g
kečup - jemný
kvůli výrazné chuti doporučuji Heinz!
Postup přípravy receptu
1
Nadrobno nakrájenou cibulku "zpěníme" na lžíci tuku (víc nedoporučuji dávat - salám pustí spoustu tuku). Přidáme na kostičky nakrájený salám a necháme ho pustit šťávu. Mezitím uvaříme natrvdo vajíčka, která po zchladnutí nadrobno nakrájíme a přidáme k salámu. Do směsi přidáme kečup a po zamíchání odstavíme z plotny.
2
Celou směs důkladně smícháme s uvařenými špagetami a dáme do větší zapékací misky (používám skleněné zapékací misky, které nevymazávám). Povrch posypeme strouhaným sýrem tak, aby byl celý zakrytý. Poté mísu zakryjeme (je možné použít i alobal) a dáme do rozpálené trouby. Každá trouba peče jinak a proto je nutné směs hlídat. Já pokud mám přikrytou mísu, nechávám zapékat cca 20 minut a pak ještě 15-20 minut odkryté při teplotě 200 °C. Sýr by měl mít krásnou zlatavou barvu. Pokud se týká kořenění, je možné přidat pepř (já ho kvůli dětem nedávám) a směs nesolím , (v salámu a kečupu je dostatek soli) ale kdo má rád solené může solit.