g
kaštany
150-200 g jiz uvarenych a oloupanych jedlych kastanu
100
g
slanina
hruby platek
3
ks
šalotka
2
snítka
rozmarýn
2-3 snitky cerstveho rozmarynu
panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
1
Maso nakrájíme na plátky a poté na tenké nudličky. Slaninu nakrájíme taktéž na nudličky, šalotku na kolečka a kaštany nakrájíme na kousky. Vše smícháme v misce, osolíme, přidáme omyté jehličky rozmarýnu, zalijeme cca 3 lžícemi oleje, promícháme a dáme odležet do lednice na 2-3 hodiny.
2
Nepřilnavou pánev rozpálíme a směs prudce opečeme dozlatova. Olej nepřidáváme, je již ve směsi. Při opékání musí být maso v jedné vrstvě, pokud máme menší pánev, opékáme na dvakrát. Ihned podáváme. Hotové maso můžeme ještě pokapat olejem. Můžeme podávat s bramborovou kaší nebo jen s čerstvým salátem a pečivem.