Na vymaštěný plech rovnoměrně rozložíme polovinu strouhaného sýra.
2
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, vejcích a poskládáme na sýr. Další vrstvu vytvoříme z plátků šunky a poslední vrstvu z druhé poloviny sýra (na šunku můžeme dát i orestované žampiony smíchané s taveným sýrem). Navrch rozetřeme vyšlehanou smetanu, vložíme do trouby a pečeme.
Velmi zajímavý recept. Jelikož chybí údaj o délce pečení, tak bych jen doplnil, že jsem maso pekl v skleněné zapékací misce, kterou jsem vymazal máslem a pekl na 180 °C cca 50 min. Sýr se vůbec nepřipekl a vše bylo výborné. Děkuji za dobrý nápad, určitě ještě někdy využiji..
efi
|15. 3. 2013 17:30
tyhle recepty miluju O:-) , jak dlouho zhruba a na kolik se to peče?
Dobrý den, tento recept jsem včera vyzkoušela a moc se mi osvědčil. Dnes jsem chtěla recept ohodnotit jedničkou, ale omylem jsem klikla 5. Proto ma teď recept mnohem horší hodnoceni. Moc se omlovám. Recept byl opravdu výborný. :-(
Naprostá lahůdka, vymazala jsem dno ještě máslem a sýr se nepřipekl, šlehačku jsem našlehala tak z poloviny a nahořes spolu se sýrem vytvořila krásnou krustu. Jako přílohu jsme měli jasmínovou rýži. Přidávám do oblíbených! <3
Olga Nachtigalová
|20. 1. 2010 12:50
Chci se jen zeptat, jestli se to skutečně dává na plech, tzn. normální velký plech. Pokud ano, nejsou na velkém plechu 6-7 řízků trošku ztracené? Vypadá to jinak moc dobře
Olga Nachtigalová
|20. 1. 2010 12:50
Chci se jen zeptat, jestli se to skutečně dává na plech, tzn. normální velký plech. Pokud ano, nejsou na velkém plechu 6-7 řízků trošku ztracené? Vypadá to jinak moc dobře
Monika Hajkova
|18. 6. 2009 14:38
Recept je vynikající, moc nám s přítelem chutnalo. Aby se sýr nepřipekl, nalila jsem pod něj ještě trochu smetany. Skutečně výborné jídlo.
Danka Snášelová
|2. 3. 2009 16:29
Danko, jaký Eidam je pod maso lepší? 30%, nebo 45%? (aby se moc nepřipaloval). Děkuji.
Stella S
|1. 3. 2009 19:03
Výborné,vřele doporučuji!! Připravovala jsem v keramické zapékací misce, kterou jsem trošku vymazala máslem, sýr se vůbec nepřipálil (i když jsem čekala opak). Jako přílohu jsem zvolila opékané brambory. Za jedna!!
Vendula m.
|10. 2. 2008 12:37
Bylo to vyyyyborne :-) kureci prsa jsem rozrizla podelne, krasne se to vse propeklo a vubec nepripalilo. Super.
Vendula m.
|10. 2. 2008 12:37
Bylo to vyyyyborne :-) kureci prsa jsem rozrizla podelne, krasne se to vse propeklo a vubec nepripalilo. Super.
Dana
|24. 1. 2008 19:05
Právě jsem dojedla :-) chtnalo mi i když to bylo dost syté jídlo a celkem jsem se přejedla. Výborné to bylo s broskvovým kompotem :-)
Bronislav Macháň
|23. 12. 2007 13:23
To jídlo nemělo chybu, sýr se ani moc nepřipekl a o to připečené jsme se skoro poprali. S hranolkama a farmářským dressingem to byla skvělá kombinace. Díky za recept
Anonym
|12. 11. 2007 19:00
VHODNA JE K TOMU AKO PRíLOHA NAPRíKLAD HRANOLKY , PECENE ZEMIAKY ALEBO KROKETKY.
mirex
|15. 10. 2007 16:34
a co sa k tomu dava ako priloha??
Ondřej Kašík
|19. 8. 2007 12:57
Můžu se po tom fakt utlouct)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
danka lehocka
|25. 9. 2006 19:37
treba dávať pozor aký syr použijeme,neni syr ako syr!
Andrea Kopáčiková
|28. 8. 2006 10:48
No nic moc, sýr byl připálený ještě dřív než se dopeklo maso. Už nikdy!
Vladka Mikeskova
|27. 8. 2006 14:19
Vsichni jsme si pocutnali.Maso na tento zpusob je vyborny,jako pohadka!! Dik za inspiraci. Je to dalsi recept,ktery v nasi rodine urcite zopakujeme! Doporocuji vsem.
danka lehocka
|6. 10. 2005 19:56
Ten syr sa nepripáli,ja som sa tiež obavala ked som to prvý krát robila.3lahačku len trochu vyšlaham a je to perfektné.
marie krejzarova
|6. 10. 2005 18:17
Nikdy jsem nedávala ušlehanou šlehačku zapéci ,ráda bych věděla co udělá