Brokolici rozebereme na růžičky a v mírně osolené vodě povaříme asi 3 minuty. Rozmícháme 1 zakysanou smetanu s 4 vejci, osolíme, opepříme. Na vymaštěnou zapékací misku rozložíme brokolici, přidáme párky nakrájené na kousky a zalejeme vajíčky se zakysanou smetanou. Posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct (160 °C - asi 20 minut).
2
Když dospod pekáčku vložíte uvařené brambory nakrájené na plátky, osolené, pokmínované, tak máte jídlo hotovo najednou i s přílohou.
Vážně jednoduchoučké a moc dobré. Brokolici jsem uvařila doměkka v páře, mám ji tak radši. Pekla jsem s bramborami (vrstva dole i nahoře) a nahoru naskládala plátkový sýr a česnek. Bylo to opravdu moc dobré a rychle hotové.
Recept pro začátečníky jako stvořený. Je to velmi snadné a výsledek byl výborný. Miluji zeleninu na všechny způsoby, takže jsem si opravdu pochutnala. Dávám za jedna. :) Jediné, co jsem vynechala, byl párek.
chichi
|20. 3. 2007 17:23
druhý pokus byl o poznání úspěšnější. brokolici jsem dala dospod a brambory navrch. moc dobré
Jana Kutačová
|7. 3. 2007 21:25
Nemám zkušenosti s horkovzdušnou troubou,ale je fakt,že připalovat by se to rozhodně nemělo a já ,když to dělám přesně podle receptu, většinou mívám vše ponořené pod smetanovou zálivkou a co přečuhuje,zatlačím dospod.:o).Možná se to peklo více zprudka...
Chichi
|7. 3. 2007 18:37
Chtěla bych se zeptat, jestli brokolice musí být celá ponořená? Kousky, které byly "na suchu" se mi pálily. Nebo je nevhodná horkovzdušná trouba?
Karel Recky
|7. 3. 2007 17:52
Vyškoušel jsem recept bez smetany a šlehačky.Jenom jsem si víc pohral s vajíčky.Žloutky jsem zamíchal se sýrem a zalil brokolici,z bílku vyšlehal sníh a po chvíli peční přidal na brokolici a chvíli zapékal.Ten sníh jsem posypal trochou sýra a bazalky.Dalo se to.
Klara Neumannova
|17. 1. 2007 20:29
Tento výborný recept jsem si uvařila do práce k obědu a musim uznat, že je opravdu výborný!! pochutnala jsem si...děkuji
Anonym
|9. 5. 2006 12:09
Mohu se jen zeptat,kde bydlíte,že tam nemáte zakys.smetanu?Tento recept je opravdu mňam.Snad to bude dobré i bez té smetany.Přeji hodně zdaru. M.B.
Zuzka Barvova
|9. 5. 2006 10:17
Dekuji za radu, hned to dneska vyzkousim.
Jana Kutačová
|9. 5. 2006 09:48
Paní Zuzko,dělávala jsem to i bez zakysané smetany a bylo to moc dobré.S tou šlehačkou bych šetřila-max 2 lžíce na rozmíchání s vejci.
Zuzka Barvova
|8. 5. 2006 11:58
U nas neprodavaji zakysanou smetanu, muzu ji nahradit slehackou?
Anonym
|3. 5. 2006 07:08
Zkoušela jsem to i s květákem- opravdu dobré,ale brokolice se mi osvědčila jako úplně nejlepší..o)))
Pavlína Svitáková
|2. 5. 2006 16:45
Tento recept je chutný.Když není brokolice je možno zaměnit za květák.