Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu, trochu ji osolte a 5 až 6 minut povařte připravený fenykl. Nechte okapat a fenykl... více o Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Na oleji v hrnci osmahneme cibulku nakrájenou na drobno, prolisovaný česnek a mletý koriandr. Vsypeme propláchlou čočku a zilijeme ji vývarem. Uvedeme... více o Polévka z červené čočky s koriandrem
V širokém kastrolu rozehřejte olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečte. Vyjměte a v kastrolu opečte na kostičky pokrájené šalotky, mrkev a... více o Ragú z divočáka na švestkách
Brambory povařte 15 minut v osolené vodě. Troubu předehřejte na 180 °C, houby očistěte, maso zbavte šlach a blan a v nejširší části u hřbetní kosti... více o Srnčí hřbet na liškách
**Suroviny**: Dančí kýtu jsme vybrali pro její měkkost a šťavnatost. Maso pro náš recept pochází z Čech, spolupracujeme s dodavateli v severních a... více o Dančí s těstovinami
Suroviny jsou na 16l sud. Máme-li zelí nakrouhané, přidáme sůl, kmín a cibuli a ve vaničce je dobře promícháme, aby došlo k rovnoměrnému rozložení.... více o Kysané zelí
Na rozehřátém oleji v hrnci orestujeme cibulku. Přidáme fazolky a mícháme asi 10 minut. Okořeníme pouze vegetou, promícháme a zalijeme jedním a půl... více o Fazolkové lusky na smetaně od mé maminky
Nejdříve si uvaříme rýži. Klidně ji nechat trochu rozvařit, než aby byla nedovařená. Rýži necháme zchladnout. Až je rýže vlažná vmícháme do ní opatrně... více o Sushi
Becherovku spolu s vodou zahřejte, přidejte cukr a doplňte osminou citronu.... více o B-Punč
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté maso smícháme se sardelovou pastou a balíme jako klasické ptáčky, na oleji osmažíme cibuli do hněda a... více o Ptáčky ze sardelky
Nejprve rozkrojíme brambory a dáme vařit do osolené vody. Když jsou brambory měkké, tak je nastrouháme a přidáme sůl, mouku, vejce a hněteme v těsto.... více o Šišky s mákem
Do vody dáme vařit těstoviny. Mezitím na pánvičku dáme vodu s masoxem a necháme rozpustit. Poté přidáme maso a čekáme dokud nezměkne. Po dovaření... více o Chutný kuřecí salát
Tofu (ochucené) překrojíme na 2 stejně silné plátky, nakrájíme si ledový salát a pečivo (houska) rozkrojíme. Tofu ochutíme (pokud už není ochucené) a... více o Tofu burger Gábi
Z mouky, tuku, žloutku a citronové šťávy uhněteme těsto (ingredience by měly mít pokojovou teplotu). Těsto vyválíme a poklademe rozpůlenými švestkami.... více o Švestkový štrůdl
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na plech. Dále si nakrájíme cibuli na kolečka a dáme k bramborám na plech. Vše polijeme olejem, posypeme... více o Brambory "nasladko"
Nejprve si připravíme těsto. Je vhodné, aby všechny ingredience měly při přípravě těsta pokojovou teplotu. Nejprve si smícháme mouku s práškem do... více o Mini šátečky s jablky
Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu, smícháme s vodou a cukrem a přivedeme k varu. Potom přidáme rum, víno a koření a opět zahřejeme k varu.... více o Vánoční punč II.
