Očištěný, opláchnutý a kostí zbavený bůček nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmažíme do růžova na... více o Srbský džuveč
Opražíme kmín na sádle, přidáme papriku a nadrcený česnek, sůl a pepř. Vlijeme vodu a hodíme kostku bujonu. Přidáme pažitku a necháme vařit cca 10... více o Kmínovo-papriková polévka
Maso pokrájíme na kostky a dáme do vymazané zapékací mísy, kde je osolíme, poprášíme paprikou, přisypeme na nudličky pokrájenou očištěnou papriku (lze... více o Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené
Ještě zmražené mořské plody rozkrájíme na menší kousky, co se nám ve zmrzlém stavu podaří. Ve velké pánvi zahřejeme olivový olej a přidáme nakrájené... více o Těstoviny s mořskými plody
Nejprve uděláme 6 palačinek naslano (receptů je tu dost), já dělala cca z 0,5 l mléka a polohrubé mouky. Mezitím, než vychladnou, si připravíme směs... více o Zapečené palačinky s masem a zeleninou
Rajčata nakrájíme a smícháme s tuňákem a kukuřicí. Cibulku s fazolemi osmažíme na pánvi a smícháme je s rajčaty, tuňákem a kukuřicí. Uvaříme špagety a... více o Špagety s tuňákem IV.
Mleté maso dáme do mísy, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti, přidáme jemně pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, vejce a natrhané nebo nastrouhané... více o Jednoduchá uzenářská sekaná
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky (lze pokrájet i na medailonky), osolíme, okořeníme a na trošce oleje za občasného promíchání osmažíme... více o Masové nudličky se sýrovým přelivem
Bílý chřest oloupeme. Na polévku stačí úlomky, špičky chřestu nejsou nutné. Chřest vozím z Mělníka. Připravíme si vodu na vaření. Potřebujeme jí tolik... více o Chřestová polévka III.
Bůček umeleme, přidáme sůl, pepř a strouhaný sýr. Spojíme mlékem a necháme do druhého dne v lednici. Obalujeme jako řízek. Smažíme na rozpáleném oleji... více o Jihočeský řízek
Bůček rozřízneme na plát a hodně rozklepeme, osolíme, opepříme přidáme pálivou papriku. Poklademe šunkou přidáme čalamádu, srolujeme a pečeme do... více o Bůček Trnava
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Opečeme na tuku z obou stran a vyjmeme. Do výpeku přidáme nakrájený salám na nudličky a... více o Kotlety po kladensku
Mleté maso dáme do mísy, přidáme pomletou nebo jemně pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, cuketu, vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme.... více o Cuketové karbanátky (sekaná)
Plátky masa neklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, jemně osolíme, dle chuti okořeníme Tandoori kořením (záleží na druhu... více o Tandoori přírodní řízek
Na másle zpěníme najemno pokrájenou cibuli součastně se žampióny nakrájenými na plátky (cibule do sklovata a žampióny do měkka). Poté zaprášíme moukou... více o Omáčka s medvědím česnekem
Ovesné vločky namočíme do vody a necháme změknout, přidáme vejce, sůl, najemno nastrouhanou mrkev a nadrobno nakrájenou brokolici. Vytvoříme placičky,... více o Ovesné placičky s brokolicí
Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme sušené houby, vodu a pohanku a vaříme asi 20 minut. Nakonec přidáme česnek a sůl.... více o Houbová polévka s pohankou
Acidofilní mléko smícháme s vejcem, cukrem, solí, moukou a vše vymícháme v hladké řidší těstíčko, které se nám bude dobře rozlévat po rozpálené pánvi... více o Jemné palačinky z acidofilního mléka
Mléko rozmícháme s cukrem, solí, moukou a kypřidlem na hladké hustější těstíčko, které můžeme ochutit například skořicí, kokosem, kousky pokrájeného... více o Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec
Na tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme oloupanou a na kostičky pokrájenou uzeninu, kterou dáme k cibuli taktéž osmažit. Přisypeme... více o Bramborový guláš s hlívou
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme pokrájené žampiony (hlívu) a dále smažíme doměkka.... více o Chlebová polévka se žampiony (hlívou)
Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Do misky dáme majolku, grilkoření a špetku chlli. Zamícháme, vložíme prsíčka a obalíme v majolkové... více o Majolkové kuřecí plátky se slaninou a cibulí zapečené sýrem
Maso pokrájíme buď na plátky, které naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, nebo ho pokrájíme na kostky či nudličky.... více o Přírodní maso se žampionovým přelivem
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na plátky pokrájené žampiony, pak přidáme nastrouhaný celer a ještě krátce smažíme za občasného promíchání. Vše... více o Bramborovo-celerová polévka (krém) se žampiony
Mleté maso dáme do mísy, přidáme mléko, vejce, hrubě nastrouhaný celer, jemně pokrájenou cibuli, osolíme a okořeníme dle chuti. Pokud chceme můžeme... více o Celerové karbanátky (sekaná)
