedlíky ovocné
Rohlíky osmahneme na másle, přidáme do mouky s vejcem a solí, přiléváme mléko dle potřeby.... více o Houskový knedlík jemný
Připravené žemle smícháme s ostatními surovinami a pořádně prohněteme. Necháme odpočinout a pak vytvořenou šišku uvaříme v osolené vodě.... více o Houskový knedlík
Játra umeleme, přidáme česnek, vejce a koření a dohustíme strouhankou. Tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vody. Hotové vkládáme do polévky.... více o Játrové knedlíčky (do polévky)
Slepice se zeleninou uvařit, množství vody podle toho jestli chcete před hlavním jídlem ještě slepičí polévku. Uvařit tak, aby se slepice nerozpadla,... více o Frikassé
Nadrobno pokrájenou cibuli necháme dusit na rozehřátém oleji s máslem. Přidáme na plátky nakrájený česnek, nejprve dusíme a po odpaření šťávy smažíme... více o Cibulačka s toasty
Zelí nakrouháme na jemné nudličky a pokapeme octem. Pak zelí v menším množství vařící vody se solí, octem a kmínem a uvaříme do poloměkka. Scedíme,... více o Salát z červeného zelí s pomerančem
Maso nakrájíme na kostky, opečeme na rozpáleném oleji, vyjmeme, přidáme sójovou omáčku, osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé. Na zbylém oleji... více o Masové kostky po čínsku
Uvaříme nudle podle návodu na obalu a vložíme je do ohnivzdorné misky vymazané máslem, na to pokladem oloupaná a na plátky nakrájená jablka,... více o Ovocné nudle
Hovězí maso omyjeme a ostrým nožem rozřízneme, aby vznikl větší plát. Maso naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a pepřem. V misce smícháme hořčici a... více o Hovězí roláda pikant
Všechny suroviny na těsto smícháme a ušleháme. Nalijeme na vymaštěný a kokosem vysypaný plech. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme... více o Sprostý moučník
Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Svaříme cukr s medem, máslem a smetanou a vaříme asi 5 minut. Přimícháme mandle a slunečnicová semínka. Plech vyložíme... více o Florentýnky
Cibuli a česnek nadrobno nasekáme a necháme po dobu asi tří minut zpěnit na oleji. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a ochutíme oreganem a chilli... více o Zapečené lupínky s rajčaty
Uvaříme kostku masoxu, potom přidáme rozmočené houby, kari, koření, drcený kmín a necháme 20 minut vařit. Potom přidáme smetanu a vaříme ještě 10... více o Houbová omáčka s kari
Vykuchané slanečky opereme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Mouku smícháme s trochou soli a ryby v ní obalíme. Na rozehřátém másle slanečky po... více o Pečení slanečci v marinádě
Borůvky přebereme, opereme a necháme okapat. Citron omyjeme a kůru spirálovitě okrájíme. Dužinu vymačkáme. Rybízovou šťávu, borůvky, 75 g cukru,... více o Borůvkový dezert
5 lžic vody za stálého míchání svaříme s cukrem na konzistenci sirupu. Tento sirup vlijeme do žloutků a mixujeme, až vznikne hustá krémovitá směs.... více o Pohár s jogurtovou zmrzlinou a ovocem
Zelí dáme vařit do 1/2 litru vody. Připravíme těsto na kapání z 1 dl vody s vejcem, zasypeme moukou a sýrem, necháme odležet. Na sádle osmažíme... více o Zelňačka se sýrovým kapáním
Brambory nakrájíme na tenké plátky a vaříme v osolené vodě asi 6 minut. Ocet smícháme se třemi lžičkami vody, olejem a hořčicí, osolíme a opepříme.... více o Brambory s parmezánem
Hrášek vsypeme do vývaru, přidáme celer a vaříme doměkka. Pak umixujeme i s vývarem, vlijeme do hrnce, osolíme, přidáme tmavší jíšku, majoránku a... více o Hráškový krém
Konzervované fazole lehce propláchneme na cedníku. Na nakrájenou zpěněnou cibulku dáme osmahnout pokrájené hovězí, osolíme a opepříme. Dusíme asi 20... více o Rychlý šoulet
Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl a bobkový list, podlijeme a dusíme asi 20 minut. Pak přidáme rajčatový protlak a ještě... více o Makaróny po Italsku
Nejprve nakrájíme hovězí maso na kostky, potom očištíme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Pórek a kedlubny také nakrájíme. Petrželku s pažitkou... více o Italská minestrone
Mléko na mírném ohni svaříme s mletými mandlemi a udržujeme ho ve varu 30 minut při stálém míchání. Želatinu necháme bobtnat 5 minut ve studené vodě.... více o MANDLOVÝ PUDINK S KANDOVANÝM OVOCEM
Minerální vodu přivedeme k varu. Zmírníme oheň. Přidáme čokoládu rozlámanou na kousky a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Zlehka vmícháme kakao... více o ČOKOLÁDOVÝ SORBET
Na mírném ohni necháme oddělené rozpustit obě čokolády rozlámané na kousky. Do hořké čokolády přidáme 30 g másla. Když je tato hmota zcela rozpuštěná,... více o PLNĚNÉ ČOKOLÁDOVÉ LÍSTKY
Pro 6 osob: Formu vymastíme máslem. V kastrolu necháme se lžící vody rozpustit hořkou čokoládu rozlámanou na kousky. V jiné nádobě smícháme 50 g cukru... více o ČOKOLÁDOVÝ NÁKYP II.
Do rendlíku nalejeme zakysanou smetanu, přidáme do ní nastrouhanou Nivu a počkáme, až se smetana zahřeje. Ihned podáváme s těstovinami.... více o Těstoviny s nivou III.
Zelí nakrájíme na 0,5 cm nudličky, propláchneme na cedníku studenou vodou a dáme do mísy. Přidáme cibuli a papriky nakrájené na nudličky, česnek na... více o Salát Dračí dech
Sýr utřeme se smetanou, nasekanými bylinkami, citrónovou šťávou a ochutíme. Prsíčka rozřízneme na velké plátky, vložíme na fólii a rozválíme. Alobal... více o Pastevecká kuřecí roláda
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody asi na 5 minut. Mezitím oloupeme a vyjádříme rajčata, nakrájíme na kostky, vymačkáme česnek a nasekané... více o Špagety s bazalkou II.
Brambory uvařené ve slupce, ještě teplé nakrájíme na plátky (půlkolečka), dáme do misky nakrájíme cibuli (bílá, červená, zelená), orestujeme na oleji,... více o Bavorský salát
Fazolky uvaříme ve slané vodě. Mrkev a pórek nakrájíme na tenká kolečka, papriku na nudličky. Na oleji podusíme česnek nakrájený na plátky, přidáme... více o Vegetariánské nudle
Brambory důkladně očistíme kartáčkem a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Necháme vychladnout, opatrně je nařízneme, potřemem máslem a zabalíme do... více o Vznešené brambory
Nejprve připravíme náplň. Mák jemně umeleme a za stálého míchání vsypeme do horkého mléka. Když mák zhoustne, přidáme cukr, strouhaný perník, podle... více o Bramborová roláda s mákem
Smícháme vejce, 150 g cukru, mleté mandle, máslo a mouku. Ve formě pečeme 30 minut při 180 °C. Mléko se smetanou, 30 g cukru a pudinkem svaříme a... více o Jablečný dort se smetanou
Dýni zalejeme vodou a octem - necháme 2 dny v chladnu proležet. Scedíme, prosypeme cukrem a necháme do 2. dne. Přidáme oloupaný a na kolečka nakrájený... více o dýňový kompot II.
V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme bazalku a rozetřený česnek, chvilku restujeme a poté přisypeme na kostičky nakrájenou cuketu, osolíme a... více o Těstoviny s cuketou
V hrnci smícháme všechny přísady kromě vodky. Přivedeme k varu, přikryjeme a asi 5 minut vaříme. Potom přilijeme vodku, zamícháme, stáhneme z ohně a... více o Polská vodka
Topinambury oškrábeme a namočíme do vody s octem. Poté je rozkrájíme je na půlky nebo čtvrtky a vaříme v osolené vodě 10-20 minut. Podáváme posypané... více o Vařené topinambury
Na vále zpracujeme v těsto (jestliže se hůře zpracovává přidáme 1-2 lžíce mléka). Zpracované těsto necháme odpočinout a potom vtlačujeme ve slabé... více o Dobré košíčky
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky. Cibulku nakrájíme nadrobno, mrkve na kolečka a žampiony na plátky. Všechny přísady důkladně promícháme. Vaříme v... více o Kuřecí nudličky s tofu
Uvaříme těstoviny. Na tuku osmažíme cibulku a na kostečky pokrájený salám. Přidáme těstoviny, žampiony, smetanu, natrouhaný sýr a dochutíme bazalkou.... více o Těstoviny s Nivou II.
Na másle osmažíme kostičky cibule a osolené porce kuřete dozlatova, zaprášíme paprikou. Až se maso paprikou obarví vše zalijeme lečem a za mírného... více o Kremnický perkelt
Čočku přes noc namočíme, druhý den vodu slijeme, přidáme asi 1/2 litru nové vody a dáme vařit. K poloměkké čočce přidáme nakrájený pórek, nastrouhanou... více o Čočka s hruškami a uzeným
Na másle osmažíme cibulku, přisypeme hrách, zalijeme vývarem, přidáme cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 15-20... více o Hrachová polévka s mátou
Na oleji osmahneme na kolečka nakrájený pórek, nasekaný česnek a koření. Přidáme na růžičky rozebraný květák a kostičky mrkve, podlijeme vodou a... více o Fazolové kari