Kuřecí prsa nakrájíme na větší nudličky a smícháme se sójovou omáčkou. Necháme odležet a zatím si připravíme těstíčko. Vajíčka rozšleháme s trochou... více o Kuřátková pochoutka
Vykoštěná stehna nakrájíme zhruba na 4 větší kousky (každé) a ty pak naložíme do těstíčka, jehož ingredience jsme si předem všechny smíchali (najednou... více o Pivní rarášci
Těstoviny uvaříme al dente (na zkousnutí), na oleji osmažíme cibulku a přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme a okmínujeme. Smažíme do měkka.... více o Těstoviny se žampiony
Na lžíci oleje lehce osmahneme na jemno pokrájenou cibuli a rýži. Přidáme pokrájenou mrkev, papriku, rajče, rajský protlak, koření (já dávám šafrán,... více o Vegetariánské rizoto z rýže natural
Cibule oloupat a rozkrojit na čtvrtky, popř. asi na 0,5 cm velké kousky. V hlubokém hrnci se silným dnem rozpálit olej s máslem. Hrnec by neměl být... více o Cibulová polévka
Lilek nejprve nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme 10 minut stát, pak z něj vymačkáme přebytečnou vodu (nutné, jinak by mohl být hořký).... více o Lilek na česneku
Plátky lososa osolíme, v mističce si připravíme nakrájený koriandr a petržel (ne celou) a zalijeme šťavou z limetky. Bylinky můžete dávat podle chuti,... více o Losos na francouzský způsob
Těsto: smícháme vařicí vodu se solí a olejem. Směs vlijeme do mouky a rychle zamícháme. A těsto je hotové. <BR>Náplň: jemně nakrajíme cibuli a... více o Čebureky
Všechny ingredience společně promícháme. Do této marinády vložíme na několik hodin maso (výběr dle vlastní chuti) a poté tepelně upravíme na pánvi či... více o Marináda na maso
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, jemně naklepeme a nakrájíme na nudličky. V míse rozšleháme vejce, sojovou omáčku, solamyl, kari, pepř, sůl,... více o Vepřové s majoránkou po čínsku
Mléko nalejeme do mísy, trošku osolíme, přidáme vejce a zašleháme. Přidáme hotový kvásek a hladkou mouku, ale už nemícháme, jen necháme na teplém... více o Kynuté lívance mojí babičky
Nejdřív ušleháme vejce, cukr a vodu. V mouce rozmícháme 1/2 prášku do pečiva a přidáme k vyšlehaný hmotě. Vše smícháme, nalijeme na vymazaný a moukou... více o Ovocný koláč se želatinou II.
Po dlouhých diskuzích odborníků - kuchařů okolo hranolek v USA shodli se na tomto postupu: brambory nakrájet na velikosti hranolek 1/2-1 cm, dát do... více o Americké smažené hranolky
Polovinu jahod rozmixujeme a promícháme s želírovacím cukrem. Vmícháme druhou polovinu jahod nakrájenou na kousky. Dáme do chladničky alespoň na 2... více o Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Na sádle osmahneme drobně nakrájený česnek, potom přidáme... více o Brambory po římsku
V mléce rozkvedláme mouku, vejce, 1 sáček hrachové polévky, sůl (přiměřeně, jelikož polévka v sáčku už je slaná). Hmota musí být jemná. Necháme 10... více o Hrachové palačinky
Kuře vykostíme a nakrájíme na kostičky, smícháme s bílky se solamylem - na pánvi osmahneme, podlijeme troškou vody. Přidáme papriku nakrájenou na... více o Kuře na čínský způsob - bez koření
Maso (celá prsa) osolíme, opepříme. V pekáčku rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibulku, nakrájené žampióny a vše do zlatova osmahneme. Do této... více o Kuřecí prsa s žampiónovým přelivem
Hlávku kapusty ponoříme do velkého hrnce s horkou vodou, listy spaříme a opatrně je odřízneme tak abychom je nepoškodily a list byl připraven na... více o Kapustové závitky II.
Studené vařené brambory ve slupce oloupeme a nahrubo nastrouháme. Okořeníme dle chuti solí a pepřem a promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a hmotu... více o Opečenky z vařených brambor
Nejprve uděláme salát: zeleninu - rajčata, pariku, okurku a cibuli nakrájíme, osolíme a zalijeme Italským dresingem, nakonec přidáme octa dle chuti.... více o Francouzská večeře
Kuřecí prsa nakrájíme na proužky, žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky, česnek také nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej, vhodíme česnek,... více o Kuře na hořčici
Vezmeme si asi 4 brambory, oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme vařit. Než se uvaří, navážíme máslo, mouku, dáme do mísy a zamícháme. Uvařené brambory... více o Bramborový koláč II.
Cibulku nakrájíme na jemno, a smažíme do "průhledna" na slunečnicovém oleji. Pozor, aby nezačala hnědnout! Přidáme propranou rýži a chvíli vše smažíme... více o Krémové hráškové rizoto
Hermelín a salám umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní suroviny. Uplácáme karbanátky obalíme je trochu ve strouhance a usmažíme.... více o Karboše
Necháme zvlášť povařit zelí a zvlášť si zasmažíme cibulku do zlatova. K cibulce přidáme mleté maso a mícháme, než se vypaří šťáva. Pak ve směsi... více o Lenivá bulharská sarma
Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli povaři. Poté omáčku osladíme a... více o Rajská omáčka II.
