Z bedel odstraňte nožičky a klobouky nakrájejte na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm orestujte,...
více o Dršťková z bedel
Očištěné hříbky pokrájejte na plátky. Polovinu sádla rozpusťte v kastrolu a vsypte nakrájené hřiby. Duste je ve vlastní šťávě, dokud nevydusíte...
více o Houbový guláš
Rajčata omyjte a odkrojte z nich vršky. Poté rajčata vydlabejte, dávejte při tom pozor, abyste neporušili slupku. Vydlabané části rajčat dejte bokem a...
více o Zapečená plněná rajčata
Den předem naložíme maso. Nakrájíme ho na kostky, smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a necháme přes noc v chladu marinovat.
Cibuli...
více o Jehněčí guláš
Na sádle osmahneme dozlatova cibuli pokrájenou na plátky, přidáme kuřecí prsa pokrájená na větší kostky a necháme zatáhnout. Pak přidáme dle uvážení...
více o YESenická kuřecí prsa
Sýr najemno nastrouháme, česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme majonézu, tavený sýr, špetku soli a pepře, mletou papriku a najemno nasekanou petržel...
více o Sýrová pomazánka
Na trošce tuku osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli. Přisypeme na kolečka nakrájené debrecínské párky, které na cibuli též osmažíme....
více o Debrecínská polévka (s medvědím česnekem)
Klobásy nakrájíme na kolečka a nasucho opečeme v kastrolu dozlatova. Pak je přendáme na talíř. Jsou dost tučné, takže nebudeme potřebovat přidávat tuk...
více o Rajské fazole s uzeninou
Celer očistíme, rozpůlíme a vložíme uvařit do silného masového vývaru. Použít můžeme i celer, vařený v polévkovém vývaru, který nebudeme dále...
více o Pomazánka z vařeného celeru
Tvaroh dáme do misky a vyšleháme s hodně změklým máslem (ne rozpuštěným). Přidáme jemně pokrájenou půlku čerstvé kapie, trochu navršenou lžíci...
více o Křenová pomazánka à la budapešťská
Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova, přidáme připravené kostky masa, které za občasného...
více o Vepřový guláš s mrkví
Maso nakrájejte na 4–5cm kousky a dejte je do mísy. Promíchejte se surovinami na marinádu a marinujte nejlépe přes noc, minimálně ale 2 hodiny. Pak...
více o Grilovaný kuřecí kebab
Silnější plátky krkovice (nenaklepáváme) osolíme, opepříme a obalíme ve směsi umíchané z hladké mouky a mleté papriky.
Na rozpuštěném sádle, osmažíme...
více o Papriková krkovice
Slaninu nakrájejte na kostičky, orestujte na pánvi a poté přemístěte do hrnce.
Vepřové maso nakrájejte na zhruba centimetrové kostičky, rozpalte pánev...
více o Gulášová polévka
Nejprve sušené houby zalijeme vodou.
Cibuli najemno nakrájíme a zpěníme na oleji.
Přidáme mletou papriku, kysané zelí, na kostky pokrájené brambory a...
více o Vánoční zelňačka s tofu
Předehřejte si troubu na 180°C a připravte si marinádu. Ve sklenici smíchejte mletý římský kmín, kurkumu, sůl, mletou paprikou a vše zakápněte...
více o Květákové steaky
Na plnější lžíci sádla nebo másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté přisypeme na kostičky pokrájené uzené nebo šunku, dle chuti...
více o Rychlá vaječná rýže
Do pekáčku pokrájíme na silnější nudličky očištěnou, nejlépe bílou větší papriku, cibuli, nasekaný česnek a na čtvrtky pokrájená rajčata. Kdo chce,...
více o Špekáčky / klobásky v leču pečené
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme mleté maso a dále smažíme a mícháme do jeho rozdrobení. Osolíme, opepříme, přidáme...
více o Gulášová polévka se zelím
Mleté maso (nejlépe z bůčku) dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané, na menší kusy pokrájené zelí, na kostičky pokrájené uzené maso, vajíčka, mletou...
více o Zelné karbanátky s uzeným masem
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme. V kastrolu osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce...
více o Vepřové plátky s hráškem a mrkví
Kuřecí prso potřete olejem, opepřete a zasypejte mletou paprikou. Maso zprudka opečte na pořádně rozehřáté pánvi z obou stran, z každé asi 2 minuty....
více o Smažená rýže Nasi Goreng
Do zhruba kilogramového kusu, libové krkovice, bez kosti uděláme několik hlubokých zářezů (nedokrojit na plátky!). V oleji rozmícháme koření dle chuti...
