Maso lehce naklepeme, potřeme marinádou a posypeme kořenící směsí. Necháme marinovat alespoň 3 hodiny, lépe však přes noc. Pak zprudka smažíme po obou... více o Sedlo z mopedu
Cibuli a pórek osmažíme na tuku. Přidáme koření a den předem namočené fazole, masox a vodu, tak, aby vše bylo ponořené a vaříme na mírném ohni do... více o Fazolový guláš III.
Na vále dobře vypracujeme vláčné hladké těsto (alespoň 15 minut). Těsto rozdělíme na 2 díly a z každého vyválíme plát o síle asi 2 mm. Rádýlkem... více o Boží milosti
Syrové brambory nastrouháme, vodu slijeme, přidáme mouku, celá vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, jestli je husté těsto, přilijeme trochu mléka. Do... více o Plněný bramborák
Podle vlastni chuti udělejte čínu z vepřového nebo kuřecího masa. Nesmí být příliš mnoho šťávy, raději hustší směs. Připravte těsto na palačinky. Bez... více o Česká čína v županu čínského mandarina
Květák rozvaříme do měkka - skoro až rozvaříme, aby se lépe rozmačkával. Rozmačkáme buď ručně nebo mixérem. Přidáme rozkvedlané vejce - podle množství... více o Květákový bramborák
Játra opereme, odstraníme blány a nakrájíme na větší plátky (drůbeží necháme tak jak je koupíme), cibuli nakrájíme na hrubo jak hranolky. Všechen... více o Játra - super
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky (používám mraženou - směs určenou pod svíčkovou) a osmažíme na másle. Přisypeme hladkou mouku a umícháme... více o Polévka rybí - štědrovečerní
Brokolici krátce povaříme v osolené vodě, osušíme. Obalíme v trojobalu a na oleji usmažíme do zlatova. Usmaženou brokolici potřeme pastou z utřeného... více o Smažená brokolice
Tvrdší rajčata nakrájíme na silnější plátky, osolíme a obalíme v těstíčku z vejce, hladké mouky a česneku. Smažíme na pánvi do zlatova. Výborné k... více o Rajčata jinak
Hmota má byť vláčna – nie riedka. Do horúceho oleja ju vkladáme polievkovou lyžicou. Pražíme z obidvoch strán v hlbšom hrnci, po upražení necháme... více o Rýchle tvarohové šišky
Brambory a cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme rozšlehaná vejce, mouku, osolíme a vše promícháme. Na silně rozpáleném oleji smažíme placky po... více o Bramborové placky IV.
Brambory nastrouháme na jemno, přebytečnou vodu slijeme a polijeme brambory 2 lžícemi mléka, přidáme krupici, 2 bílky, prolisovaný česnek, majoránku a... více o Racio bramborák
Z části vajec uděláme náplň s hráškem a na kostky nakrájenou klobáskou. Kuřecí prsa naklepeme, dáme plátek šunky, na ni dáme vaječnou směs a na vrch... více o Kuřecí řízek Bonapart II.
Část sádla a slaninu pokrájíme ostrým nožem na kostky 1,5-2cm, dáme do hrnce, trochu podlejeme vodou a za častého míchání na mírném ohni vaříme. Když... více o Škvarky
Vypracujeme vláčné těsto, necháme vykynout a vykrajujeme kolečka. V každém uděláme důlek, necháme ještě podkynout a smažíme na mírném ohni. Do oleje... více o Laciné šišky
Celou cuketu oloupeme, nakrájíme na plátky o šířce 0,5-1 cm, z plátků vykrojíme střed a obalíme jako řízky. Můžeme smažit na pánvi nebo péct v troubě... více o Cuketové řízky
Halušky připravíme z brambor, hladké mouky, vejce, soli. Těsto nesmí být husté, aby šlo dobře protlačit děrovaným sítem na halušky vaříme asi 3-5 min.... více o Halušky se zelím a vařeným masem
Na oleji osmahneme cibuli a postupně přidáme zeleninu (nejdříve papriky, pak kostičky cukety, nakonec oloupaná a nakrájená rajčata i se šťávou).... více o Špagety se zeleninovou směsí s cuketou
Z brambor, mléka a másla uděláme hustou kaši, kterou rozetřeme na pomaštěný plech (ideální velikost 30x20 cm). Připravíme špenát klasickým způsobem ... více o Příloha s překvapením
Očištěné kloboučky bedel potřeme touto směsí: česnek utřeme se solí, zakápneme olejem. Pak kloboučky posypeme kmínem a namáčíme do polotuhého těstíčka... více o Bedly po lesnicku
Nejraději dělám v remoskové misce - na dno pokladu slaninu (aby nebylo vidět dno), na ni mírně naklepané, osolené a opepřené stehenní řízky (aby... více o Vyzrazené rodinné tajemství
Cukety, salám, sýr, cibuli (to co máme rádi) střídavě napichujeme na špejle okořeníme grilovacím kořením, obalíme v mírně osolené hladké mouce a... více o Cuketové špízy
Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, okořeníme vegetou a pepřem, osmahneme na oleji do zlatova přidáme krevety, rozmražený špenát, žampiony, pórek... více o Kuřecí ala Christian
Větší kloboučky pokrájíme na proužky, menší celé dáme povařit asi čtvrt hodiny (musí se vařit), pak je opláchneme studenou vodou, aby zůstaly čisté... více o Dršťková polévka z václavek
