• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodové knedlíky raz dva
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové knedlíky raz dva

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 17
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
4fotografie
Nahrát fotku
 

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta patří mezi ty nejsnadnější a nejoblíbenější recepty. Jsou výtečným sladkým obědem, na kterým si pochutnají děti i dospělí. Vyzkoušejte jejich přípravu podle časopisu F.O.O.D. Pokud se vám ale nebude chtít balit ovoce do těsta, uvařte jednoduše tvarohové nočky a na talíři je přelijte jahodovou omáčkou.

Tvarohové knedlíky

Suroviny

4 porce
    • 500
      g tvaroh měkký plnotučný
    • 300
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 16
      ks jahody střední + na ozdobu
  • Na dokončení
    • 200
      g zakysaná smetana
    • máslo rozpuštěné
    • cukr moučka

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh vyklopte do mísy, přisypte mouku a sůl. Vařečkou a posléze rukama zpracujte měkké nelepivé těsto. Pokud se vám zdá příliš řídké, přisypte ještě trochu mouky.
2
Těsto odložte do ledničky. Jahody dobře omyjte a zbavte stopek. Ve větším hrnci dejte vařit lehce osolenou vodu.

RADA: Zmrazené drobné ovoce

3
Na pomoučněné pracovní ploše vyválejte z těsta váleček o průměru asi 4 až 5 cm. Odkrajujte asi centimetr silné plátky, každý trochu rozmáčkněte, doprostřed položte jahodu, zabalte ji a vytvarujte kulatý knedlík. Rychle zpracujte všechno těsto.
4
Knedlíky opatrně vložte do vroucí vody a vařte 6 minut. Sítkem nebo děrovanou naběračkou knedlíky vylovte a rozdělte na talíře. Podávejte se smetanou, rozpuštěným máslem, cukrem a zbylými čerstvými jahodami.

RADA: Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Jahodová sněhová roláda

Jahodová sněhová roláda

Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrubá mouka Jahody Máslo Sůl Tvaroh Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané těstoviny II.

Zapékané těstoviny II.

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Srbský vepřový guláš

Srbský vepřový guláš

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

"Péřová" bublanina

"Péřová" bublanina

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Vepřová omáčka s žampiony

Vepřová omáčka s žampiony

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se…

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

175
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
84
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
82
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
66
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
59
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z tortilly!
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z…
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
AHA.cz Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz „Šťabajzna“ Loretta Switová (†87): Ve stáří propadla závislosti!

„Šťabajzna“ Loretta Switová (†87): Ve stáří propadla závislosti!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Další doporučené recepty:

Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové gaspaccho
Jahodové gaspaccho
Jahodové chia s želé
Jahodové chia s želé
Jahodové knedlíky-nejrychlejší
Jahodové knedlíky-nejrychlejší
Jahodové koláčky
Jahodové koláčky
Jahodové lívanečky
Jahodové lívanečky
  • Recepty.cz
  • Jahodové knedlíky raz dva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact