• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Závin z listového těsta s česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Závin z listového těsta s česnekem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 70
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Závin z listového těsta s česnekem
Závin z listového těsta s česnekem
Závin z listového těsta s česnekem
Závin z listového těsta s česnekem
Závin z listového těsta s česnekem
Závin z listového těsta s česnekem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g tavený sýr
    • 400
      g listové těsto
    • 1
      hrst strouhanka
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 250
      g moravské uzené

Postup přípravy receptu

1
Z tohoto množství budou 2 záviny, proto si vše rozděíme na 2 poloviny.
2
Listové těsto rozválíme asi na 20x40 cm a ze sýra, kysané smerany a česneku vidličkou umícháme směs. Protože na potření závinu bude stačit půl vejce, tak ho v hrníčku rozmícháme a polovinu přilejeme ke směsi sýra. Středem těsta položíme plátky uzeného masa do řady za sebou, na to pomažeme sýrovou směs, lehce zaprášíme strouhankou a na to znovu položíme maso a tak opakujeme, až vše spotřebujeme. Je jedno, budeme-li končit sýrem nebo masem.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Pak lehce přehneme zbývající těsto přes sebe a závin uložíme na plech vypláchnutý vodou nebo na pečící papír přehnutými konci dolů. Pomažeme vejcem a dáme péct do vyhřátě trouby tak na 200 °C. Pečeme asi 10 min, potom zmírníme na 150 °C a dopečeme asi 10 min. Troubu nesmíme nejméně 15 min. otevírat.Závin má oproti jiným slaným závinům tu výhodu, že po nakrájení z něj nic nevypadává a dobře drží pohromadě.Jí se studený, ale nejlepší je vlažný.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový závin z listového těsta

Jablkový závin z listového těsta

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 28. 8. 2014 19:40

    Dobrý hutný závin. Sice ne moc zdravý, ale tak už to u výborných věcí často bývá :) Důležité je, že v něm nejsou žádné "problematické" suroviny, takže je ideální pro párty, kde nevíte, kdo co nejí. S tímto se velmi pravděpodobně zavděčíte všem :)

  • Jandy | 7. 4. 2013 14:14

    výborný recept, trochu som ho upravila,kedže som nemala tavený syr, tak som do smotany nastruhala tvrdý syr / dosť vela/ a tiež čerstvú pažitku, ktorá prevoňala celý koláč, mňam....

  • katuusss | 2. 8. 2012 20:46

    Recept se stal našim oblíbeným -děláme několikrát do roka - moc dobré! :)

  • barus.v | 14. 12. 2011 18:25

    Je moc dobrý ;-)

  • Jana | 10. 5. 2011 06:53

    Je výborný :-)

  • MartikK
    MartikK | 15. 3. 2011 23:07

    Opravdu moc dobré, jen je potřeba nepřehnat to se sýrovou směsí. Minule, když jsem ho dělala, dala jsem jí tam v poměru k uzenému masu více a bylo to moc hutné - stačil jeden kousek a člověk byl plný :) Příště určitě uberu.

  • kalash.nika | 15. 10. 2010 14:08

    Je výborný, dávám za 1. Zítra ho poněkolikáté dělám návštěvě.

  • Dany PB
    Dany PB | 7. 10. 2010 23:54

    Já použila šunku a bylo to moc dobré :-)

  • Šárka Rudlová | 17. 8. 2010 10:17

    Místo zakysané smetany jde i bílý jogurt.

  • Martina Hájková | 13. 10. 2009 14:48

    Super,jednoduché,ryché chutné...1*

  • Miroslava Červenková | 19. 9. 2009 15:17

    Výborné, skvělé, mňamózní!!!!!!!!!

  • Roman Raba | 31. 7. 2009 20:08

    Závin byl nejlepší, co jsem kdy z listového těsta jedl. Ještě vlažný je skutečně fantastický. 1.

  • Jana Vencková | 16. 1. 2009 21:48

    Díky za recept, zkoušela jsem dnes poprvé a dost mě nadchnul :-))...myslela jsem si, že ho budu mít na víkend k večeři, ale v podstatě jsme ho "sežrali" hned při ochutnávce, jak se povedl (respektive já sama). Takže velká jedna a určitě zařazuji do oblíbených. Dělám různé jiné slané náplně do listového těsta, ale tohle je super nápad. Pěkně se to vrství a nic nevypadává. Jen jsem měla 500 gr těsta, takže i taveného sýra jsem dala 350 gr a stejně tak moravského uzeného.

  • Jana Remková | 12. 7. 2008 09:34

    Tak se nerozčilujte Helo,je to dobrý recept a hned jsem taky přidala jedničku,protože ho znám a vím,že je fakt dobrý.Nevím,kterou Terezu mislíte,Terezu J.? nemyslím,že by byla taková,to se někdo jen baví.

  • Hela - | 12. 7. 2008 08:00

    Včera 11x jednička, dnes přibyla 5. To ti to Terezo opravdu dělá tak dobře ?

  • Oldřich Gargulák | 10. 7. 2008 20:30

    Myslíte VIP? Placené služby?

  • Simča Sládková | 10. 7. 2008 20:21

    No Oldo, takhle vpravo jsou 4 okna s názvy "diskusní forum" "fotogalerie", "blog" a čtvrtá z nich "chat" :-)

  • ladislava staffenová | 10. 7. 2008 18:58

    Jano a už jste na ten chat přišla?Mně se to ještě nepovedlo,sice se dostanu skrz,ale pak prostě nic.Žádná reakce,a to tam je od Kovářů návod.Asi bychom to měli prubnout,až bude čas.Třeba se to všichni i naučíme :-))

  • Oldřich Gargulák | 10. 7. 2008 18:01

    Taková jsem já. Jaký chat.

  • Jana Remková | 10. 7. 2008 17:27

    Oldřichu,žasnu,jste ochota sama.Jindřiško,asi jste na to už přišla,že?Taky jsem na to sice přišla sama,ale těch ikonek jsem si taky hned nevšimla.Dodnes spoustu věcí nevím.Třeba,jak se dostat na chat v těchto receptech.

  • jindřiška ševčíková | 10. 7. 2008 11:27

    Děkuji moc,ty ikonky nad fotkou jsem fakt nezaregistrovala.A dokonce se mi to i povedlo.Tak dobrou chuť.

  • Oldřich Gargulák | 10. 7. 2008 11:10

    Zkuste na to přijít sama, systémem pokus-omyl.Já to tak dělám; PC jsou blbovzdorné-to myslím i na sebe. Až bude nejhůře, klik na pravou ikonku nad foto.

  • jindřiška ševčíková | 10. 7. 2008 11:01

    dobrý den,můžu poprosit o radu jak se dávají recepty do oblíbených?děkuji

  • Gábina H | 10. 7. 2008 09:08

    Ještě jsem zapomněla pochválit to balení závinu. Vypadalo to moc hezky, nic nevytékalo. Určitě využiji i u dalších receptů.

  • Gábina H | 10. 7. 2008 09:07

    Závin byl výborný, těsto jsem dělala podle receptu Listové těsto bez překládání, taky výborné..

  • Danka Snášelová | 26. 4. 2008 19:17

    Vyzkoušela jsem tento závin na manželovu oslavu narozenin. Výsledek - výborná česneková chuťovka. Dala jsem 3 vrstvy nádivky. Uzené jsem měla trochu větší, proto jsem i závin vytvořila o kapánek širší. A to byla chyba, protože po upečení - při krájení byly řezy o něco delší. Proto jsem je pro lepší manipulaci překrojila na půl. Na chuti to ale vůbec neubralo. Autorka má pravdu. Závin má oproti jiným slaným závinům tu výhodu, že po nakrájení z něj nic nevypadává a dobře drží pohromadě. Helo, děkuji za recept a dávám velikánskou 1.

  • Vlaďka Dary | 14. 3. 2008 15:49

    Tož jsem také zkusila tuhle dobrotu a fakt je supr,dávám za 1!Teď jsem dopekla novou várku,aby byl mls na víkend,ale mám dojem,že se možná nedočká ani sobotního rána:-)Díky za prima recept!

  • Hela - | 12. 3. 2008 20:29

    Ahoj Mino, musela jsem se smát tvému komentáři. Doufám, že jsi si při tom pochutnávání na mě vzpoměla! Je to, jako bys byla u mě na návštěvě - akorát sis to musela upéct sama...haha...

  • milena kubikova | 12. 3. 2008 19:07

    tak toto je uzasna zalezitost....bola by som schopna sama zjest cely jeden zavin a mamicka druhy....este, ze mame v sebe klapku a pevnu volu....ale treba ju teda sakra velku...tu volu.....je to fajneeee

  • Jana Kutačová | 2. 2. 2008 19:57

    Vynikající závin,dělala jsem na svou oslavu narozenin.Všichni moc chválili.o)

  • Jarka O. | 17. 1. 2008 17:07

    Helo, nechala jsem Vám vzkaz u Strašidýlek. Jinak děti pily jako duhy, vypily půl láhve malinového sirupu s vodou:-))))))

  • Hela - | 17. 1. 2008 13:22

    To mě překvapilo a potěšilo, že právě na tenhle recept padla vaše volba v kroužku vaření pro děti. Velmi dobře se totiž na to pije a tak ho dělám spíš na nějaké oslavy. Abych pravdu řekla, právě na vás a váš kroužek jsem myslela p. Jarko Oumarová, když jsem sem dávala recept na Strašidýlka.

  • Jarka O. | 17. 1. 2008 07:17

    Spáchali jsme to v úterý s dětmi na kroužku vaření a chutnalo nám moc, děti posílají 1:-)

  • Zuzana Šindlerová | 14. 1. 2008 12:19

    Nedala jsem strouhanku, jinak vše úplně stejné, ale namazala jsem směs na celou plochu, na to moravské a zamotala jako na šneky, nemá to chybu, opravdu vlažné je to super, jaké je to studené, Helo, to nevíme, protože mně to doma zblajzli málem i s pečícím papírem. Děkuji za recept a dávám rozhodně za 1*.

  • Anonym | 4. 1. 2008 07:21

    Dělám velice podobnou směs (tedy bez strouhanky a uzeného,přidám nastrouhaný eidam či goudu a trochu majolky)a mažu na plátky veky ,pak zapékám v troubě do růžova.Bezva chuťovka.Ten závin bude určitě taky moc fajn.Česnek a sýr, to nikdy nezklame.:-) PS

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané štrůdly a rolády Jednohubky
Chuťovky Slané Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Listové těsto Moravské uzené Strouhanka Tavený sýr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Židovské řízky

Židovské řízky

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

71
Houbový guláš
Houbový guláš
69
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
62
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
61
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
60
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Závin z bramborového těsta
Závin z bramborového těsta
Závin z listového těsta na slano
Závin z listového těsta na slano
Závin z listového těsta s červenou řepou
Závin z listového těsta s červenou řepou
Závin z listového těsta se špenátem
Závin z listového těsta se špenátem
Závin z listového těsta se zelím a slaninou
Závin z listového těsta se zelím a…
Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
  • Recepty.cz
  • Závin z listového těsta s česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact