g
zeleninová směs
mražená lahůdková, nebo mix čerstvé: kukuřice, hrášek, fazolky, květák, mrkev, (celer, brokolice...)
30
g
máslo
1
lžíce
olej
30
g
sušené houby
cca
3
stroužek
česnek
dle chuti, cca
sůl
pepř mletý
majoránka
dle chuti
50
g
hladká mouka
cca 40 -
1,25
l
zeleninový vývar
cca
zeleninová nať
- petrželová, celerová...
Postup přípravy receptu
1
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme směs zeleniny se sušenými houbami, které jsme v dlaních promnuli na menší kousky. Po osmažení přidáme nastrouhaný česnek, vše zaprášíme moukou a za stálého míchání vše osmažíme dorůžova. Zalijeme vývarem, přidáme pokrájené brambory, osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou (lze přidat i mletý kmín) a vaříme do změknutí brambor za občasného promíchání. Nakonec vmícháme nasekanou zelenou nať, případně ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a můžeme podávat.