Na pekáček dáme trochu oleje, poklademe na plátky nakrájenou cibulí, dále poklademe plátky uzeného bůčku, houby a na to dáme osolené a okořeněné řízky. Zalijeme smetanou, přikryjeme pekáček buď alobalem nebo druhým pekáčkem a dáme do trouby péct. Zapékáme asi 3/4 hodiny - hlídáme. Když jsou řízky měkké odstraníme alobal a necháme maso zrůžovět. Pokud se nám smetana vyvařila, můžeme dolívat.
Moc dobré, ale příště bych dala nejdřív péct cibulku se slaninou/bůčkem, pak bych přihodila houby a zase nechala chvíli péct, a maso a smetanu až na poslední půlhodinku. I podle originálního receptu to bylo moc dobré, měli jsme k tomu rýži a všichni chválili.
borůvka
|29. 5. 2016 17:24
Dneska zkusíme udělat na večeři ! Určitě to bude dobrota !? :-) <3
borůvka
|29. 5. 2016 17:24
Dneska zkusíme udělat na večeři ! Určitě to bude dobrota !? :-) <3
Mila Tischer
|25. 9. 2012 13:38
Diky tomu, ze se letos primo topime v houbach, a ja uz nevim, co s tema houbama mam delat, narazila jsem na tento moc dobry recept. Prave prisla z lesa, cerstve houby v kosi, ostatni ingredience mam tez, (krome bucku), tak jsem misto bucku dala anglickou slaninu, mam pocit, sluzbu udelal stejnou. Je to fakt dobry jidlo. Jelikoz mam namrazeny kvanta hub, budu delat i z mrazenejch. Davam za 1.
Monika
|6. 1. 2008 12:52
Před chvilkou jsme dojedli, opravdu výborné. akorát příště dám míň oleje, ten bůček pustí šťávy dost. dávám 1!
Hana Rožníčková
|12. 11. 2006 18:22
Milý Anonyme, vy tohle jídlo jíte každý den??? To se nedivím, že cholesterol a kalorie letí....Myslím, že jednou za čas to neuškodí a hlavně - 150g bůčku, kolik asi vyjde na každého???
Anonym
|12. 11. 2006 14:51
Bůček a smetana, ... kalorie a cholesterol letí nahoru.
Anna
|12. 11. 2006 11:57
Toto jídlo jsem zkoušela před 3 dny, bylo moc dobré a doma rodince chutnalo. Takže zopakuju brzo.
Anka
|9. 11. 2006 14:58
Dělám to z vepřového masa a místo hub dám podušené papriky a rajčata a syrové brambory na plátky na dno pekáčku a také nahoru,ale dnes zkusím ten váš recept,určitě bude taky výborný.
Dana
|6. 11. 2006 14:32
Ještě lepší je dát syrové brambory nakrájené na plátky přímo na maso. Dá se dělat i maso vepřové tímto způsobem, jen se peče trochu déle. Jde dělat i v remosce.
Zdeňka
|7. 10. 2006 20:11
Dnes jsme měli k obědu a všem moc chutnalo.Výborný recept,díky,dávám za 1.
Jana z VM
|6. 10. 2006 07:43
Úplně jsem tuto "krásu" přehlídla!! Ta fotografie je perfektní a ještě určitě perfektnější ta skutečnost! Musím určitě brzo vyzkoušet !!
Michaela K.
|5. 10. 2006 19:30
přímo výborné!!! Dneska jsem to udělala a zařadila jsem si ho mezi top recepty. Opravdu stojí za to. :)
Jana
|25. 9. 2006 16:04
Lucko, zvojtila jsem to.Houby přijdou na ten bůček a na něj teprve řízky. Dík za upozornění. Prosím kuchařku o opravu. Děkuji moc. Jana H.
Lucie Harcová
|25. 9. 2006 10:37
Nějak jsem nevyčetla, kdy se přidají ty houby, jestli hned na začátku pečení nebo v průběhu a na kterou vrstvu se pokládají, hned na cibuli nebo na kuřecí řízky ?