Podle vlastni chuti udělejte čínu z vepřového nebo kuřecího masa. Nesmí být příliš mnoho šťávy, raději hustší směs. Připravte těsto na palačinky. Bez... více o Česká čína v županu čínského mandarina
Prvním krokem vrhneme fazole do mísy a zalijeme dostatečným množstvím vody. K fazolím rozdrobíme hovězí bujon a lehce zastříkneme tabascem. Můžeme... více o Fazolačka s amoletou
V hrnci na několika kapkách oleje zkaramelizujeme krystalový cukr, na cukr vložíme cibule rozkrájené na čtvrtky, promícháme a přidáme rajčatový... více o Krůtí ragú se zeleninou
Špagety uvaříme a scedíme. Na drobno nakrájený pórek orestujeme na olivovém oleji, odstavíme ze sporáku. Přidáme špagety a bílý jogurt, nakonec... více o Jogurtové špagety s pórkem
Všechny suroviny smícháme v míse dohromady a vypracujeme z nich těsto a tvarujeme z něj šišky, které vaříme ve vodě. Vařené bramborové šišky posypeme... více o Bramborové šišky s mákem
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky (používám mraženou - směs určenou pod svíčkovou) a osmažíme na másle. Přisypeme hladkou mouku a umícháme... více o Polévka rybí - štědrovečerní
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na oleji opečeme dozlatova. Přendáme na misku a přikryjeme talířem. Ve větším kastrolu opečeme... více o Vepřové kotlety v kyselém zelí
Na pánvi osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rajčata a na drobno česnek. Tak pět minut necháme vařit. Osolíme, opepříme a nalijeme na pekáč... více o Panenky St. Tropez
Osmažíme cibulku, přidáme maso a dusíme do měkka. Pak přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a mandle a necháme dusit. Přidáme rozinky, koření, dobře... více o Čína z cukety
Špenát uvaříme na mírném ohni. Posekáme. Polovinu sýra smícháme s tvarohem a vejci. Vmícháme mouku a špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým... více o Špenátové noky
Náplň: špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli... více o Cannelloni se špenátem
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka osmahneme na trošce oleje, přidáme na velké kostky nakrájenou cibuli, osolíme a opepříme. Jakmile maso pustí... více o Portugalský guláš
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, přisypeme papriku a přilijeme studenou vodu. Poté přidáme na kostky nakrájené maso, oloupané a nakrájené brambory... více o Slovinský guláš
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli na plátky, zasypeme ji moukou, necháme také osmahnout. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme, až je cibule... více o Francouzská cibulačka II.
Plátky naklepeme a osolíme a opepříme. Poklademe je různou zeleninou podle barvy jak chceme mít mozaiku barevnou, zavineme a sepneme párátkem nebo... více o Vepřová mozaika
Maso z kýty a jater pokrájíme na nudličky, dáme do misky a smícháme s rozšlehaným vejcem, škrobovou moučkou a pepřem. Uložíme asi na jednu hodinu do... více o Maso dvou barev
Jde o jídlo, které se dělalo na plzeňsku. Buchta, která se k tomu peče, se také podávala k vepřovému (na plzeňsku spíše hovězí) s mrkví. Množství,... více o Merenda
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a odložíme. Na olejo orestujeme cibuľku a papriku, pridáme paradajky a krátko podusíme. Posolíme a okoreníme,... více o Cestovinový šalát
Filé, mrkev, celer, bobk. list uvaříme v osolené vodě, po vychladnutí rozmačkáme vidličkou, smícháme s majonézou a bílým jogurtem, dochutíme citronem,... více o Falešná humrová pomazánka IV.
Přebranou, omytou a osušenou rýži opražíme na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, osmahneme ji a zalijeme vodou. Dochutíme vegetou a solí a... více o Peřinová rýže
Mleté maso osolíme, opeříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, vajíčko, strouhanku, promícháme, masem naplníme očištěné papriky. Do hrnce dáme olej... více o Plněné papriky jinak
Dýně: předehřát troubu na 210 °C. Dýni nakrájet na několik větších kousků, dát na plech a péci do měkka (asi 30 minut). Nechat vychladit, sloupnout... více o Dýňová nádivka
Mrkev jemně nastrouháme a společně s hráškem podusíme na 10 g másla. Ze zbytku másla uděláme s moukou světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vaříme... více o MRKVOVA POLEVKA VI.
Osmažíme na oleji jemně pokrájenou cibuli do sklovata, přidáme oprané houby, podusíme a potom přidáme pokrájená rajčata a papriky, brambory na... více o Guláš bez masa
Na tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme ovesné vločky a po zrůžovění vloček přidáme nastrouhanou zeleninu. Orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl,... více o Polévka chudobka
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky a namočíme do vody s citronovou štávou. Na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí stehna, osolíme, opepříme a... více o Kuře na kari s jablky
Maso nakrájíme na kostičky vložíme do hrnce s propláchnutými fazolemi, zalijeme 1,5 l vody a vaříme doměkka. Později přidáme pokrájené zelí, brambory,... více o Vydatná polévka
Mrkev jemně nastrouháme a společně s hráškem podusíme na 10 g másla. Ze zbytku másla uděláme s moukou světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a vaříme... více o Mrkvová polévka II.
Na oleji osmažíme krupici, zalijeme ji vývarem z masoxu a povaříme. Přidáme pokrájený a opraný pórek a vaříme asi 12 minut, potom vmícháme vejce... více o Pórková polévka s krupicí
Omyté a očistěné papriky nakrájíme na nudličky, oloupeme brambory a ty nakrájíme na menší kostičky, osolíme a dáme je vařit do vody doměkka. Mezitím... více o Papriková polévka
Filé osmažíme na pánvi s olejem a potom jej posekáme na kousky. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vodou a přidáme masox a povaříme... více o Polévka z rybího filé
Maso nakrájíme na malé kostky a dáme do vařícího vývaru,přidáme houby a fazolové lusky,vaříme cca 20 min.Pak přidáme ostatní suroviny a vaříme až maso... více o Pikantní polévka La-Tchang
Maso nakrájíme na plátky, nasypeme rychlosůl, promícháme v míse, dáme do lahve z umělé hmoty od octu, utlačíme vařečkou. Otevřené dáme do ledničky na... více o Domáca šunka
Na jemno nakrájenou cibuli osmažíme ve středně velkém hrnci, na oleji do zlatova, přidáme nakrájenou nivu, kterou necháme rozpustit, mezitím uvaříme... více o Polévka s nivou a hráškem
Jogurt smícháme s kořením a osolíme. Na pánvi osmažíme na oleji plátky cibule. Když zezlátne přidáme ptátky brambor a ještě chvíli opékáme. Poté... více o Indické brambory s brokolicí
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky, mrkev a jablko očistíme a nastrouháme, vše vaříme cca 1 hodinu na hustou kaši. Potom přidáme... více o Originální omáčka na špagety
Vepřové řízky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na másle a oleji. Rajčata nařízneme, ponoříme na chvíli do... více o Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Papriky, rajčata, cibuli a česnek očistíme, trochu překrájíme, trochu osolíme a uvaříme v hrnci do měkka. Bůček vaříme v papiňáku cca 1,5 hod. ve... více o Ďábelské toasty - směs
Špek rozkrájíme na kostičky a dáme škvařit. Na rozškvařený přidáme na kostičky pokrájené žemle, opečeme a necháme vychladnout. Mléko smícháme s vejci,... více o Špekové knedlíky pro silné muže
Zamícháme tvaroh se žloutkem. Do směsi přidáme nakrájený rohlík, mouku, krupici, sůl. Znovu zamícháme a pak přidáváme opatrně sníh z bílku. Z těsta... více o Ovocné tvarohové knedlíky Hňácum sajrajtum
V kastrolu mícháme na kostky pokrájené sádlo od bůčku až zesklovatí. Potom přidáme cibuli pokrájenou na kostičky, necháme zpěnit. Přidáme játra také... více o Rychlá játrová paštika
Ze všech surovin (bez mouky!) uplácat jeden knedlík a mírným varem vařit přesně 10 minut. Nemůže se nepovést a je jedlý.... více o Houskový knedlík pro nejisté kuchařky
Brambory uvaříme skoro do měkka, pak je slijeme, pokrájíme a ve velké (nejlépe těžké litinové, ale není podmínka) pánvi dozlatova opečeme. Přendáme na... více o Játra na slanině a tymiánu
Víno přivedeme k varu a vylouhujeme v něm sáček koření nebo skořici a hřebíček, necháme louhovat do vychladnutí (můžeme svařit večer a do těsta dáme... více o Bábovka nebo věnec z červeného vína
Halušky připravíme z brambor, hladké mouky, vejce, soli. Těsto nesmí být husté, aby šlo dobře protlačit děrovaným sítem na halušky vaříme asi 3-5 min.... více o Halušky se zelím a vařeným masem
Propláchnuté kysané zelí vaříme do poloměkka. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, nakrájíme brambory, klobásu a uvařená vejce na kostičky. Těsně před... více o Výborná zelňačka
Velké množství cibule usmažíme na oleji do sklovata, přidáme mletou papriku a chili (pokud pokrm nechcete ostrý, vynechejte pálivé koření, ale pravé... více o Kuře po etiopsku
Vepřové maso nakrájíme na kostky nebo na plátky, osolíme a opepříme. Do rozpáleného oleje přidáme krystalový cukr a na mírném plameni necháme... více o Vepřové maso v karamelu
Také Vám na zahradě padají jablka a už nevíte co s nimi? Zkuste tento jednoduchý koláč. Nejprve si uvařte povidla: vykrájejte spoustu jablek, rozvařte... více o Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem
Cibuli nakrájíme a necháme na oleji zesklovatět, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme mlékem, přidáme kostku zeleninového bujonu a povaříme. Musí nám... více o Špagety s nivou a bazalkou