g
hladká mouka
nebo 1:1 hladké a celozrnné pšeničné
1
balíček
prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
1
Zpracovat na vláčné těsto, rozdělit na polovinu a z každé půlky rozválet kruh o průměru asi 30 cm, rozdělit na osminy (trojúhelníky), na každý trojúhelník k základně položit plátek salámu a plátek sýra (popř. dušený pórek, cibulku nebo medvědí česnek) a stočit do tvaru rohlíku. Položit na papírem vyložený plech, potřít mlékem a posypat lněným nebo sezamovým semínkem nebo makem, prostě tím, co má kdo rád. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 175-200 °C - po dobu asi 20 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|17. 1. 2015 16:53
Rohlíky jsou vynikající!! Upekla jsem je návštěvě a snědly všechny! Potom jsem je vzala na oslavu a každý si je pochvaloval, jak jsou výborné. Hned druhý den mi všechny holky volaly o recept!
Lída
|23. 11. 2014 21:47
rohlíky jsou skvělé, dlouho vydrží vláčné- skvělé na svačinky pro mého muže kamioňáka! :-)
Vynikající chuť, určitě jsme nedělali naposled. Jen si pro příště těsto rozdělím na tři díly, protože z těch dvou dílů byly ty rohlíky celkem tlusté a náplň se v nich ztrácela.
Alena
|3. 5. 2011 09:14
Tvaroh si z mleka muzete udelat doma ;-)
Martina Šnaidaufová
|18. 4. 2010 07:47
Dobrý den, opravdu se těsně před pečením potírá ne vejcem, ale mlékem???????
Veronika
|7. 2. 2008 13:10
dobrý nápad zkusit to s Fetou prozatím jsem sehnala italské Mascarpone tak uvidíme...
Marie H.
|7. 2. 2008 12:36
Veroniku, zkuste třeba jemně nastrouhat Fetu, ale potom pozor se solí, Feta je na rozdíl od tvarohu slaná sama o sobě.
Veronika
|7. 2. 2008 12:03
Nevíte čím bych mohla nehradit ten tvaroh,bydlím v Řecku a není tady k sehnání....
Lucie Kadera
|1. 1. 2008 22:22
Skvely recept, skvele testo.Vyborne se s tim testem pracuje! Opravdu moc dobre!
Vera Vera
|27. 6. 2007 15:06
Tento recept je Ok...S těstem se dobře pracuje.Dala jsem mouku hladkou a celozrnnou pšeničnou .Všem vřele doporučuji.
Lenka Lenka
|5. 8. 2006 16:15
Tento recept jsem vyzkoušela a je opravdu skvělý.
Di
|30. 1. 2006 13:04
Určitě zajímavý je. Jý tyto rohlíčky dělám z klasického tvarohového těsta ze stejného množství tvarohu, polohrubé mouky a hery. Pravda, je to trochu méně dietní.