Příprava perkeltu: Cibulku oloupejte a nasekejte nadrobno. V hrnci rozpusťte sádlo. Cibulku zpěňte na rozehřátém sádle. Vepřové maso nakrájejte a přidejte k cibulce. Osolte, opepřete a nechte orestovat. Papriky a rajče nakrájejte na kostičky. Přidejte k masu. Ochuťte vegetou. Nechte asi hodinu vařit, aby se voda vyvařila.
2
Příprava nokedlů: V míse smíchejte polohrubou mouku s vejci.Osolte a vypracujte těsto, do kterého postupně přilejte vodu tak, aby těsto nebylo tuhé ani příliš řídké - má být lepivé. Mezitím si dejte vařit osolenou vodu. Jakmile se voda vaří, přiložte na hrnec struhadlo s velkými oky (nebo přímo nástroj na výrobu zavářky do polévek, halušek atp.) a těsto pomalu protlačujte skrz do hrnce. Tím vzniknou malé kousky uvařeného těsta jménem nokedly. Nechte je chvíli povařit - měly by vyplavat na hladinu. Zceďte je a promíchejte s kapkou oleje, aby se k sobě nepřilepily. Nokedly podávejte s vepřovým perkeltem.
3
"Tento recept pro vás připravil známý italský kuchař Emanuel Ridi"