Rýži vaříme podle návodu na obalu, do vody přilejeme kokosové mléko. Pak přimícháme nakrájený fenykl, cibuli a zelí. Osolíme, přidáme špetku šafránu,... více o Kokosová rýže s kuřetem
Jednoduše všechno smícháme a prohněteme, naolejovanýma rukama na naolejované desce tvoříme placky, které po obou stranách smažíme.... více o Langoše - fofrovky
Z mléka, vajec, hladké mouky vypracujeme hustší těstíčko, osolíme. Sýr eidam nakrájíme na dva asi 1/2 cm plátky, které naplníme šunkou, žampiony a... více o Pastýřský sýr
Bůček nakrájíme na tenké nudličky, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, sůl, papriky, kari, pepř, solamyl, vejce a vše dobře promícháme a necháme... více o Placičky z bůčkové směsi
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, na másle zpěníme na jemno pokrájenou cibulku, přidáme maso, sůl a kari koření. Když maso pustí šťávu, přidáme... více o Kuřecí na smetaně s ananasem
Ze všech surovin vypracujeme s pomocí mléka tuhé těsto. Necháme asi 1 hodinu kynout. Pak tvarujeme kuličky, dáme na 20 minut kynout a pak smažíme na... více o Bramborové kynuté koule (1922)
Dobře propracované škubánkové těsto vyválíme na pomoučeném vále asi na 1 cm a formičkou vykrajujeme tvary, které smažíme na oleji do růžova. Podáváme... více o Bramborové smažinky (1922)
Do menšího hrnce nalejeme 2 dcl mléka, 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme tak, aby mléko bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vyjít.... více o Super koblížky
Nejdřív uděláme kvásek. 2 dcl mléka nalejem do menšího hrnce, přidáme 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme, aby bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme... více o Langoše III.
Cuketu oloupeme, nakrájíme na plátky asi 1/2 cm, potřeme solí s rozdrceným česnekem a necháme odležet. Na těstíčko rozmícháme Solamyl, mouku, sůl,... více o Cuketa v sýrovém těstíčku
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut odstát. Potom přisypeme mouku s... více o Lívance z vloček bez droždí
Krůtí prsa osolit, opepřit, na rozpáleném oleji zprudka osmahnout, odložit do zakryté nádoby (pustí šťávu). Očistit brambory a pokrájet na kolečka.... více o Krůtí prsa na pomerančích
Na pánvi rozhřát slaninu, přidat cibuli pokrájenou na slabá kolečka a osmažit. Přidat hříbky nakrájené na plátky a proužky papriky. Osolit, opepřit a... více o Hříbky na slanině
Z nastrouhaných brambor slejeme přebytečnou vodu, přidáme sůl a rozetřený česnek (obojí dle chuti), vajíčka a polohrubou mouku a dobře rozmícháme. V... více o Vepřové řízky v bramboráku
Cibuli osmahnour na oleji, přidat na kostičky nakrájené maso, orestovat, přidat kari (dost), zalít smetanou, dle potřeby množství přidat mléko, 1... více o Kuře na kari s kukuřicí
Na jemném struhadle nastrouhejte brambory, přidejte vejce, mouku, sůl. Z této masy udělejte kuličky o velikosti švestek, vyválte je ve strouhance a... více o Cybryki
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme vejce, máčený škrob a glutasol (nebo sůl). Odležené prudce opečeme, do pánve přidáme postupně nudličky cibule,... více o Bramboráky s masovou směsí II.
Maso nakrájíme a smícháme s vejcem a solamylem. Zeleninu podusíme na cibulce jako při přípravě leča a ochutíme kečupem. Maso osmažíme na malém... více o Bramboráky s masovou směsí I.
Zeleninu uvaříme do poloměkka. Schladlé a oschlé růžice namáčíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Necháme odkapat na kuchyňském papíru.... více o Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku
Cukety podélně rozkrojíme na polovinu a vydlabeme semeníky. Opečeme na oleji z obou stran, když zvláční, vyndáme a dáme na vymazaný plech. Na oleji... více o Cukety plněné mletým masem
Cukety rozpůlíme a nakrájíme na kolečka, osmahneme v pánvi na trochu oleje, přidáme rozmarýn, oloupaný česnek, který je pouze trochu "rozmáčklý" a na... více o Těstoviny s cuketou a krevetami
Maso 2x nameleme (poprvé a pak po druhé, aby bylo co nejjemnější). Při druhém mletí, přidáme do mlýnku i šunku. Směs osolíme, opepříme a přidáme... více o Fantozziho bavorské karbanátky
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím, přidám lžičku marmite, zaliji... více o Boloňské špagety po anglicku
Do vlažného mléka vsypeme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se zbylým cukrem, špetkou soli, vzešlým... více o Masopustní koblihy
Prsíčka si naklepeme, osolíme, opepeříme a rozřízneme tak, aby nám vznikla kapsa. Tuto kapsu vymažeme kečupem a hořčicí a naplníme po jednom plátku... více o Plněná kuřecí kapsa s broskví