Brambory uvaříme do poloměkka, oloupeme a nadrobno nastrouháme. Přidáme koření, zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr a lučinu. Z takto hotového těsta pomocí lžíce vytvarujeme kolečka (cca o průměru 5 cm), která pokládáme na předem vymazaný plech. Takto připravená kolečka dáme do trouby vyhřáté přibližně na 200-250 °C. Po cca deseti minutách plech vyndáme a na kolečka pokládáme plátek (kolečko) rajčete, na něj kolečko cibule a nakonec trochu mazacího sýra smíchaného se špetkou ďábelské směsi (pro lepší chuť a zbarvení). Poté plech vrátíme zpět do trouby a dopékáme zhruba 5 minut (podle toho, kdy nám okraje zrůžovějí).
2
Takto hotovou specialitu podáváme se zeleninovým salátem zhotoveného tak, že nakrájíme zeleninu a jako dresing smícháme zakysanou smetanu, sojovou omáčku, koření na tzatziky a rozlisované 3 stroužky česneku.