g
kuřecí maso
(stehenní nebo prsní řízky), krůtí nebo libové vepřové
1,50
lžička
kari
nebo jiné oblíbené koření
1
lžíce
solamyl (bramborový škrob)
1
ks
vejce
sůl
dle chuti
olej
na smažení
sojová omáčka
- není nutná
Postup přípravy receptu
1
Očištěný patizon pokrájíme na nudličky, maso na nudličky či kostky. Dáme do misky, osolíme, zaprášíme kořením a solamylem, přidáme vejce a promícháme. Necháme alespoň hodinu proležet pod pokličkou, poté opět promícháme a dáme na pánev s trochou rozpáleného oleje osmažit doměkka a dozlatova za občasného promíchání. Ke konci smažení můžeme zastříknout trochou sojové omáčky. Pokud máme rádi sos, do výpeku po vyndání směsi přidáme cca 3-4 lžíce vody, kterou v pánvi promícháme a necháme probublat.