Dužinu dýně nakrájíme na kostky, pórek na kolečka, rajčata na čtvrtky, celer nakrájíme nadrobno. Vše dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou (400-500 ml)... více o Dýně zdravě i chutně
Maso nakrájíme na plátky a poté na tenké nudličky. Slaninu nakrájíme taktéž na nudličky, šalotku na kolečka a kaštany nakrájíme na kousky. Vše... více o Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem
Uzený špek na kostičky, dáme do hrnce a na něj cibulku na kostičky, Osmažit do růžova, přidat fazole v plechovce, nechat zhruba 5min. povařit, přidat... více o Mexická dršťková polévka
Z mouky, droždí, cukru, soli, oleje a 200 ml vlažné vody zadělejte v míse těsto a nechte přikryté 15 minut kynout. Pak těsto propracujte nejprve... více o Křupavé placky s hruškami
Máslo rozehřejte v hrnci a osmažte na něm šalotku nakrájenou na kostičky. Vmíchejte rýži a bobkový list, promíchejte, aby se vše obalilo máslem.... více o Rizoto s hruškami a kaštany
Javorový sirup, ocet, sůl a pepř dobře promíchejte. Do směsi dobře zašlehejte oba druhy oleje. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Rukolu... více o Hruškové carpaccio
Ve 100 ml vlažného mléka rozpustíme kvasnice a část cukru. Smícháme mouky, sůl, zbylý cukr, přidáme máslo, rozpuštěné kvasnice a začneme zpracovávat.... více o Kaštanové housky
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky. Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici... více o Zapečená brokolice do remosky
Maso: Kuřecí maso nakrájené na kostičky vložíme do misky a zalijeme olejem. Přidáme špetku soli, sojovou omáčku, med a prolisovaný česnek.... více o Sezamový sen
Z uvedených surovin (plus špetka soli) vypracujeme hladké těsto, zabalíme a dáme do lednice na minimálně 30 minut. Kaštany uvaříme po dobu 30 minut a... více o Křehký koláč s kaštanovým pyré
V mléce rozšlehejte 3 žloutky, osolte, opepřete, vmíchejte tuhý sníh ze 3 bílků, přidejte mouku a nastrouhaný sýr. Těsto vlijte na plech vyložený... více o Zeleninová roláda
Očistíme si a na drobné plátky nakrájíme jablička, do nichž zamícháme skořicový cukr a popř. ještě cukr dle chuti, přidáme 1/2 balíčku mandlí. Do... více o Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi
Jablka, cukr a jeden hrnek vody rozvaříme na kaši, kterou rozmačkáme šťouchačem na brambory. Ve druhém hrnku vody rozmícháme vanilkové pudinky,... více o Nepečený jablíčkový dort
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme masox a koření. Zvolna vaříme do té doby, než se... více o Zeleninová kaše
-uvařit sáček rýže -spařit jednotlivé listy kapusty -rýži promíchat s vajíčkem a syrovým mletým masem - směs -přidat do směsi pochutiny (sůl,pepř,... více o Turecké knedlíky v cibulové omáčce
V hrnci necháme rozehřát máslo. Na něm necháme zesklovatět na jemno nakrájenou cibuli, přidáme mrkev kterou na struhadle nastrouháme, posmažíme než... více o Chudá polévka
Připravíme klasicky kvásek, pak přidáme ostatní ingredience. Necháme 45 minut kynout, poté z těsta umotáme houstičky, potřeme je vodou a pečeme... více o Domácí houstičky s kozím sýrem a tvarohem
1 - Mouku nasypeme do mísy, přidáme jedno vejce a promícháme. Dále přidáme změklé máslo, 25g cukru, sůl a vypracujeme hladké těsto. Nedrží-li těsto u... více o Alsaský jablečný koláč
Vykuchané a šupin zbavené pstruhy opláchneme a osušíme. Pstruhy nařízneme podél páteře a odřízneme z každého dva filety. Sůl smícháme s posekaným... více o Pečený filet z mořského pstruha se špenátem námořníka Pepka
Kdoule oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostky. Povařte cukr asi v 300 ml vody, zvlášť povařte kdoule s vymačkaným citrónem. Poté vyjměte... více o Kdoulový džem
Kostečky dýně namočíme asi na 24 hodin do vody s kyselinou citronovou, přidáme cukr a koření (1 celou skořici na 3 - 4 kila dýně), přivedeme k varu,... více o Dýňový kompot s rumem II.
V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli dozlatova. Přidáme houby, také krátce osmažíme, promícháme, přilijeme mléko (smetanu), zeleninový... více o Houbová polévka - Kalábrijská
V míse mouku s tukem rukou rozemneme na žmolenku a do ní vlijeme žloutky rozmíchané s vodou a octem. Rukou v míse vymícháme v hladké těsto, až se... více o Listový závin bez překládání
Z ořechů, drobečků (z piškotů, rozlámaného cukroví...), másla, rumu a cukru připravíme náplň. Natlačíme do švestky místo pecky a máčíme v čokoládě.... více o Ćokoládové švestky
Cukety oloupeme a nakrájíme na větší špalíčky. Dužinu vydlabeme a vmícháme do ní mleté maso, nadrobno pokrájenou cibuli, propláchnutou rýži, vejce,... více o Podzimní pochoutka
Máslo a vejce vyndáme z ledničky cca 1 - 2 hodiny předem, aby měly pokojovou teplotu. Rozměklé máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme... více o Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Jogurt rozšleháme v míse s krupicovým cukrem, vejci a olejem, přidáme mouku prosátou s kypřícím práškem, vanilínovým cukrem a vše lehce promícháme.... více o Jogurtový švestkový koláč