více o Plněná krkovice na jehle
Do vyšlehaného másla přidávejte za stálého šlehání prolisovaný tvaroh, drobně krájenou cibuli, prosátou mletou papriku, mléko a sůl....
více o Liptovská pomazánka podle ČSN
Jemně mletou šunku přidávejte za stálého míchání do dobře vymíchaného másla. Šunku je třeba dvakrát až třikrát semlít. Pak zvolna přidávejte smetanu a...
více o Šunková pěna podle ČSN
Nejprve si kuřecí prsa uvaříme ve vodě tak, aby byla dokonale měkká. Poté je přemístíme na talíř nebo prkénko a roztrháme vidličkou na vlákna. Ve...
více o Tacos
Mleté maso dáme do mísy, dochutíme kořením a mírně solí. Přidáme vejce, dobře promícháme a mírně zahustíme hrubou moukou, cca 1-2 lžíce (lze i...
více o Tvarůžky a Romadur v mletém mase
Řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Vejce vyšleháme se solí dle...
více o Sládkovy řízky (pivní těstíčko)
Do širokého hrnce na rozpálený olej přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, a osmažíme. Až se zelenina opeče a pustí svoje aroma, přidáme...
více o Zeleninová polévka s červenou čočkou
Do vepřového masa v celku uděláme několik hlubokých zářezů a vytvoříme tak jakousi širší mřížku. Dáme pozor, abychom maso nedokrojili a s řezem...
více o Vepřové dušené v zelenině
Kroužky cibule ponořte do misky 1 (směs s moukou) A ujistěte se že jsou plátky dobře pokryté ze všech stran,kroužky dáme na stranu a spojíme směs 1...
více o Cibulové kroužky
Na první pánvi si rozpálíme olej na střední teplotu a přidáme na středně velké kousky nakrájené tofu, pánev by měla být větší aby každý kousek tofu...
více o Zeleninová pánev s Tofu a rýží
Troubu rozehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Hrušky oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a odstraňte jádřince. Dýni překrojte napůl,...
více o Dýňová polévka s hruškami
Chystáme den předem: Sójové kostky zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Tím z části zbavíme maso sójové a moučné chuti. Vodu vylejeme, napustíme...
více o Veganský guláš
Fazolky zalijte studenou vodou a nechte odstát přes noc.
Druhý den je uvařte.
Krátce před dovařením přidejte brambory nakrájené na kostky, osolte a...
více o Kopaničářská zelňačka
Vejce vyšleháme v misce, přilijeme pivo, přisypeme mouku, koření a sůl. Solíme o trošku více nebo po osmažení řízečky ještě osolíme. Vše dobře...
více o Cuketové řízečky v kořeněném těstíčku
Na jemně pokrájeném špeku (oleji) si osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme očištěnou, na nudličky pokrájenou hlívu a papriku,...
více o Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme.
Vymačkané zelí pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, přidáme nastrouhaný česnek,...
více o Řízky v zelném těstíčku
Cizrnu slijte a v míse promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, mletou paprikou, drceným římským kmínem a trochou soli. Vyklopte ji na plech...
více o Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Nakrájime si cibuli na proušky Tenké asi 0.5cm. Přidáme do misky se sýrem a ramou a podle chuti přidáme papriku sul pepr.. a dáme na 45minut do...
více o Sýrová pomazánka
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobené droždí, cukr a trošku mléka. V důlku umícháme řidší kašičku, ze...
více o Škvarkový koláč (placky)
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, nastrouhaný česnek, papriku, pepř, sůl a vodu. Vše řádně promícháme a přidáme strouhanku na zahuštění směsi,...
více o Mleté koule s romadurem
Papriky pokrájíme na cca 3 - 4 cm široké "kroužky". Papriku zbavenou semínek, kterou nespotřebujeme, například zbylou od stopky nebo špičku, pokrájíme...
více o Mleté maso se sýrem pečené v paprice
Na sádle nebo oleji si osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme mleté maso, které osolíme, opepříme a dále smažíme do zezlátnutí....
více o Srbské rizoto
Cibuľku nakrájame nadrobno, mrkvu a petržlen nastrúhame na hrubom strúhadle. Môžete pridať aj ďalšiu zeleninu podľa toho čo máte radi.
Do hrnca dáme...
více o Chutná zeleninová polievka
Listové těsto rozválíme na obdélníkový plát, který do poloviny posypeme dle chuti sladkou, pálivou nebo uzenou paprikou a posypeme nastrouhaným uzeným...
více o Kořeněné sýrové tyčinky