Nejprve připravíme kvásek.
Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, které pocukrujeme, zaprášíme moukou a vše rozmícháme.
Kvásek necháme vzejít na...
více o Koblihy
Maso naklepeme a okraje nakrojíme.
Řízky postupně osolíme a opepříme. Poté je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance.
Na středním...
více o Vepřový řízek
Vejce pokojové teploty uvařte naměkko, zchlaďte a opatrně oloupejte.
Sušené bylinky zakápněte troškou vody, promíchejte a přidejte k mletému masu....
více o Skotská vejce podle The Real Meat Society
Brambory nakrájejte na kostky, předvařte v hodně osolené vodě a nechte vychladnout, klidně si je takto připravte i den dopředu. Neměly by být úplně...
více o Papas bravas
Začneme máčením rýžových nudlí v horké vodě. Na mírném ohni zahřejeme nepřilnavou pánev. Oloupeme jablko a nakrájíme je na kostky 1 - 1,5 cm.
Vložíme...
více o Jablečno-rýžová palačinka
Kuřecí prso rozklepeme jak nejvíce to půjde a naplníme hermelínem obaleným v šunce.okořenime jako řízek a rukama vytvarujeme do do koule.
Obalíme v...
více o Kuřecí kobliha
Celerové pyré:
1. Celer, mrkve a petržel očistíme a nakrájíme na větší kousky. Přidáme oloupaný česnek a rozmarýn. Dle chuti osolíme a opepříme....
více o Karabáček s celerovým pyré
Brambory už máme uvařené a vychlazené, pokud ne, počkáme až se uvaří a následovně vychladí.
Zatím si můžeme připravit směs dle uvedených ingrediencí,...
více o Kostky na tabu
Brambory ve slupce vaříme do poloměkka. Poté je oloupeme a se sýrem nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, mouku, strouhanku, sůl a vše promícháme. Z...
více o Sýrové krokety se špenátem
Suroviny na těsto smícháme a necháme vykynout.
Vzniklé těsto rozválíme na 1 cm tlustý plát. Skleničkou vykrájíme koblížky a do nich vrškem od PET...
více o Donuts II.
1. Mouku, sůl a cukr prosejeme do mísy a promícháme.
2. V kastrolu rozehřejeme šálek vody s olejem, přivedeme k varu a za stálého míchání zvolna...
více o Churros
Rybu omyjte, odstraňte kůži a vykostěte ji. Maso osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte na stejnoměrné špalíčky. Z mouky, vejce a vody či piva pak...
více o Fish & chips
1) Zapneme friťák. Mřížku necháme ponořenou dole.
2) Vejce rozšleháme s moukou a kořením podle chuti na kašičku hustší než jogurt.
3) Maso nakrájíme...
více o Maso jako z KFC
Kuřecí prsa nakrájíme na proužky, mrkev nastouháme. Obojí vložíme do fritézy actifry a necháme cca 5 minut opéct. Pak přidáme bujon, podlijeme trochou...
více o Kuřecí s mrkví v actifry
Do mísy nasypeme solamyl a v něm obalíme kuře. Potom ho vložíme do fritézy (180°, 20 min.)
**Omáčka:** V míse smícháme 8 stroužků česneku, celou soj....
více o Kuře v sojové omáčce
Do misky dáme strouhanku, vejce a salám nakrájený na kostičky. Promícháme, zalejeme trochou mléka, až vznikne tvárné těsto. Ochutíme kořením,...
více o Strouhankové kuličky
Máslo rozehřejeme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Kuřecí křidélka osušíme a osmažíme do zlatova (fritovací hrnec 10-12 minut). Potom křidélka ve...
více o Bufalo Wings
Nejprve si připravíme kuličky. Rozmražené měšťanské maso dáme do misky. Postupně přidáme 1 vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, podravku, půl pytlíku...
více o Kuličky pro návštěvu
Z bílků uděláme tuhý sníh, do kterého přidáme nastrouhaný sýr a sojovku. Tvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance a smažíme. Musíme dát více...
více o Bílkovo-sýrové kuličky
Mléko zahřát s Herou a cukrem, pak vychladit. V troše teplé vody nechat rozpustit droždí. Mouku, vejce, muškátový oříšek a sůl zamícháme, přiléváme...
více o Koblihy s kaštanovou náplní
Kuře osolíme, okořeníme a necháme odležet. Ve fritovacím hrnci fritujeme podle hmotnosti kuřete 15-20 minut, otočíme a dofritujeme stejný dobu...
více o Fritované kuře II.
Vařené vychladlé brambory najemno nastrouháme nebo namačkáme, sýr nastrouháme najemno, přidáme ostatní a vypracujeme těsto, ze kterého děláme malé...
více o Bramborové krokety se sýrem
Vodu s máslem a solí přivedeme do varu, přidáme mouku a mícháme, dokud se těsto nechytá kastrolku - uděláme odpalované těsto.
Necháme vychladnout,...
více o Bochánky do polévky
Králičí maso umeleme a přilijeme tolik mléka, kolik se vsákne (čím více, tím budou hrudky šťavňatější). Necháme uležet do druhého dne.
Druhý den...
více o Králičí hrudky
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na tenké plátky. Neděláme je ale příliš tenké, aby nám při fritování nepopraskaly. Potom je namočíme na 30 minut...
více o Bramborové lupínky
Kuřecí řízky pod folií naklepeme, osolíme, opepříme. Na řízek klademe v tomto pořadí plátek šunky, sýra a kopeček drceného lososa. Zabalíme,...
více o Kuřecí růže
Vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Mouku, pivo, žloutky a sůl dáme do mísy a metlou umícháme do hladkého těstíčka. Necháme zhruba 15 minut...
více o Jablečné kroužky v pivním těstíčku
Den předem vařené brambory klasicky oloupeme, umeleme nebo nastrouháme, přidáme sůl, mouku a krupici. Pozor, žádné vejce. Do těsta nastrouháme syrovou...
více o Bramborové knedlíky cibulové
Na párátka nebo asi 5cm dlouhé špejle dáme postupně: plátek bramboru (0,5cm - 1cm), plátek Vysočiny, zarovnaný plátek sýra, opět plátek vysočiny a...
více o Pišvindy
Kuřecí porce ponoříme do podmáslí, necháme uležet 2-3 hodiny a několikrát obrátíme. Smícháme mouku s ostatními přísadami a okapané kousky masa obalíme...
více o Americké kuře
Rýži uvařime s nadrobno nakrájenými oloupanými rajčaty.
Smícháme vejce s rýží (můžeme přidat parmazán a muškátový oříšek). Nabereme polovinu lžice...
více o Suppli al telefono
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na 9 kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete,...
více o KFC podle mistra Rebensteigera