Krkovici potřeme trochou oleje, posypeme gyros kořenící směsí a pokud máme koření bez obsahu soli, tak krkovici před kořeněním ještě nasolíme. Takto připravenou krkovici necháme alespoň dvě hodiny proležet, ale nejlépe je nakořenit jí přes noc a nechat v chladnu pod fólií.
Po odležení osmažíme krkovici na rozpáleném sádle či oleji ze všech stran dozlatova a když bude mít krkovička po celé své ploše osmaženou zlatavou barvu, obsypeme jí bohatě klínky pokrájených cibulí, které necháme za občasného promíchání "očistit" hrnec od výpeku. Když cibule zesklovatí, přilijeme trochu vývaru (maso nesmí plavat, jen se dube dusit na cibuli, která nám z vývaru bude vykukovat). Dusit můžeme krkovici pod poklicí jak v hrnci na kamnech, tak i v troubě zhruba hodinu do změknutí masa, za občasného podlití dle potřeby. Použít můžeme i tlakový hrnec, kdy po natlakování postačí cca 15-20 minut + doba dušení po odstavení a uvolnění poklice tlakového hrnce.
Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a necháme cca 5 minut odpočinout a zatáhnout, než se pustíme do krájení plátků masa z krkovice. Mezitím si doladíme cibulový sos, kdy buď výpek naředíme troškou vývaru, který zahustíme jíškou a krátce provaříme a dle chuti případně dosolíme a opepříme nebo dušenou cibuli můžeme rozmixovat s vývarem a tím vývar i zahustíme a použijeme jako hladkou omáčku. To záleží i na typu přílohy, kterou budeme ke krkovici podávat, zda bude potřeba jen trochu sosu, nebo více omáčky.