• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Klasický recept na polevu na perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Klasický recept na polevu na perníčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 556
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na polevu na perníčky
7fotografií
Nahrát fotku
 

I ten nejobyčejnější perníček se promění v malé umělecké dílo, když ho hezky ozdobíte polevou. Ať už chcete tvořit jemné ornamenty, sněhové vločky nebo hravé motivy, správná poleva je základ!

Měkké medové perníčky

Suroviny

60 porce
    • 160
      g moučkový cukr (může být až 200 g)
    • 1
      ks bílek
    • 1
      lžička citronová šťáva (podle potřeby)

Postup přípravy receptu

1
Moučkový cukr dvakrát přesejeme přes jemné sítko (pokud důkladně cukr neprosejete, bude se vám ucpávat zdobící trubička).

RADA: Perníčky měkké hned po upečení: Tento recept budete dělat znovu a znovu

2
Přidáme bílek a pár kapek přecezené citronové šťávy a mícháme vařečkou tak dlouho, až se cukr rozpustí a vznikne jemná bílá poleva (trvá to asi 15 minut).
3
Pokud je poleva moc hustá, přidáme ještě pár kapek citronové šťávy. Pokud je naopak moc řídká, přidáme ještě moučkový cukr.

RADA: Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů

4
Polevu plníme do papírového kornoutku nebo cukrářského sáčku s tenkou trubičkou a zdobíme.
5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ BÍLKOVÉ POLEVY: • Hrudky v polevě: Hlavní příčinou jsou krystalky moučkového cukru, které pak ucpávají špičku zdobícího sáčku. Proto cukr vždy alespoň dvakrát prosejte přes jemné sítko. • Poleva je řídká: Stává se to, když přidáte málo cukru nebo moc citronové šťávy. A může se to stát, i když přesně dodržíte množství ingrediencí. Každý bílek je totiž jinak velký. Řešení je jednoduché. Postupně, po lžičkách, přidávejte další prosátý moučkový cukr a důkladně vmíchávejte. Před každým dalším přidáním cukru počkejte několik minut. Cukr totiž potřebuje čas, aby se rozpustil a navázal na bílky. • Poleva na perníčcích praská a opadává: Nejčastěji je to kvůli tomu, že je poleva moc hustá nebo v ní je příliš mnoho vzduchu, který se do ní dostal šleháním. Klíčem je správná technika míchání, která polevu spíše třením zhutňuje, než že by do ní šleháním vháněla vzduch. Další příčinou může být přehnané množství citronové šťávy.

RADA: Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii

6
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Pro dosažení lesklého a pevného vzhledu je nejlepší pracovat s bílky, které jsou pokojové teploty. Snadněji se spojí s cukrem a vytvoří ideální konzistenci. Předtím, než začnete zdobit na perníčcích, vyzkoušejte polevu na čistém talíři nebo pečicím papíru. Měla by tvořit souvislé, pevné linky, které se netrhají. • Pokud polevu nespotřebujete, můžete ji uskladnit. V uzavřené nádobě (například sklenici) nebo sáčku, s fólií položenou přímo na povrch polevy, vydrží v lednici až tři dny. Před dalším použitím ji nechte ohřát na pokojovou teplotu a případně znovu lehce promíchejte (nešlehejte).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perníčky III.

Perníčky III.

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Perníčky

Perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#332833) | 19. 12. 2021 16:43

    Polevu jsem letos také raději koupila, jelikož perníčky jsem dělala poprvé, navíc s koupenou celý proces není tak pracný a k syrovému bílku zkrátka nemám důvěru. :)

  • karolka hašlerka | 19. 12. 2010 15:56

    :-\ já polevu raději kupuju ale nikdy to skusim

  • Simča S.
    Simča S. | 17. 12. 2010 18:49

    Já k tomu přidám ještě malou poznámku - pokud chcete polevou zdobit perníčky malým otvorem v kornoutku nebo stříkačce, doporučuji přes jemné sítko přecedit i bílek. Já navíc přidávám na jeden bílek ještě kávovou lžičku Solamylu (škrobu), aby poleva lépe zasychala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví Perníčky Vánoce
Ostatní Zálivky a omáčky Prosinec Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžková pomazánka speciál

Ledový salát s krutony

Ledový salát s krutony

Vajíčková pomazánka podle dcery

Vajíčková pomazánka podle dcery

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

Fazolky s kari rýží a masovými…

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

18
Vepřové maso na houbách
Vepřové maso na houbách
17
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
15
Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
Luxusní špenátové…
15
Halloumi z grilu na salátu
Halloumi z grilu na…
14
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

Na výstavu TMBK pozvali Filipa Turka: Ostrá reakce Smetany! A Třeštíková s novým chlapem

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Klasický burger
Klasický burger
Klasický houskový knedlík
Klasický houskový knedlík
Klasický mazanec
Klasický mazanec
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky / ptáčky / roládky - …
Klatovský řízek
Klatovský řízek
Klechtanka z Bolatic
Klechtanka z Bolatic
  • Recepty.cz
  • Klasický recept na polevu na perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact