Netradičními chuťovkami v podobě malých papriček, naplněných směsí ochuceného mletého masa s čedarem, posypaných mozzarellou a zapečených v troubě, překvapíte každou návštěvu.
Papriky podélně rozkrojte na poloviny, zbavte semínek. Maso dejte do mísy, přidejte většinu posekané petrželky, nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, strouhanku, vejce a nastrouhaný čedar. Směs dobře zpracujte rukama a dochuťte solí a pepřem.
Papriky naplňte masovou směsí, naskládejte na plech či do zapékací mísy, posypte nastrouhanou mozzarellou a dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C asi na 20 minut. Před podáváním je posypte zbylou nasekanou petrželkou. Jsou dobré teplé, ale i zastudena.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)