Tvarohová náplň: tvaroh v misce smícháme s cukrem, pudinkem a nastrouhanou mrkví. Mouky smícháme s vanilkovým cukrem, solí, kůrou v míse. Uprostřed... více o Mini bochánky (mazance) - plněné
Mouku nasypeme do mísy a smícháme se špetkou soli, krupicovým a vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Uprostřed mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj... více o Bramborové mini bochánky (mazance)
Mouky smícháme v míse se špetkou soli a citronovou kůrou, uprostřed uděláme hlubší důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme cukry a zalijeme... více o Mini bochánky (mazance) - cukrové
Baby mrkev nejprve krátce povaříme v osolené vodě pak scedíme a necháme na cedníku oschnout a vychladnout. Maso pokrájíme na nudličky. Do větší misky... více o Baby karotka s masovými nudličkami - nakládaná minutka
Na pomoučněném stole vyválíme plát těsta, kterým vyložíme dno vyššího plechu (i do okrajů). Na těsto nasypeme a rovnoměrně rozetřeme náplň umíchanou z... více o Slaný koláč (nejen) s brokolicí
První listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na tenký plát, kterým vyložíme (i do okrajů) hlubší plech. Na těsto nasypeme směs, kterou jsme si... více o Slaný koláč (nejen) se slaninou
Maso pokrájíme na nudličky či kostky a dáme do mísy k očištěné na silnější plátky či slabší hranolky pokrájené zelenině. Vše zakápneme troškou oleje a... více o Tandoori masová směs s kořenovou zeleninou
Oloupané vychladlé brambory nastrouháme do mísy, přidáme vejce, osolíme a promícháme, zasypeme pokrájenou tukovou vekou, kterou do brambor zapracujeme... více o Bramborové knedlíky s vekou
Tagliatelle dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu a mezitím si připravte omáčku – netrvá déle než uvaření těstovin. V hluboké pánvi... více o Tagliatelle se smetanovou omáčkou, hráškem a sušenou šunkou
Hovězí líčka očistěte, osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm líčka ze všech stran dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do... více o Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Nasekané 2 limetové listy a všechny ostatní přísady na kari pastu zpracujte na pastu v robotu, mixéru či hmoždíři. Ve velkém rendlíku rozehřejte olej... více o Kuřecí kari s limetkovými listy, citronelou a mangem
Maso (vepřové) pokrájíme na plátky, po stranách nakrojíme, aby se nám při pečení nekroutily, naklepeme a jemně osolíme. Kuřecí řízky můžeme zmenšit na... více o Jogurtové kořeněné řízky z trouby
Na sádle zesklovatíme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájené maso a necháme zatáhnout. Teprve pak osolíme, opepříme a přidáme... více o Vepřové nudličky dušené v paprice
Kuřecí řízky očistíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a zprudka maso ze všech stran osmažíme. Maso vyndáme na talíř, do výpeku... více o Bylinkové kuřecí řízky na zelenině
Kořenovou zeleninu očistíme, pokrájíme na kostičky a necháme v osolené vroucí vodě krátce povařit, pak ji scedíme a dáme do mísy, kam přidáme... více o Špecle s kořenovou zeleninou
Panenku nakrájejte na silnější plátky - 2,5 - 3 cm. Osolte, opepřete a posypte troškou sušeného tymiánu. Slaninu podélně rozkrojte na poloviny. Každou... více o Pečená vepřová panenka ve slanině na zeleném polštáři
Zeleninu i zralé mango omyjte a nakrájejte na vámi preferované kousky (nudličky/plátky/kostičky). Na pánev dejte trošku olivového oleje a osmažte... více o Osvěžující salát s mangem a tofu
Brambory oloupejte a omyjte. Nakrájejte na velmi tenké plátky (2-3 mm). Mně to šlo krásně keramickým nožem, určitě použijte dostatečně ostrý nůž nebo... více o Bylinkové bramborové věžičky
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme dno pekáčku, posypeme pokrájenou očištěnou brokolicí, nasekaným česnekem, pokrájenou... více o Gratinované brambory (nejen) s brokolicí
Nové brambory omyjte a vařte v osolené vodě ve slupce doměkka. Vyberte - pokud možno - malé brambůrky. Nechte vychladnout, pak je přepulte. Smíchejte... více o Bramborovo-brokolicový salát s kozím sýrem
Rozehřejte troubu na 180°C. Brokolici rozeberte na růžičky a dejte na plech (může být vyložený pečícím papírem). Pokapejte 2 lžícemi oleje a posypte... více o Brokolice pečená s česnekem a citronem
Na suché pánvi opražte sezam. Míchejte a neodcházejte od toho, velmi snadno se spálí. Stačí půl minutky/minutka. Dejte stranou. Brokolici rozeberte na... více o Brokolice se sezamem a sojovou omáčkou
Ve větším kastrolu rozpalte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Potom přidejte mrkev, společně 2–3 minuty restujte, dochuťte... více o Marocká harira
Nejprve si očištěnou mrkev krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a pokrájíme na požadovanou velikost. Mrkev můžeme po naložení tepelně upravit podle... více o Jednoduchá nakládaná mrkev (karotka)
