• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vepřový perkelt s tarhoňou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřový perkelt s tarhoňou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
Vepřový perkelt s tarhoňou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g vepřová plec
    • 150
      g cibule velká, cca
    • sádlo nebo olej
    • 1
      lžička mletá sladká paprika nejlépe maďarská, plnější
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      g červená paprika nebo menší kápie
    • 2
      ks rajčata vyzrálá
    • tymián pár lístečků
    • vývar dle potřeby
    • 250
      g tarhoňa v suchém stavu, cca

Postup přípravy receptu

1
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na zhruba lžíci sádla osmažit dosklovata. Poté přidáme na kostky pokrájené maso, které osolíme a opepříme. Když se nám šťáva téměř vysmaží, přisypeme plnější lžičku kvalitní sladké (můžeme i v kombinaci s pálivou) papriky a ještě velmi krátce (aby nezhořkla) ji s masem osmažíme za stálého míchání.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přisypeme na malé kostičky pokrájenou papriku a pokrájené vyzrálé rajčata, ze kterých jsme vybrali lžičkou semínka, trošku lístečků z tymiánu, promícháme, přidáme cca decilitr vývaru a dusíme zvolna pod poklicí do změknutí masa za občasného podlití a promíchání.
3
Vývar přidáváme po troškách, nechceme, aby nám maso "plavalo", pouze by se mělo "povalovat" a zvolna dusit v zeleninovém sosu. Zahušťovat nebudeme.

RADA: Tip, jak na dokonalé trhané vepřové

4
Po změknutí masa dle chuti můžeme dle chuti dosolit a opepřit, pokud jsme to s vývarem přehnali, sundáme pokličku a přebytečnou vodu zredukujeme varem.
5
Během vaření si uvaříme tarhoňu dle návodu na obalu v osolené vodě. Po uvaření scedíme a podáváme buď tak, že ji nandáme na talíř a na ni navrstvíme perkelt nebo ji zamícháme rovnou do hotového perkeltu.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

6
Velmi dobře chutná společně promíchané i vychladlé, tedy když zbude...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Maďarský guláš

Maďarský guláš

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Mletá sladká paprika Pepř mletý Rajčata Sádlo Sůl Tarhoňa Tymián Vepřová plec Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše

Langoše

Buchta proti všem předpisům

Buchta proti všem předpisům

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

155
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…
41
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš
28
Piškotové řezy s angreštem
Piškotové řezy s…
23
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Vepřový králík pečený na bylinkách
Vepřový králík pečený na bylinkách
Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Vepřový perkelt s nokedly
Vepřový perkelt s nokedly
Vepřový plátek s listovým špenátem
Vepřový plátek s listovým špenátem
Vepřový řízek
Vepřový řízek
Vepřový řízek s holandskou omáčkou
Vepřový řízek s holandskou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Vepřový perkelt s tarhoňou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact