kg
mleté maso
směs - nejlépe telecí a drůbeží, jemně umleté spolu
1
ks
žemle
3
lžíce
mléko
1
lžíce
olivový olej
3
ks
vejce
sůl
pepř mletý
bílý, čerstvě drcený
koření
paštikové na dochucení
2
lžíce
vývar
2
lžíce
hnědý rum
nebo bílé víno
6
ks
vařená vejce
pršut
nebo plátky anglické slaniny na zabalení
Postup přípravy receptu
1
Umletou směs mas dejte do mísy k pokrájené žemli, namočené v mléce a rozmělněné. Přidejte olej, vejce, sůl a koření a začněte vypracovávat vláčnou směs, kterou ještě zvlhčete vývarem a alkoholem. Čím lépe směs propracujete rukama, tím bude homogennější, hladší a chutnější.
2
Na pečení můžete použít chlebíčkovou formu, kterou vyložte plátky slaniny tak, abyste jimi mohli sekanou přikrýt. Do formy naneste polovinu masové směsi, na ni položte do řádky vejce a zakryjte druhou polovinou směsi, přeložte plátky slaniny a formu postavte do pekáčku. Do poloviny výšky formy nalijte horkou vodu a pečte ve vodní lázni při 160–180 °C asi hodinu a půl. Sekanou můžete vytvarovat také jako válec nebo šišku, obalit slaninou, případně převázat a péct rovněž ve vodní lázni, ve formě nebo v alobalu. V alobalu můžete péct i přímo, pečením ve vodní lázni bude ale sekaná jemnější a hutnější.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdena
|13. 6. 2016 16:22
Smím se zeptat, proč jsou pořád v nabídce stejné recepty? Dřív se během několika málo dní měnily. Skladba menu týdne je také nedbalá a nehodí se k sobě.