Cibuli nakrájíme na větší kousky, zpěníme na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso a prudce opečeme. Osolíme, opepříme, zasypeme paprikou, zakapeme sójovou a worchestrovou omáčkou, podlijeme vodou a dusíme. Po chvilce přidáme kostku masoxu, asi 2 lžíce kečupu a dál dusíme. Až je maso poloměkké, kastrol dáme do hodně rozpálené trouby, zapnuté jen na horní pečení.
2
Necháme v ní asi 30 min., až se nahoře vytvoří "škraloup". Potom vyndáme, přidáme hrášek a na sporáku vydusíme šťávu, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, krátce ještě povaříme a dochutíme.
3
Podáváme s knedlíkem. Pokud guláš do druhého dne zhoustne, nařeďte ho červeným vínem, bude mít chuť jako kdyby byl z divočiny.