Maso pokrájíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a promícháme v pekáči s nastrouhaným zázvorem, česnekem a pokrájenou cibulí. Přidáme na... více o Česnekovo-zázvoroví vrabci se žampiony
Plátky krkovice mírně naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při pečení nezkroutily. Osolíme je a ochutíme sušeným nebo nasekaným čerstvým... více o Houbovo-tymiánová krkovička
Uzená stehna dáme povařit na páře na cca 30 minut, pak necháme částečně zchladnout, maso obereme od kostí a pokrájíme. Těstoviny uvaříme dle návodu v... více o Uzená stehýnka se zelím a těstovinami
Oloupané stroužky česneku a zázvor nakrájíme najemno, očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky. Citronovou trávu stlačíme plochou stranou nože a... více o Asijská hovězí líčka
Rozehřejte troubu na 170°C. Plec nakrájejte na 5 cm kostky. Osolte, opepřete a vetřete česnek. Ve větším kastrolu přiveďte k varu bourbon s cibulí,... více o Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší
Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Nakrájejte kuře na kostky a naložte je do marinády alespoň na půl hodiny. Nakrájenou cibulku, kešu a... více o Indické kuře Tikka Masala
Na těsto si smícháme vodu, mouku, olej, špetku soli a půl balíčku prášku do pečiva. Těsto rozválíme a dáme na velký plech. Ohřejeme rajčatovou pasatu... více o Pizza se žampiony a vejcem
1. Brambory oloupejte, nakrájejte a vařte v osolené vodě doměkka. Rozšlehejte vajíčko s cream cheese (nebo zakysankou), lehce osolte a dejte zatím... více o Mini Shepherd´s Pies
Bulgur opláchněte a vařte dle návodu (pokud jste návod vyhodili - v lehce osolené vodě na mírném ohni vařte 12-15 minut, ochutnejte, zda vám takto... více o Kari bulgur se zeleninou a kuřecím
Brambory oloupeme a vložíme do vody, vaříme doměkka. Na oleji s máslem necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, které... více o Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Plec pokrájíme na větší kostky, které potřeme zázvorem, osolíme a dáme do pekáčku s nasekaným česnekem a pokrájenou cibulí. Vše trochu podlijeme a... více o Pečená plec (nejen) s jablky
Filety osolíme, zaprášíme paprikou (lze i pálivou) a obalíme v mouce. Takto připravené filety osmažíme na trošce rozpáleného oleje ze všech stran, po... více o Filety (nejen) se zeleninou
Osolené a okořeněné kuře můžeme upéct celé nebo naporcované, případně upečeme stehna či čtvrtky. Pečeme doměkka a dolatova, v pekáči s pokrájenou... více o Kuře se špenátovou omáčkou
Na jemně pokrájeném špeku nebo na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájené houby, nasekaný česnek a za občasného... více o Špecle s houbovou smaženicí
Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené houby, které za občasného promíchání smažíme na středním plameni.... více o Houbovo-smetanové špecle
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata, pak přidáme houby (hlíva, žampiony, hřiby...), které jsme si předem pokrájeli na plátky a... více o Bylinkovo-houbové špecle
Filety pokapeme citronovou šťávou a necháme cca 10 minut odležet, pak je osušíme, osolíme a poprášíme paprikou. Pokud máme rádi pikantnější chuť,... více o Paprikové filety
Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky a v osolené vodě krátce povaříme, scedíme a necháme okapat. Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou... více o Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme cca 200 gramů pokrájených žampionů, pokrájenou šunku a nasekaný česnek (1... více o Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně
Před začátkem vaření si připravte všechny ingredience (sýr nastrouhejte, slaninu nakrájejte), jakmile začnete, bude to fofr a chcete to dobře... více o Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou
Brambory očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou, ale neloupejte. Pak přeřízněte podélně napůl. Předvařte v osolené vodě asi 8 minut. Pak nařízněte... více o Pečené brambory
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme (i přes sebe) dno vymazaného pekáčku. Omytý a okapaný špenát naskládáme na vrstvu... více o Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Točené pikantní Chorizo nakrájíme na 0,3-0,5 cm silná kolečka, cherry rajčátka rozpůlíme, keříková rajčata nakrájíme na měsíčky a rozpůlíme, stroužky... více o Andaluský rajčatový salát s Chorizem
Směs z mletého masa můžeme připravit v podstatě stejně tak, jak jsme zvyklí při přípravě karbanátků nebo sekané, podle tradičních osvědčených... více o Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem
Plátky masa naklepeme, pokud použijeme kuřecí řízek, nejprve ho prořízneme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek. Plátky osolíme, do jejich... více o Sýrovo-jablečné měšce (kapsy)
Kuřecí řízky prokrojíme (nedokrojíme) a vytvoříme tak větší plátek, který přes igelit naklepeme. Jiný druh masa pouze naklepeme. Na plátek naklepaného... více o Hermelínové měšce (kapsy)