Nejprve si připravíme tvarohovou náplň: tvaroh v misce smícháme s cukrem, mlékem, citronovou kůrou. Plátky veky namažame tvarohovým krémem, lehce... více o Křehké smaženky
Tvaroh, vejce, mléko a rum vyšleháme. Potom přidáme mouku a prášek do pečiva. Lžící vykrajujeme menší kousky (nabydou) a smažíme. Horké obalíme v... více o Rychlé tvarohové koblížky
Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme, posypeme je sladkou mletou paprikou a potřeme každou 1 stroužkem prolisovaného česneku. Kotlety obalíme v... více o Srbský kotlet
Smícháme všechny "suché" ingredience. Smícháme všechny "mokré" ingredience. Smícháme vše dohromady, v hluboké pánvi rozpálíme olej a těsto nabíráme... více o Africké Puff-Puff
Z mouky, vejce, piva a dalších ingrediencí si uděláme těstíčko polotuhé konzistence. Obalujeme v něm plátky nebo kousky masa, podle toho, jak chcete.... více o Kuře v županu
Maso naklepeme posypeme steakovým kořením a osolíme. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a vložíme na pánvičku, až je slanina úplně vypečená (tvrdé... více o Vepřové plátky na rajčatech
Kuře osmahneme na oleji, poté ho vyjmeme a přidáme cibuli a koření. Chvíli smažíme a pak maso opět vrátíme do hluboké pánve a přidáme vodu tak, aby v... více o Kořeněné kuřecí kari
Maso z obou stran pomoučíme a osmahneme na oleji s máslem. Poté maso vyjmeme a přidáme zeleninu, zlehka opékáme 5 minut a přidáme víno. Do pánve... více o Italské ossobuco
Těstoviny uvaříme klasickým způsobem, ale místo soli ochutíme vegetou. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme do sklovata. Krabí tyčinky nakrájíme na... více o Těstoviny ala Evík
Do vody dáme bobtnat trochu rozinek. Omytý květák trochu spaříme ve vodě s bobkovým listem, vyjmeme a necháme chladit. Na pánvi na sucho osmažíme maso... více o Květákové rizoto
Zelí nakrájíme na tenké nudličky a dáme na osmahlou cibuli (na hlávku zelí dávám 3 veliké cibule). Vše dusíme do doby, než zelí změkne a zhnědne - cca... více o Nudle se zelím
Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, posypeme kari a opečeme na másle z obou stran. Připravíme si směs, banán, šunku, okurky, rajčata, pórek i kápii... více o Kuřecí plátek a la Gringos
Jemně nasekanou cibulku osmažíme dozlatova, přidáme na kostky nakrájené hovězí a na mírném ohni pokračujeme ve smažení, až maso začne zlátnout.... více o Hovězí s dřevěnou omáčkou
Plátky mírně naklepeme, osolíme a posypeme kari kořením. Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme plátky, které opečeme po obou stranách... více o Drůbeží plátky na kari v jablečné omáčce
Krůtí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme estragonem, strouhaným uzeným sýrem, položíme na ně povařené růžičky brokolice a svineme do roládky.... více o Krůtí prsa s brokolicí a česnekovou omáčkou
Špagety nebo makaróny dáme vařit, mezitím smícháme smetanu s nastrouhaným sýrem a přidáme podle chuti kečup. Také podle chuti opepříme, není potřeba... více o Zapečené špagety s kuřecím masem
Tvaroh smíchám s vanilkovým cukrem a medem. Nakrájím si veku na 1 cm plátky a potřu připraveným tvarohem, přiklopím dva plátky veky k sobě, obalím ve... více o Tvarohové smaženky
Předem namočenou cizrnu uvaříme do měkka, osolíme těsně před dokončením. Smícháme s nadrobno nakrájeným uzeným masem a dušeným zelím. Můžeme posypat... více o Cizrna po Valašsku
Konce okry odkrojíme a zbytek nakrájíme na asi 1,5 cm dlouhé kousky. Jednu cibuli nasekáme na kousky a spolu s česnekem, zázvorem, chilli papričkou a... více o Okra na indický způsob
Cizrnu necháme přes noc namočit, vodu slijeme a v nové vodě uvaříme do měkka (něco přes hodinu). Musí se hlídat, aby se voda nevyvařila. Slijeme, ale... více o Cizrna po indicku
Cibuli a česnek nadrobno posekáme. Rajčata, okurku, papriku a celer omyjeme. Okurku a celer oloupeme. Vše kromě půlky papriky nakrájíme na malé kousky... více o Studená rajská polévka
Brambory oloupeme a uvaříme, nakrájíme na kolečka a smažíme na rozpáleném oleji, posolíme a přidáme koření na americké brambory. Přídáme také na... více o Farmářské brambory
Cibuli nakrájíme na drobno a dáme osmažit na máslo. Brambory i sýr nastrouháme, přidáme trochu soli, hrubé mouky a osmaženou cibuli a zpracujeme v... více o Trampské placičky