Kuřecí díly očistíme, osolíme, poprášíme kořením a mokrou nebo mastnou rukou koření rozetřeme do kuřecích dílů ze všech stran. Tandoori koření je více... více o Tandoori kuře s cuketou
Slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a nasucho ji na pánvi necháme osmažit. Máslo rozpustíme s olejem v hrnci a osmažíme na něm cibuli... více o Jíšková špenátová polévka se slaninou a vejcem
Mléko nalijeme do vyšší mísy nebo menšího hrnce, přidáme vejce, mouku a kypřidlo a dobře promícháme. Pak vmícháme kukuřici, drobně pokrájenou uzeninu,... více o Lívanečky (placičky) nejen s kukuřicí
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme krátce osmažit i pokrájenou slaninu, přisypeme kukuřici, vše zalijeme smetanou a... více o Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně
Troubu dáme předehřát na 180°C. Slaninu a cibuli nakrájíme najemno, nejdříve opražíme slaninu, pak přidáme cibuli a smažíme tak dlouho, aby cibule... více o Sekaná s hořčičnou krustou
Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Kuře omyjte a naporcujte. Pak ho stačí jen posypat oblíbeným kořením (např. grilovací koření), přidejte sůl, a kuře... více o Kuře ve svítku
Nadrobno pokrájený uzený špek necháme na pánvi nebo v kastrolu vysmažit. Přidáme na silnější plátky pokrájené žampiony a osmažíme je dozlatova za... více o Jednoduché smetanové žampiony na špeku
Na trošce tuku osmažíme dorůžova cibuli, ke které přisypeme osmažit pokrájené špekáčky nebo Gothaj, případně paprikovou klobásu... Po osmažení přidáme... více o Bramborový guláš s baby karotkou
1. Bramborové těsto připravíme podle návodu na obalu. 2. Salám nakrájíme na kolečka silná cca 0,5 cm. 3. Jednotlivá kolečka salámu obalujeme... více o Salámky v těstíčku
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, které také osmažíme za občasného promíchání. Před... více o Dušené maso se žampiony
Maso a hlívu pokrájíme na nudličky. Maso osolíme a okořeníme dle chuti, promícháme a necháme na talíři nebo v misce krátce odležet. Mezitím si můžeme... více o Hlíva s přírodním masem - minutka
Maso naklepeme pod folií, opepříme, osolíme a zakápnem olivovým olejem. Šalotku nakrájíme nadrobno. Rajčata a maso necháme v celku. Šalotku osmažíme... více o Rajčatová omáčka s masem k těstovinám
Nejprve si připravím "nádivku". Jsou jí obyčejná játra na cibulce. Tedy osmahnu cibulku, dokud nezesklovatí. Přidám jemně nakrájená drůbeží játra,... více o Maminčiny kuřecí závitky
Stehna naporcujeme na menší části, paličky nakrojíme podélně po kosti, osolíme a ochutíme bylinkami a necháme odležet na dvě hodiny. Do pekáče... více o Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách
Očištěné kuře naporcujeme (můžeme nechat i celé), osolíme a naskládáme do pekáče na větší kusy pokrájenou a jemně osolenou mrkev, pokrájenou cibuli,... více o Kuře na bylinkové mrkvi
Kuře očistíme, naporcujeme (můžeme péct i v celku) a osolíme. Porce kuřete dáme do pekáčku na pokrájenou cibuli a celer (cca 600 gramů), případně i... více o Celerové kuře
Cibuli, česnek a 10 dkg anglické slaniny pokrájíme najemno. Točeňák nastrouháme. Všechno promícháme s mletým masem, přidáme vejce, strouhanku a... více o Pánská bábovka
Maso nakrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme a dáme na dno vymazaného pekáče. Do mísy si nasypeme okapané zelí, které ochutíme česnekem (4... více o Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí
Maso pokrájíme na slabé nudličky nebo na kostičky, osolíme a okořeníme dle chuti a na hlubší pánvi s trochou rozpáleného oleje ho zprudka za občasného... více o Fazolkovo-masová směs - rychle a chutně
Do hrnce nasypeme rýži, přidáme sůl a kari dle chuti, zalijeme vodou a dle návodu vaříme za občasného promíchání doměkka. Mezitím si krátce spaříme v... více o Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně
Sklenici rýže nasypeme do hrnce, přisypeme kari a sůl dle chuti, přilijeme vodu dle návodu na obalu rýže a vaříme podle uvedeného času doměkka za... více o Fazolková rýže - (nejen) příloha
Mouky smícháme v míse s citronovou kůrou, solí, vanilkovým cukrem a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme krupicový cukr a rozdrobíme droždí,... více o Jidáše - sádlové
Mouku v míse smícháme se solí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme krupicový cukr, rozdrobíme droždí a... více o Jidáše - drobenkové
V míse smícháme mouky, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru, uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr krupici a rozdrobíme droždí, které... více o Jidáše z bramborového těsta - vláčné
Mouku nasypeme do mísy a smícháme se solí, vanilkovým cukrem a kůrou. Uprostřed pak uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr krupici, rozdrobíme droždí... více o Máslové mini bochánky (mazance) - drobenkové