Tenhle tradiční britský recept funguje jako skvělý „vyprošťovák“. Jde o klobásky s cibulí zapečené v pikantním těstíčku z vajíček, mouky, dijonské hořčice, mléka a piva, ovoněném tymiánem.
lžička
tymián
sušený nebo 2 lžíce čerstvých tymiánových lístků
sůl
Postup přípravy receptu
1
Zapékací formu vymažte máslem, naskládejte do ní klobásky a cibuli pokrájenou na větší klínky. Formu dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 15–20 minut. Klobásky i cibule by měly zezlátnout.
Mezitím připravte těstíčko. V míse rozšlehejte vejce s pivem, hořčicí a mlékem, přisypte mouku a tymián, směs osolte a umíchejte hladké těstíčko. Pekáč vyndejte z trouby, klobásky zalijte těstíčkem a ihned vraťte zpět. Pečte ještě minimálně 30 minut, těsto vyběhne a bude zlatavé a křupavé.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2020)