Na vál vysypeme kysané zelí a zasypeme hladkou moukou. Vzniklou hmotu prohněteme, až se přestane lepit. Potom vyválíme tenkou 2-3 mm vrstvu, nakrájíme na obdélníčky 2x6 cm nebo na jiné obrazce a pečeme po obou stranách na rozpáleném oleji dozlatova. Podle chuti přisolíme.
2
Podáváme s bylinkovým čajem, pivem, nebo bílým vínem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
judita klimentová
|8. 3. 2009 14:22
chci se zeptat, je možné placky pouze upéctv troubě? nemám ráda smaženédíky
Anonym
|10. 9. 2007 16:28
mohou se dělat i z hlávkového zelí
Monika Weglarz
|2. 7. 2006 20:22
tohle je vyborny a jednoduchy recept - dekuji!
Eva
|19. 4. 2006 09:08
Magdi, stačí i trochu odvahy, zadělej běžné kynuté těsto, raději se sádlem či lépe škvarkovým sádlem a přidej tam kysané zelí. (hl. mouka, vlažné mléko+kvásek+kostka cukru, sádlo, vejce, sůl další koření dle výběru). Potírej sádlem či vejcem
Tereza Jarčušková
|19. 4. 2006 07:05
Magduš, neviem, aké placky máte na mysli, u nás sa robia z kysnutého cesta s hlávkovou kapustou. Hľadajte pod názvom Šarišské zelníky.
magda
|18. 4. 2006 21:06
A nemá někdo recept na zelné placky z kynutého těsta? nemůžu je najít ani v kuchařce... díky moc
Richard Zatloukal
|16. 12. 2005 20:22
Jo, zelné placky miluju. A jsou naprosto dokonalé jako jednoduché kolejní jídlo