Brambory oškrábeme, nebo okrouháme (nevaříme), opereme v tekoucí vodě a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2-3mm. Na tvrdo uvařená vejce nakrájíme na... více o Francouzské brambory
Ovesné vločky za stálého míchání nasucho pražíme na pánvi (teflon). Jakmile začnou vločky vonět, vyjmeme je a necháme vychladnout. Tvaroh s mlékem a... více o Multivitaminový pohár pro malé děti
Svaříme ocet se dvěma lžícemi vody, vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme estragon a kerblík. Když se polovina tekutiny vyvaří,... více o Bearenská omáčka
Na ohřátou pánev dáme slaninu, uzené maso, klobásku a vše uzené, přebytečný tuk postupně odtraňujeme. Po chvilce přidáme nakrájený česnek a hrubě... více o Salza co dům dá
Rohlíky podélně rozřízneme a obě půlky částečně vydlabeme. Rozetřeme tvaroh se žloudkem a a vsypeme pískový cukr. Vzniklou pastou částečně obě půlky... více o Rohlíková svačinka
Vše se smíchá dohromady a dá se do mírně předehřáté trouby na vymaštěný plech. Během pečení míchat.... více o Müsli II.
Rajčata a cibuli nakrájíme. Na větší kostce másla osmahneme cibulku do zlatova. Maso na kostičky, osolíme, opepříme a vložíme do cibulky, dusíme.... více o Kebab III.
Na tuku osmažíme očištěnou na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo nakrájenou cibuli. Když je zeleninový základ stejnoměrně dozlatova... více o Rajská
Hořčici šleháme za přikapávání rostlinného oleje, až je hladká jako majonéza, pak vmícháme jemně nasekanou cibuli a zelenou petrželku.... více o Lepší hořčice
Dobře vyzrálý angeršt zbavíme stopek a okvětí, dobře propereme a rozvaříme s trochou vody. Horký prolisujeme, odvážíme a smícháme s přečištěným medem.... více o Angreštová marmeláda s medem
Makaróny vaříme v osolené vodě 12 min. Řízky a mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na šikmé tenké plátky. Na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran... více o MAKARÓNY S DRŮBEŽÍ CITRÓNOVOU OMÁČKOU
Do jednoho litru slabě osolené vroucí vody zamíchejte postupně kukuřičnou mouku. Takto vzniklou kaši za stálého míchání 6 - 8 minut povařte.... více o Kuřecí prsa na roštu
Mírně osolené porce ryby krátce opečeme na oleji. Česnek utřeme se solí, smícháme s nadrobno nasekanou petrželkou a citrónovou šťávou a rozmícháme v... více o Dušená štika
Do hrnce vlijeme víno, zvolna vaříme, až se vyvaří polovina obsahu. Pak přidáme smetanu a pečlivě promícháme. Na mírném ohni opět vyvaříme na polovinu... více o Šafránová omáčka
Očistíme zeleninu a nakrájíme na proužky a kostičky.Vložíme do misky zamícháme,posypeme balkánským sýrem.... více o Šopský salát II.
Vejce rozkrojíme, žloutek vyjmeme a rozetřeme s horčicí. Přidáme drobně nasekaný bílek, majolku, sojovou omáčku, citronovou šťávu a velmi jemně... více o Hořčičná studená omáčka
Omyté a osušené porce kapra osolíme, dobře potřeme prolisovaným česnekem a pokapeme olejem. Necháme v chladu asi dvě hodiny odležet. Pak je posypeme... více o ryba - kapr - s česnekem
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit a oloupeme. Z vajec vyjmeme žloutky a propasírujeme je přes síto. Přidáme hořčici, olej, studený vývar, víno,... více o Hořčičná omáčka
Na oleji zpěníme třený česnek a jemně nasekanou cibuli, přidáme pokrájená rajčata, protlak nebo kečup, mleté chilli, kari, cukr, špetku soli,... více o omáčka teplá - chilli
Zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou, vhodíme žampiony, osmažíme, chrstneme červené víno, povaříme, přidáme nasekaná rajčata, olivy a česnek, zbytek... více o Omáčka na těstoviny - žampionová
Jemně nasekáme oloupanou cibuli, posypeme ji solí a necháme zhruba 3 minuty v klidu. Na jemno nasekáme omytý a osušený kopr. Rozšleháme bílý vinný... více o Salátová zálivka - cibulová
Čočku přebereme, namočíme ve studené vodě a necháme 24 hodin nabobtnat. Druhý den vodu slijeme, čočku zalijeme studenou vodou s bobkovým listem a... více o Dietní čočková polévka s drůbežím masem
Smíchejte na pánvi nejprve kuřecí (hovězí) vývar se sójovou omáčkou a medem. Promíchejte a uveďte do varu. Přimíchejte kečup (ošklivě se zdrcne, ale... více o Marináda na steaky
Na oleji zpěníme na droboučko nasekanou cibuli, po chvíli přidáme na drobno nakrájené žampiony a všechno osmahneme do zlatova. Potom pánev odstavíme a... více o Sýrová omáčka
Ze 2 lžic másla a mouky usmažíme světlou jíšku a uvařené švestky do ní prolisujeme.Dáváme-li povidla,rozvaříme je rovnou v rozředěné jíšce. Mírně... více o Švestková omáčka
Chléb vykrojíme do tvaru púa neboli jeho jakéhokoli kamaráda,potom příjde na řadu zdobení PŘÍKLAD:Telíčko:Šunka a eidam. Hlavička:Šunka,eidam. Oči... více o Púúv chlebíček
Sardinky scedíme, olej si ponecháme. Z housky odkrojíme kůrku, střídku zalijeme mlékem a olejem ze sardinek. Vymačkanou housku, okapané sardinky a... více o Sardinková omáčka
Višně omyjeme, vypeckujeme nad kastrolem, abychom zachytili šťávu. Rybíz opláchneme, otrháme a přidáme k višním. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců,... více o Ovocná omáčka
Žloutky utřeme s vanilkou a cukrem. V hrnci svaříme více než polovinou mléka. Zbytek studeného mléka smícháme s bramborovým škrobem a zvolna vléváme... více o Vanilková omáčka
Jablko omyjeme, oloupeme, najemno nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědlo. vejce oloupeme a vyjmeme žloutek. Bílek nakrájíme a... více o Křenová omáčka s jablky
Bylinky rozmixujeme s takovým množstvím jogurtu, aby vzniklo hladké pyré. Pyré vlijeme do misky, vmícháme zbylý jogurt, citronovou kůru a šťávu,... více o Jogurtovo-bylinková zálivka
V misce smícháme olej, jogurt, šťávu, víno, hořčici a med. Dochutíme. Skladujeme v chladu a spotřebujeme během 2-3 dnů. Zálivka je vhodná ke všem... více o Zálivka s medem a hořčicí
Žloutky ušleháme se dvěma třetinami cukru do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zamícháme zbytek cukru. Sníh lehce vmícháme ke žloutkům a... více o Dětské piškoty
Vejce rozpůlíme, žloutky vyjmeme a rozmačkáme vidličkou. Postupně přiléváme olej a šleháme metličkou, až je hmota hladká a podobá se husté hořčici.... více o Kaparová omáčka
Jablka rozvařit. Vychladlé rozmixovat a nalít zpátky do hrnce. Přidat 1/2 kg cukru, 3 vanilkové pudinky a povařit. Nalít do skleniček a 20 minut... více o JABLÍČKOVÁ PŘESNÍDÁVKA
Brusinky přebereme, opláchneme a necháme okapat. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Uvedeme do varu sklenici... více o Brusinky s hruškami a jablky
Na pánvi rozehřejeme protlak se dvěma lžícemi oleje a za stálého míchání přidáme kapii nakrájenou na nudličky. Žloutky šleháme se solí a pepřem,... více o Andaluzská omáčka
Opraný rybíz necháme asi 5 minut pomalu vařit. Pak jej cedníkem vybereme a dáme na talíř. Šťávu ještě chvíli povaříme, přidáme cukr a vaříme asi 3-5... více o Rybíz jako brusinky
Cibulku nakrájíme opravdu hodně na drobno. Na oleji ji zpěníme a přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a mlékem. Přidáme veškeré koření dle chuti... více o Italská omáčka na špagety
Na tuku osmažíme plátky cibule a česneku, přimícháme papriku, kostičky cukety, rajčatový protlak a všechno koření. Pod pokličkou zvolna dusíme a občas... více o Cuketa po orientálsku
Špagety uvaříme dle návodu na obalu a mezitím připravíme omáčku. Na troše másla osmahneme na nudličky nakrájenou šunku, přidáme žampiony a dusíme... více o Smetanová omáčka na špagety
Na másle osmahneme nasekané žampiony, petrželku a na kostičky nakrájenou cibuli. Osmahnuté zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme.... více o Madeirská omáčka
Pomeranče důkladně omyjeme, nakrájíme je i s kůrou na tenké plátky a vybereme jádra. Plátky namočíme na 24 hodin do vody. Potom je dáme vařit a hned... více o Pomerančový džem
Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na menší kousky, malinko podlijeme vodou, přidáme rozdrcený badyán a pod pokličkou dusíme. Přisypeme cukr... více o Jablečné pyré
Karotku a jablko oškrábeme, omyjeme, jemně nastrouháme nebo rozmixujeme, zakapeme šťávou a osladíme medem.... více o Mrkvové pyré
Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, přidáme trochu vody, citronovou šťávu, máslo, cukr a uvaříme na kaši. Pudinkový prášek rozmícháme v mléce se... více o Jablečná pěna z pudinku
Česnek oloupeme, umeleme nebo rozmixujeme. Přidáme sůl a dobře promícháme. Nalijeme do sklenic a uzavřeme víčky. Uchováváme v chladu, nejlépe ve... více o Česneková pasta
Na dvou lžících másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme ji vývarem a mlékem, rozšleháme a za... více o Okurková omáčka
V litru vody uvaříme oloupané brambory se zeleninou, kořením a solí. Zvlášť na tuku osmahneme cibulku, přisypeme mouku a zalijeme podmáslím. Krátce... více o Hodolanská omáčka
Do vychlazených pohárů klademe ovoce, zmrzlinu, drcené kokosky, zalijeme likérem a zdobíme šlehačkou a teplou polevou.... více o Zmrzlinový pohár s griotkou