Připravte si domácí pribiňák ze smetany a tvarohu podle časopisu F.O.O.D. V kombinaci s máslovými sušenkami a čerstvými jahodami je výtečnou svačinkou i dezertem ke kávě.
Jahody omyjte a zbavte je stopek. Asi deset souměrných jahod pokrájejte svisle na tenké plátky a obložte jimi bok sklenek. Zbylé jahody pokrájejte na kostičky, dejte do kastrůlku, přidejte 2 lžíce cukru, 100 ml vody a přiveďte k varu. Nechte pár minut povařit a poté směs rozmixujte dohladka.
Pokud je omáčka příliš řídká, nechte ji ještě na mírném plameni zredukovat a následně zchladnout.
Vychlazenou šlehačku ušlehejte dotuha spolu s vanilkovým cukrem a poté ji vmíchejte do tvarohu.
Vznikne hladký krém. Ten přendejte do cukrářského sáčku a naplňte sklenky. Navrch rozetřete jahodovou omáčku a dejte alespoň na hodinu vychladit do ledničky. Sklenky ozdobte nasekanými pistáciemi a čerstvými jahodami.