• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zeleninová česnečka s kroupami
Napište svůj komentář k receptu

Zeleninová česnečka s kroupami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zeleninová česnečka s kroupami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 200
      g mrkev
    • 100
      g celer
    • 100
      g petržel
    • 1
      lžíce celerová nať -čerstvá nebo sušená
    • 4
      stroužek česnek - dle chuti, cca
    • sůl a pepř
    • kroupy -uvařené v osolené vodě doměkka

Postup přípravy receptu

1
Mrkev, celer a petržel si očistíme, pokrájíme na plátky. Na rozpuštěném másle s olejem si zeleninu orestujeme dorůžova, ke konci restování přidáme i dva rozetřené stroužky česneku. Zeleninu pak zaprášíme moukou, krátce osmažíme, zalijeme vodou, osolíme, promícháme a povaříme doměkka. Když je zelenina měkká, přidáme zbylý rozetřený česnek, celerovou nebo petrželovou nať a vařené kroupy. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.
2
Kroupy vaříme zvlášť v hrnci s osolenou vodou doměkka, pak scedíme. Do polévky si je můžeme přidat každý sám až na talíři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Šarišská polévka s kroupami

Šarišská polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 5. 9. 2019 23:28

    Výborná, tohle my můžeme!

  • BronislavaP
    BronislavaP | 16. 2. 2016 06:23

    Právě mám doma maroda, takže česnečka se právě hodí a navíc je skvělá ;-)

  • Eva | 19. 1. 2016 12:20

    Polévka je výborná a navíc s vysokou energetickou hodnotou. Jasná jednička!

  • MADE | 26. 2. 2013 13:27

    Vynikající polévka . Přidala jsem ještě rozkvedláné vejce

  • Cardová | 13. 7. 2012 09:05

    dát kroupy místo nudlí nebo strouhání jsem zkusila prvně a moc nám v polévce chutnaly, taky využiju nápad dávat hotové kroupy do mrazáku, protože budou hned po ruce a ušetří to čas s jejich vařením a to se cení :-))

  • Nora | 27. 1. 2012 12:36

    Výborná polévka, děti ochutnaly kroupy vlastně úplně poprvé, snědly je bez řečí a to je dobře.

  • Madla | 30. 8. 2011 13:03

    Měla jsem v mrazáku misku krupek a tak jsem je konečně zpracovala. Polévka byla výborná, krupky jsem dala rovnou do polévky.

  • Alžběta Nová | 26. 5. 2011 19:32

    Výborná, pochutnali jsme si, doporučuji s česnekem nešetřit ;-) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Česnečka
Polévky Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Celerová nať Česnek Hladká mouka Kroupy Máslo Mrkev Olej Petržel Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jablečné koláčky

Jablečné koláčky

Pomazánka z vařeného masa

Pomazánka z vařeného masa

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Chléb

Chléb

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Smoothie z červené řepy

Smoothie z červené řepy

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

67
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
60
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
51
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
38
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
33
Čočkové ragú
Čočkové ragú

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Zelenina s bylinkovým tvarohem
Zelenina s bylinkovým tvarohem
Zelenina v pánvi
Zelenina v pánvi
Zeleninová bramboračka
Zeleninová bramboračka
Zeleninová česnečka s krutony
Zeleninová česnečka s krutony
Zeleninová frittata
Zeleninová frittata
Zeleninová galetka
Zeleninová galetka
  • Recepty.cz
  • Zeleninová česnečka s kroupami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact